Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Quick 1890 - SO Soest

Uitslag 2 - 0 (2 - 0)

Datum zondag 20 september 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

SO Soest onmachtig

Langs de lijn werd er al gezegd: "Als Quick de tweede helft scoort dan moet dat door een eigen goal van SO Soest gebeuren." De woorden van de supporter waren profetisch, want in de slotseconden kopte Jorney Kappenberg, zonder dat er maar een tegenstander in de buurt was, de bal achter zijn eigen doelman. Quick was aanvallend onmachtig, maar diezelfde eigenschap had een sterk aandringend SO Soest ook. De ploeg heerste in de tweede helft, maar kon aanvallend geen vuist maken.
SO Soest startte de derby zonder spits Simon van Hengstum. De targetman van de blauwen was licht geblesseerd en kreeg een rol als pinchhitter. Een rol die hij vanaf het begin van de tweede helft moest waarmaken om de opgelopen schade van de eerste helft te herstellen. Soest begon namelijk heel matig aan de "traditional" op sportpark Dorrestein. In de eerste 20 minuten konden de voorwaartsen van Quick gevaarlijk doorkomen, SO Soest stelde daar weinig tegenover. Met de spitsen Jim van den Berg en Dylan Meijer had de ploeg van Herman Wallenburg te weinig power in de voorhoede. De achterhoede van Quick, waarin niet de allersnelsten rondliepen, bleef kinderlijk eenvoudig overeind.
SO Soest moest daarentegen wel capituleren. In de 29ste minuut kopte Harry Kersten uit een vrije trap net voor de stompgrage vuisten van Diango Alvarez binnen. Met deze stand gingen we rusten. In de tweede helft kwam Soest veel beter uit de startblokken. Een vlammend schot van Bas Tullemans spatte op de paal uiteen en een offensief van SO Soest leek in de maak.
De ploeg wilde aanvallend wel wat doen, en wist combinerend de rand van het strafschoppengebied wel te halen. Daar strandden de Soesters in een woud van Quick-verdedigers die in de meeste gevallen niets anders wisten te doen dan de bal naar voren te rossen. We zouden de thuisploeg overigens tekort doen om ze te veroordelen op deze tactiek. Quick had tot deze zondag niet niet gescoord en slechts één schamel puntje behaald. Het hoefde niet mooi, als het maar effectief was.
Ondertussen bleef Soest aandringen, maar de voorzetten bereikten sporadisch het hoofd van Simon van Hengstum, die één goede mogelijkheid van zijn hoofd zag schampen. Het was dé mogelijkheid op de gelijkmaker.
In de allerlaatste minuut was het dus Jorney Kappenberg die op kolderieke wijze Diango Alvarez passeerde. Hij wilde een voorzet terugkoppen op zijn doelman die echter zijn sluitpost verlaten had. De bal hobbelde tot grote vreugde van de Quick-aanhang het lege doel in.
Een offday voor SO Soest, die de ongeslagen status tegen Quick, ingezet op 9 november 2008, teniet zag gaan. De aanvallende onmacht van deze middag zal trainer Herman Wallenburg hoofdbrekens hebben gekost. Aan hem en zijn team de taak om de ploeg op te lappen en weer op scherp te zetten tegen De Zouaven, komende zondag de tegenstander op de eigen Bosstraat-Oost.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Niels vd Plaats (72. Milan van Wincoop), Jorney Kappenberg, Gido de Hiep, Thijs Janmaat; Rayendall Bitorina, Hessel de Goeij, Bas Tullemans, Maarten Jan Belt; Jim van den Berg (46. Simon van Hengstum, Dylan Meijer (82. Levi Parinussa)

29. 1-0 Harry Kersten
90+ 2-0 Jorney Kappenberg (eigen doelpunt)

website SO Soest

Wedstrijddetails

Quick 1890 Minuut SO Soest
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!