Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

OSS '20 - UDI '19/Beter Bed

Uitslag 3 - 0 (2 - 0)

Datum zondag 14 februari 2016 om 14:30

Scheidsrechter Boekholt M.

Wedstrijdverslag

UDI wederom onderuit tegen OSS'20 (3-0)

Op een zwaar veld gaf UDI vandaag de wedstrijd al snel uit handen. Na een fout van Hofmeijer mocht OSS'20 al in de 40e seconde juichen. En bij de 2-0 van Yori Koel vergat UDI even wat verdedigen was. Na de rust probeerde UDI het nog wel maar men wist nauwelijks tot kansen te komen. De thuisploeg kwam tot een derde treffer na een afstandsschot van Ferdy van den Berg en hield daarmee verdiend de drie punten in Oss.

Het was vandaag puzzelen voor trainer Bas Gösgens om tot een opstelling te komen. Werts en Anpong waren geblesseerd en Wolf was afwezig in verband met werkzaamheden voor PSV. Bovendien kampten enkele spelers met pijntjes en hadden andere niet of nauwelijks getraind. Waar iedereen vooraf verwachtte dat de wedstrijd nog wel eens afgelast zou kunnen worden bleek de neerslag onvoldoende reden voor de scheidrechter om het veld af te keuren. Naarmate de middag vorderde begon het bovendien harder te sneeuwen en dus werd het een zeer zware strijd. Terwijl de wedstrijd nauwelijks begonnen is maakt Hofmeijer direct kennis met de lastige ondergrond. Hij probeert een bal terug te spelen maar raakt deze totaal verkeerd zodat Tony de Groot al na 40 seconden de 1-0 op het bord brengt. UDI blijft zoekende naar de juiste speelwijze terwijl OSS'20 dat antwoord al lang had gevonden.

Via snel spel over de vleugels en kort draaiende aanvallers kwam er veel gevaar. Na een lage voorzet van Van den Berg is het wederom de Groot die gevaarlijk is maar zijn inzet gaat via de onderkant van de lat uit het doel. Even later was er weer een reuzekans voor de Groot maar gelukkig voor de Udenaren miste hij de bal. Een schrikmoment dan bij UDI wanneer de Ruijter met een blessure het veld moet verlaten en vervangen wordt door Philippart. De eerste redelijke kans voor UDI komt er na bijna een half uur wanneer Lars van Geelkerken kan uithalen maar zijn inzet gaat naast het doel. Even later wordt er wel gescoord maar nu is het OSS'20 dat de voorsprong vergroot. Op links mag verdediger Yori Koel opstomen en zonder dat iemand hem een strobreed in de weg legt staat hij plotseling on de zestien meter en besluit te schieten. Doelman Maas is kansloos en dus is het 2-0.

Na de rust is UDI het veld op gekomen om meer te laten zien en de inzet gaat ogenschijnlijk ook iets omhoog. Er komen kansjes voor Philippart en Lars van Geelkerken maar doelman van der Leest hoeft nauwelijks in actie te komen. Met nog bijna een half uur te spelen moet Koel naar de kant met een rode kaart na een forse overtreding op van Cuijk. OSS'20 hergroepeert zich en laat UDI komen. De Udenaren spelen echter vooral de lange bal en winnen nauwelijks de tweede bal. Ook bij aanvallen over de grond is er veel balverlies doordat men grote moeite heeft overeind te blijven. Wanneer Ferdy van den Berg dan met een lage schuiver ook de 3-0 maakt is de wedstrijd gelopen.

De naar schatting tweehonderd toeschouwers die samengepakt zaten op de tribune hadden het vooral koud en verlangden net als de spelers op het veld naar warmte. Van het spel van beide teams kwam die vandaag niet. Voor UDI staat aanstaande dinsdag een wedstrijd om de Omroep Brabant Cup op het programma waarin thuis aangetreden moet worden tegen sv TOP (aanvang 20:00). Volgende week zondag gaat UDI naar Bergen op Zoom voor het duel tegen DOSKO.

website UDI '19

Wedstrijddetails

OSS '20 Minuut UDI '19/Beter Bed
Tony de Groot 1  
20   Thijmen de Ruijter Patrick Philippart
Yori Koel 29  
64   Dick Smits Frank Wijdeven
Yori Koel 65  
Irey Sadal Tony de Groot 71  
Ferdy van den Berg 72  
Rob van Eck Tom Pijnenburg 81  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!