Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Quick - DHC

Uitslag 0 - 3 (0 - 2)

Datum zondag 10 april 2016 om 14:00

Scheidsrechter Vries D.H. de

Wedstrijdverslag

Een goed opgekomen publiek zag onder een stralende lentezon de wedstrijd tussen nummer 4 Quick en nummer 3 DHC. Een verschil van 4 punten in de reguliere stand, terwijl in de 3e periodestand de Hagenezen 2 punten achterstand hadden op de groen-zwarten. Met nog 5 wedstrijden te gaan moest de thuisclub winnen om in de race te blijven, terwijl voor DHC een gelijkspel een goed resultaat zou zijn en winst een uitstekend resultaat. Met een 0-3 op het scorebord deed DHC dan ook heel goede zaken, na een wedstrijd waarin DHC duidelijk de veel betere ploeg was.
Rob de Lange heeft ten opzichte van vorige week de beide vleugelspitsen vervangen. Op rechts start vandaag Joren Tromp in plaats van Djerreld Muntslag, terwijl op links Mostava Frederik begint en Romano Denneboom vanaf de bank start. Op het gladde en harde, matige kunstgras-hoofdveld van Quick komt DHC al snel op voorsprong. Na 9 min. een combinatie via Frank de Lange, Jordy Brouwer en de vrij voor de doelman komende Mostava Frederk, die hem met een simpele schuiver kansloos laat: 0-1. Vier minuten later lijkt DHC de score te verdubbelen. Een schitterende 1-2-combinatie tussen Joren Tromp, Jordy Brouwer en weer Joren Tromp, brengt de laatste vrij in de 16-meter, waarna een Quick-speler hem onderuit haalt. Scheidsrechter De Vries laat hier echter doorspelen. Net halverwege de 1e helft is een pass van Jordy Brouwer op de door het midden doorkomende Frank de Lange net te hard en kan de Quick-doelman net op tijd ingrijpen. Direct hierna ziet Tidde Tromp op een afstand van 40 meter de Quick-doelman ver voor zijn doel staan, het hoge schot kan de teruglopende doelman nog net pakken. Na 30 min. is er een vrije trap van Jeffrey van Roon van rechts, waarna een verdediger de bal corner kan koppen net voor Joey Emmerink en Levi Schipper. De corner vanaf links komt voor het doel en midden voor het doel een meter binnen de 16-meter wordt Levi Schipper dan onderuit gehaald. Scheidsrechter De Vries wijst nu wel gedecideerd naar de stip. Aanvoerder Tidde Tromp schiet de bal hard en onhoudbaar in: 0-2. In de 37e min. wordt Joren Tromp na een actie op rechts vastgehouden, waarna Serhat Koksal de vrije trap net over schiet. Twee min. later de eerste mogelijkheid in deze 1e helft van Quick, maar Mark Smith kan de bal prima pakken. Kort hierna gaan de groen-zwarten met een dik verdiende 0-2 voorsprong rusten.
Quick brengt direct na rust 2 wisselspelers in en gaat op jacht naar de aansluitingstreffer. DHC laat gedurende de aanvangsfase van de 2e helft Quick komen. Gedurende deze 2e helft creëren de Quick-spelers echter geen grote kansen, verder dan enkele gemiste schoten en voorzetten komt men niet. De eerste kans in de 2e helft is echter al in de 47e min. voor DHC, als een voorzet van Jordy Brouwer door Mostava Frederik hard wordt ingekopt, maar net naast gaat. Kort hierna stopt de Quick-doelman een kopbal van Mostava Frederik. In de 61e min. speelt Jordy Brouwer net buiten het strafschopgebied op links op Mostava Frederik, die zich goed vrijdraait, waarna zijn schot door de doelman wordt gestopt en Joren Tromp in de rebound net niet bij de bal kan. Halverwege de 2e helft is er opnieuw een kopbal van Mostava Frederik die door de doelman wordt gestopt. Met nog een kwartier te gaan zijn er 2 schoten van Quick, die niet meer opleveren dan een corner, terwijl een inzet vanaf rechts voorlangs gaat. Na een aanval van DHC en balverlies, is DHC-doelman Mark Smith prima op zijn post na een snelle Quick-aanval. In de 86e min. speelt invaller Djerreld Muntslag Mostava Fredeirk aan, waar de uitlopende Quick-doelman redt. Kort hierna is het omgekeerd als Mostava Frederik Djerreld Muntslag aanspeelt op de rand 16-meter, maar een verdediger kan ingrijpen. Opnieuw Mostava Frederik bedient vervolgens op links Serhat Koksal, ook hij ziet de doelman de bal stoppen. In blessuretijd speelt de inmiddels ook ingevallen Romano Denneboom op rechts in het strafschopgebied Djerreld Munstlag aan, waarna diens schot net over gaat. Toch volgt er dan nog een doelpunt voor de groen-zwarten. Romano Denneboom komt in balbezit, loopt op en vanaf rand strafschopgebied schiet hij keihard en onhoudbaar onderkant lat de 0-3 binnen. Een fantastisch doelpunt. De wedstrijd is beslist en DHC heeft een schitterende en belangrijke winst behaald.
Er zijn nog 4 wedstrijden te gaan in de Hoofdklasse A. Komende zondag 17 april a.s. is iedereen vrij. Zondag 24 april a.s. dan de topper aan de Brasserskade tussen DHC en aanstaand kampioen Westlandia. De Westlanders kennen een uitstekend seizoen waarin men tot nu toe slechts 1 wedstrijd verloor: kort voor de winterstop won DHC in Naaldwijk met 0-2. Bij winst van Westlandia in de wedstrijd in Delft, is Westlandia kampioen. Bij een gelijkspel of bij een nederlaag is Westlandia afhankelijk van het resultaat van De Dijk in de thuiswedstrijd tegen Quick. DHC kan promotie bereiken via de nacompetitie. Deelname hieraan kan DHC behalen via het winnen van de 3e periodetitel of van de vervangende periodetitel die vrijvalt bij het kampioenschap van Westlandia. In de 3e periodestand gaat De Dijk met 15 punten aan de leiding, terwijl DHC volgt met 13 punten. Voor de vervangende periodetitel staat momenteel De Dijk 2e in de stand met 51 punten, DHC volgt dan als 3e met 48 punten. Het belooft over 2 weken dus een zeer interessant en spannend duel te worden tussen DHC en Westlandia !

website DHC (Dik Schreuders)

Wedstrijddetails

Quick Minuut DHC
9   Moestava Frederik
14   Jordy Brouwer
32   (Penalty) Tidde Tromp
Gino Mulder Virgil Tjin Asjoe 46  
Joost de Gelder Bright Ampong-Zweistra 46  
Kai van Hese 47  
70   Frank de Lange Djerreld Muntslag
Gino Mulder 78  
83   Anthony Piqué Romano Denneboom
Frank van der Heiden 86  
90 + 2 Romano Denneboom

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!