Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

OSS '20 - Dongen

Uitslag 0 - 3 (0 - 1)

Datum zondag 8 mei 2016 om 14:30

Scheidsrechter Leeuwen L. van

Wedstrijdverslag

Kampioen van de Hoofdklasse B met een voorsprong van negen punten

En daar kwamen ze aan; Paul van Zon en Remon Koenen. Twee jongens uit Dongen die vanaf het kampioensjaar 2010 tot het huidige kampioenschap onafgebroken deel hebben uitgemaakt van het eerste elftal van VV Dongen. Zij zijn de iconen van een tijdperk waarin de plaatselijke trots het ene na het andere succes mag beleven. Aanvoerder Revy Rosalia verscheen als laatste tijdens de traditionele huldiging. De schaal en zijn brede glimlach spraken boekdelen, want VV Dongen kroonde zichzelf als de terechte kampioen van het seizoen 2015-2016.

Succestrainer Ron Timmers is de absolute verbinder als het gaat om prestatie versus de enorm geprezen clubidentiteit. Hij heeft samen met assistent-trainer Peter van Vugt , clubman / leider Hans Kuisters, verzorger Wim IJpelaar (ook sinds 2010 actief), hoofd jeugdopleidingen Mart van Bree, materiaalman Toon Loonen en niet te vergeten de technische commissieleden Ton Jansens en Alwin van Aken, een hecht collectief gesmeed, die dit seizoen bijkans onverslaanbaar was. Met de indrukwekkende lijst van 18 overwinningen, 6 gelijkspelen en 1 nederlaag, wat neerkomt op een puntentotaal van 60 (!), is iedereen het erover eens dat VV Dongen niet alleen een meer dan unieke prestatie heeft neergezet, maar dat het daarmee geschiedenis heeft geschreven. VV Dongen speelt volgend jaar in de 3e Divisie wat geldt als het hoogste amateurniveau binnen het voetbal.

Oss was van Dongen. Met maar liefst 600 tot 800 afgevaardigden kleurde het veld in Oss Geel-Blauw. Zelfs de circustent kleurde geel en blauw en het leek erop alsof men in Oss er alles aan had gedaan om het de Dongenaren zoveel mogelijk naar de zin te maken. De uitstekende organisatie van OSS 20 zorgde ervoor dat iedereen zich direct op hun gemak voelde. De biertap kon de onverzadigbare dorst van de dorpsgenoten maar net aan. De prachtige omstandigheden nodigden uit tot een grandioos feest. En dat werd het !

OSS 20 in het geel en blauw gaf VV Dongen niets cadeau. Het in het oranje spelende kampioensteam kon de schroom niet van zich afspelen en creëerde in de beginfase erg weinig. Toen uitblinker van de laatste tijd, Mitchel van der Stappen een corner van Paul van Zon binnenkopte ging het los in Oss. Het team ging wat ontspannener spelen terwijl ook OSS 20 wilde blijven voetballen. Het lag aan spits Tony de Groot dat OSS 20 niet tot scoren kwam. Maar liefst drie open kansen werden om zeep geholpen en de rust werd met een 0-1 stand bereikt.

De glazen bier waren nog niet helemaal leeg op het moment dat goalgetter Jorik Mijnhijmer pal na rust de voorsprong uitbreidde naar 0-2. Een dieptepass op Remon Koenen werd in eerste instantie gered door een der verdedigers van OSS 20, maar in de situatie daarna werd de chaos in de Osse verdediging ongenadig afgestraft. De uitlopende keeper werd verslagen door Tom Kolkert, die een afgemeten voorzet afleverde.De oplettende Mijnhijmer deed wat hij moest doen. Hij scoorde en schonk daarmee alles en iedereen het Kampioenschap. Ondertussen ging concurrent EHC de bietenbrug op bij UDI 19, waardoor de gehele tweede helft zich afspeelde in carnavaleske sferen.

Jongeling Mart van Bree bracht inde slotfase de stand naar 0-3 met een uitstekend doelpunt toen hij alleen op de keeper afstormde. De koelbloedigheid en de manier waarop deze 19-jarige de bal langs de verslagen keeper plaatste was van grote klasse en VV Dongen heeft met hem een ongelooflijk talent in huis.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter barstte het volksfeest los. “Wat een dorp en wat een club!!” Deze woorden sprak uw verslaggever tegen de trotste en sympathieke burgermeester Marina Starmans. Zij deelde mee in de ongelooflijke feestvreugde en omhelsde voorzitter Angela Jansens die haar tranen maar amper kon bedwingen. De terechte tranen van vreugde waren hier en daar te zien. En terecht, want VV Dongen draait al vanaf het debuutjaar mee in de top van de Hoofdklasse. Altijd top 5 op een jaar na.

VV Dongen is vanaf 1 november vorig jaar de koploper geweest en kende in de maand maart een kleine terugval. Het team herstelde zich daarvan en haalde de eindstreep met 6 overwinning en 1 gelijkspel. Niemand twijfelde aan het kampioenschap, maar het moest wel even gedaan worden! De druk van buitenaf had geen invloed op de gestelde doelen en de daarbij horende focus. Het vertrouwen was blijkbaar groter dan de onzekerheden die zich in elk team wel eens voordoen.

Toen de spelersbus op de Nolenslaan verscheen vormde zich voor de kantine van VV Dongen een erehaag. De bus kwam onder luid getoeter aangereden en sommige spelers hadden zich op het dak van de bus gezet. De taferelen deden denken aan de huldigingen van grote profclubs, maar het was toch echt VV Dongen. Onder luid gejuich werden de Kampioenen ontvangen en moesten even wachten op het moment suprème.

Uw verslaggeer had de eer om elke speler apart zijn ‘moment of fame’ te geven. Uit mijn hart vertelde ik van iedere speler een anekdote of vertaalde dat wat in mij opkwam bij het zien van zijn gezicht. Elke speler is voor mij een Kanjer en met dat gevoel schreeuwde ik ze een voor een binnen. Ik kon het amper droog houden bij het horen en zien van zoveel geluk! De kantine stond op zijn kop en alle aanwezigen lieten onze strijdkreet meerdere malen horen: COME ON DONGEN …COME ON DONGEN !!!

De Kampioenen spelen aanstaande maandag16 mei hun laatste wedstrijd van de competitie op Sportpark de Biezen. Tegenstander Groene Ster kan bij winst op de kampioenen wellicht de nacompetitie voor behoud ontlopen. Het Limburgse team is afhankelijk van een aantal resultaten waar ik u op dit moment niet mee zal vermoeien. Er wordt nog van alles georganiseerd en ik raad u aan om deze dag vrij te houden want het Feest gaat nog even door !!!

Tekst: Frank van Heteren

Wedstrijddetails

OSS '20 Minuut Dongen
Luuk van Dijk Tom Pijnenburg 8  
22   Mitchell van der Stappen
50   Jorik Mijnhijmer
59   Tom Kolkert Mart van Bree jr.
Ferhat Coskun Bob van Lith 65  
69   Jaap van der Waarden Jan Gerrits
76   Mart van Bree jr.
81   Floris Wouters Glenn Kools

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!