Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Orion - de Zweef

Uitslag 2 - 0 (2 - 0)

Datum zondag 10 april 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Bij vlagen zag het er best aardig uit, maar Orion was dit keer duidelijk de meerdere. De ploeg creeerde meer kansen dan de blauwwitten, die nog geluk hadden dat die kansen (waaronder een penalty) heel slecht werden benut. In die zin is de uitslag enigszins geflatteerd. De Zweef heeft het moeilijk als een paar belangrijke spelers ontbreken, zoals Mark Scholten, Boris Vermeulen en John Damman. Niels Hegeman voetbalt dan zover naar achter dat zijn inbreng op het middenveld noodgedwongen achterwege blijft. Zo zijn er meer excuses, maar die tellen niet mee voor de terecht verloren wedstrijd. Orion doet het na de winterstop bijzonder goed en heeft nog geen punt verloren. Dat was te zien, want het zelfvertrouwen blaakte dat het een lieve lust was.

In het begin ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op. Er waren aan beide kanten bijna geen echte kansen. De eerste echte voor Orion, ging er direct in. Op rechts werd de Zweefverdediging te kijk gezet en de hoge voorzet werd door de inlopende spits in de lucht met de punt van de voet veranderd in een gevaarlijke lob, waar Paul Dammen alleen maar naar kon kijken: 1-0. Een mooie goal.

Vlak voor rust had Orion een comfortabele 2-0 voorsprong kunnen nemen. Niels Hegeman werd gedeeltelijk gepasseerd en moest in de buurt van de cornervlag een lichte overtreding maken. De Orion-aanvaller redde zich eruit en Niels moest alle zeilen bijzetten. Liggend op de grond na een sliding stak hij zijn been iets te ver omhoog en wie laat zich dan niet met graagte vallen.... Penatlty en geel voor Niels. De Zweef bleef in de wedstrijd omdat vanaf 11 meter de bal hoog over werd geschoten.

Na rust zette De Zweef druk. Dat resulteerde in een paar kansjes, maar het werd niet echt gevaarlijk. Dat werd het wel toen Orion de bal van links voortrok en ongehinderd in de korte hoek kon worden binnen getikt: 2-0. Daarna bleef Orion de bovenliggende partij. Sharma Ekuchu maakte plaats voor Tom Heuver, Marco ten Dam mocht Robin Souverijn vervangen en Roy ten dam kwam voor Jacco ten Hove. Het nieuwe bloed deed het niet slecht, maar kon de wedstrijd niet doen kantelen. Zo bleef het 2-0 en is De Zweef in theorie nog niet veilig in de eerste klasse.

website de Zweef

Wedstrijddetails

Orion Minuut de Zweef
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!