Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Purmersteijn - de Foresters

Uitslag 2 - 1 (2 - 1)

Datum zondag 31 januari 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Na een geweldige inhaalrace ging De Foresters als trotse koploper van de 2e periode richting Purmerend voor het treffen met koploper Purmersteijn. Een vreemde situatie voor beide clubs, want Purmersteijn wist dat het duel in Heiloo allesbehalve makkelijk gewonnen was. Toen werd het 0-1, mede doordat de scheidsrechter verkeerd stond toen de keeper van Purmersteijn de bal ruim achter de lijn pareerde. De Foresters wilde graag opnieuw een resultaat halen, iedereen is ervan doordrongen dat ondanks de sterk verbeterde resultaten ieder punt van levensbelang is.

Vanaf de aftrap zocht Purmersteijn de aanval, maar vaak onderbrak een stug verdedigende Egel de aanval. Een paar keer gebeurde dat pas op het laatste moment, keeper Jannes Biskanter stond prima te keepen en greep na ruim tien minuten prima in toen het echt gevaarlijk werd. In de 33e minuut kreeg Mitchell Zwart de eerste echte kans voor de gasten, zijn schot kon onschadelijk gemaakt worden door keeper Tim Elmers. Dat de teleurstellende eerste helft met de brilstand eindigde was te danken aan Jannes Biskanter, die vlak voor het rustsignaal een prima redding in huis had.

Na de rust kreeg De Foresters het voor elkaar om iets meer richting het doel van de gastheren te spelen. De keepers bleven de baas, een prima bal van Milo Blei op Barry Koppes en vervolgens een uitbraak van Purmersteijn leverden geen openingstreffer op. In de 62e minuut speelde Blei zich weer prima vrij en kwam de bal na een kleine scrimmage en de paal voor de voeten van Mitchell Zwart die het leer keurig in de hoek plaatste: 0-1. In het vervolg ging De Foresters steeds meer in een stuntje geloven en werd er veel inzet getoond. Purmersteijn drong uiteraard aan en zag opnieuw Jannes Biskanter een wereldredding maken. In de 79e minuut was er een prima uitbraak en vond Chris Poulino Mitchell Zwart, die de 0-2 op de schoen had. Pijnlijk genoeg volgde direct een prachtige counter van Purmersteijn en stond de 1-1 op het bord. Purmersteijn rook bloed en in het restant van de wedstrijd moest De Foresters vooral achteruit. Met man en macht werd er verdedigd en met een schuin oog geloerd op een mogelijkheid om Purmersteijn toch nog een keer te verrassen. Diep in blessuretijd zag scheidsrechter De Vries, die de wedstrijd prima in de hand had, een overtreding van Niels Haring, iets wat de aanwezige Heilooërs en een aantal Purmersteijners niet gezien hadden. Ruben Adney wist er wel raad mee, zag zijn inzet via een Foresters-been het doel in zeilen en mocht direct met zijn teamgenoten feestend het veld af: 2-1.

Een zuur einde van de middag dus, maar ook niet iets om lang wakker over te liggen. Volgende week staat het bekerduel tussen De Foresters en Fortuna Wormerveer op het programma. Een week later komt Hoogland naar Heiloo voor de competitie, bij winst en gunstige resultaten bij twee andere duels kan De Foresters zomaar de 2e periode winnen…

website de Foresters

Wedstrijddetails

Purmersteijn Minuut de Foresters
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!