Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Purmersteijn - SO Soest

Uitslag 2 - 1 (2 - 1)

Datum zondag 11 oktober 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Ondanks goed spel verliest SO Soest van koploper

De wedstrijd was tien minuten onderweg en beide ploegen hadden gescoord. Zowel SO Soest als koploper Purmersteijn gingen flitsend uit de startblokken. In de eerste helft zette Soest de thuisploeg met de rug tegen de muur. De blauw-witten leken op weg naar een stunt. Helaas, een vroege tegengoal, bij het begin van de tweede helft bleek uiteindelijk voldoende voor de overwinning van Purmersteijn. Toch kan SO Soest terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd. Domper is de blessure van aanvoerder en doelpuntenmaker Robin Smeeing.

Op het gloednieuwe kunstgrasveld van de verrassende koploper Purmersteijn werd de score binnen zes minuten geopend. Een flitsende aanval over de rechterkant werd door Daniel Schermer overtuigend afgerond. SO Soest deed direct wat terug. De ploeg zocht de aanval en vond de openingen aan de zijkanten. Bas Tullemans soleerde zich het strafschoppengebied binnen en daar werd hij onregelmentair ten val gebracht. De foutloos leidende scheidsrechter Koene floot terecht voor een strafschop. Aanvoerder Robin Smeeing nam zijn verantwoording en hij schoot het leer feilloos binnen.

Soest ging na de meevaller op jacht naar meer en leek beloond te worden voor het aanvallende spel. De ploeg kreeg diverse mogelijkheden om op voorsprong te komen. Maar de mooiste mogelijkheden waren niet besteed voor de Soesters. Robin Smeeing had bijna zijn score kunnen verdubbelen. Hij zag zijn poging op de lat uiteenspatten. Spits Simon van Hengstum, sterk spelend, had wederom geen geluk met de afronding, net als zijn collega Dylan Meijer.

Onder het najaarszonnetje ontspon zich een aantrekkelijk schouwspel, want ook het sterke Pumersteijn ging voor de volle winst. De Soester achterhoede met een uitblinkende doelman Diango Alvarez gaf echter geen krimp.

Het is jammer dat de capitulatie vij snel na het begin van de tweede helft kwam. Weer een snelle goal dus. De tegenstander lijkt telkens alerter uit de kleedkamer te komen. Een hoge voorzet kon in de 49ste minuut van dichtbij binnengewerkt worden. Weer was Schermer het eindstation.

Tijd genoeg dus om de gelijkmaker te forceren. Maar de aanvalsdrang van SO Soest was ook in de kleedkamer achtergebleven. Het spel van Soest oogde verzorgd, maar een vuist werd niet meer gemaakt. Purmersteijn controleerde de wedstrijd en kon diverse keren gevaarlijk worden. Het was vooral aan Diango Alvarez te danken dat de score niet verder uitgebouwd werd en de spanning dus in de wedstrijd bleef. Helaas wilde de bal niet goed vallen en stond SO Soest met lege handen. Domper was de blessure voor Robin Smeeing. Hij klapte, nog voor de rust, door zijn enkel en het is maar de vraag of de ervaren verdediger er binnen korte tijd bij kan zijn. Met de langdurige afwezigheid van Gido de Hiep komt trainer Herman Wallenburg nu wel heel krap in zijn verdedigers.

Komende week wacht de derby tegen het sterke Hoogland. Voormalig SO Soest-trainer Peter Visee en ex-Soester Majid Ghaddari zullen weer te bewonderen zijn op de Bosstraat-Oost. Een derby is altijd speciaal en wellicht geeft dat inspiratie voor een verrassing.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Niels vd Plaats, Jorney Kappenberg, Robin Smeeing (39. Milan van Wincoop), Thijs Janmaat; Bas Tullemans, Maarten Jan Belt, Hessel de Goeij, Rayendall Bitorina; Dylan Meijer (83. Levi Parinussa), Simon van Hengstum

06. 1-0
10. 1-1 Robin Smeeing
49. 2-1

Wedstrijddetails

Purmersteijn Minuut SO Soest
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!