Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Quick - Alphense Boys

Uitslag 1 - 3 (1 - 1)

Datum zondag 7 oktober 2012 om 14:00

Scheidsrechter Zeeman N.

Wedstrijdverslag

Marcel de Kler

Een leuk opgaande wedstrijd waarbij veel toeschouwers in het zonnetje konden genieten van een leuke pot voetbal. Na een minuut hadden de bezoekers al op voorsprong moeten komen, maar een scrimmage ging er niet in. Na 10 minuten spelen werd een schot van Quick binnen de beruchte lijnen geblokt met de arm door een Boys verdediger, waardoor de scheidsrechter de bal op de stip legde. Ali Boussaboun benutte dit buitenkansje en schoot Quick op 1-0.
Het spel ging gelijk op en beide teams zorgden voor gevaarlijke momenten. Na 34 minuten spelen werd een snel genomen vrije trap de Quick defensie fataal. Shijie Hu stond helemaal vrij en werd snel ingespeeld. Alleen voor de doelman faalde hij niet en bracht de stand in evenwicht.

Na de rust hetzelfde beeld. De eerste grote kans was voor Alphense Boys, maar een goed schot eindigde op de lat. Even later had Quick pech, toen een snelle aanval van dichtbij op de paal werd geschoten. Bal balverlies op het middenveld van Quick leidde tot de ondergang voor de thuisploeg. Een aanvaller werd vrij richting doelman Schouten gestuurd, die in een poging de bal te stoppen de aanvaller neerhaalde binnen het strafschopgebied. Naast de terechte strafschop volgde ook nog een rode kaart voor de doelman. Mohammed Zouzou nam de strafschop op een Panenka wijze en bracht de bezoekers op een 1-2 voorsprong.

Enkele minuten later ging Quicker Joost de Gelder te hard het duel in volgens de scheidsrechter en hij ontving eveneens een directe rode kaart van de leidsman. Met 9 tegen 11 speelde Alphense Boys de wedstrijd eenvoudig uit, maar moest zelf in de 82e minuut ook een rode kaart incasseren. Abdel Zouzou ging opzichting voor de bal staan om een hervatting te belemmeren en ontving hiervoor zijn 2e gele kaart, dus rood. Toch kon Alphense Boys in de slotminuut pas echt de overwinning helemaal veilig stellen. Martijn le Congé werd op avontuur naar de ingevallen doelman Van der Toorn gestuurd en scoorde de 1-3.

Wedstrijddetails

Quick Minuut Alphense Boys
Youssef el Baouchi Ngoma Mbambi 0  
Jergo Leydekkers Michael Heutink 0  
Ali Boussaboun 10  
28   Abdelfattah Zouzou
34   Shijie Hu
Marc Schouten 63  
64   Bilal el Yacoubi Moustapha Yachou
Sander van der Toorn Kevin Tabi 64  
65   (Penalty) Mohammed Zouzou
Ngoma Mbambi 67  
Joost de Gelder 72  
82   Abdelfattah Zouzou
Steven de Kruijf 84  
89   Martijn le Congé

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!