Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Purmersteijn - Alphense Boys

Uitslag 2 - 1 (2 - 1)

Datum zondag 27 september 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Alphense Boys loopt tegen eerste nederlaag aan
27 september 2015 - Alphense Boys liep bij Purmersteijn tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Twee tegendoelpunten kort achter elkaar, op slag van rust, werden de ploeg fataal. In de tweede helft werd nog alles geprobeerd om een punt te bemachtigen, maar de Boys kwam niet verder meer dan 2-1.

Op bezoek bij de – voor aanvang – medekoploper in 1A, leek het dat Boys 1 met ‘de nul’ de rust zou gaan halen. Op basis van hetgeen in de eerste helft aan voetbal werd vertoond, leek dat een goede uitgangspositie. Alphense Boys nam op het nieuwe kunstgrasveld van Purmersteijn een afwachtende houding aan. “We kozen ervoor om een beetje ingezakt te spelen”, aldus trainer Aad van den Berg. De thuisploeg kreeg en nam het initiatief en leek dreigender, maar kwam in 43 minuten voetbal toch maar tot welgeteld twee serieuze doelpogingen. Dat waren er evenveel als de Boys, al duurde het wel ruim een half uur voordat Thom Nouwens voor het eerst op het vijandelijke doel kon richten. In het laatste kwartier van de eerste helft lukte het de Boys steeds beter om zich onder de druk van de thuisploeg uit te spelen en dat leek een goede opmaat voor de tweede helft.
Bij die vier pogingen stonden de keepers Tim Elmers en Menno de Jong trouwens telkens op de goede plaats. Maar in de slotfase ging het bij de Boys twee keer niet goed, waardoor in de 43-ste en 44-ste minuut Ruben Adney en honderd tellen later Daniël Schermer De Jong toch twee keer konden passeren. Dat laatstgenoemde de bal met de arm onder controle bracht, ontging – helaas voor de Boys - de verder goed leidende arbiter Akkerman.
De 2-0 achterstand dwong Alphense Boys zijn afwachtende houding te laten varen. Meteen na het begin van de tweede helft werd Purmersteijn teruggedrongen en dat leidde tot twee kansen voor Arjan Ouwendijk (op de keeper) en invaller Lars van der Plank, wiens inzet nog maar net op de doellijn door Elmers werd gekeerd. Toen in de 76-ste minuut de volgende grote kans (een kopbal van Sjors Lankhaar) precies voorlangs het doel verdween, ging de tijd wel erg dringen. Met het risico dat de thuisploeg een keer in de counter zou toeslaan, schakelde Alphense Boys met nog twee extra aanvallers (Kevin Cameron en Joey Mantjes) over naar alles of niets.
De aansluitingstreffer viel zo’n tien minuten voor tijd. Na een overtreding op Cameron mocht Patrick Krop vanaf elf meter aanleggen. De keeper keerde zijn inzet, maar die was volgens de neutrale assistent-scheidsrechter te vroeg in beweging gekomen. Krop kreeg daarom een herkansing en was toen wel trefzeker. Het was trouwens pas de eerste keer dit seizoen dat Elmers een goal tegen kreeg. Daarna had de bal ‘een keer goed moeten vallen’, maar dat geluk wist Alphense Boys niet af te dwingen en dus bleef het 2-1.
Van de vijf ploegen die zondagmiddag om 14.00 uur met 7 punten uit drie wedstrijden gezamenlijk aan de leiding gingen in 1A, bleek Purmersteijn de enige die de volle winst pakte. Qua positie op de ranglijst bleef de schade voor de Boys daarom beperkt. Met een gedeelde vierde plaats en 3 punten achterstand op de koploper is er in dit stadium van de competitie natuurlijk nog niet zoveel aan de hand…

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

Purmersteijn Minuut Alphense Boys
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!