Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Quick - JOS/Watergraafsmeer

Uitslag 1 - 3 (1 - 2)

Datum zondag 4 oktober 2015 om 14:00

Scheidsrechter Voogsgeerd P.H.N.

Aantal toeschouwers 400

Wedstrijdverslag

Dominant Quick vergeet te scoren en verliest door fouten
door Marcel de Kler

Wederom was het genieten langs de lijn op Nieuw Hanenburg, want het was wederom een erg lekkere zondagmiddag in het zonnetje, maar ook door het verzorgde voetbal dat op de mat te zien was. Vanuit Amsterdam waren de gasten van JOS Watergraafsmeer op bezoek, maar die werkten in ieder geval niet mee aan een voetbalfeestje en trokken onterecht met 3 punten huiswaarts.

Zoals verwacht lieten de gasten zich inzakken en mocht Quick het spel maken, hetgeen de gastheren goed afging. Al na 4 minuten spelen had dit tot een strafschop moeten leiden, toen Frank v.d. Heiden bij het wegdraaien tegen zijn standbeen werd geschopt. Helaas was dit arbiter Voogsgeerd ontgaan en liet hij doorspelen. Kort hierop was het vooral de Quick defensie die de twijfelachtige eer had de aandacht op zich te vestigen. Net als in de vorige thuisbeurt, ging men opzichtig 2 maal de fout in, hetgeen binnen het kwartier al leidde tot een 0-2 tussenstand. Eerst mocht vanuit een inworp de bal aangenomen worden en doorgespeeld worden naar de tweede paal, waar Ian Refos de bal vogelvrij mocht binnentikken. Even later ging een opbouw helemaal fout en kon oude vos Patrick Lokken de bal over de kansloze Sander v.d. Toorn wippen.

Pas hierna gooide Quick alle schroom van zich af en ging het erg goed spelen, in een hoog tempo. De Amsterdammers werden teruggedreven en de druk op hun doel nam toe. Frank v.d. Heiden had een zeer goede kopbal, maar zag doelman Colby Harmon de inzet nog net pareren. De druk werd na 28 minuten spelen te groot voor de gasten, want Steven de Kruijf kreeg de bal op een presenteerblaadje van Frank v.d. Heiden en schoot eenvoudig de aansluitingstreffer binnen; 1-2.
Tot de rust bleven de Haantjes doordrukken, maar waren de voorzetten net niet goed genoeg en had men de pech dat bij een scrimmage de bal net naast het doel ging.

Na de rust was hetzelfde beeld te zien. Quick was duidelijk op zoek naar de gelijkmaker en de gasten konden nauwelijks onder de druk vandaan spelen en gokten op een counter. Al snel leek het vruchten af te werpen, want Frank v.d. Heiden leek binnen 5 minuten de gelijkmaker te produceren. Uit een voorzet van Youssef el Baouchi kopte Van der Heiden langs de doelman, maar kon Alex de Bruijne nog redding brengen op de lijn en redde hiermee zijn ploeg. Quick bleef hierna vol passie aanvallen, maar het kon maar lastig een gaatje in de opgetrokken Amsterdamse muur vinden. Toch kreeg het genoeg kansen om de wedstrijd te kantelen.

Van de flanken kwam vaak het gevaar, afgewisseld door aanvallen door het centrum. Doelman Harmon leek het niet uit te maken uit welke hoek hij onder vuur werd genomen, want schoten van Virgil Tjin-Asjoe, Frank v.d Heiden, Steven de Kruijf en Youssef el Baouchi werden allen onschadelijk gemaakt. Na 65 minuten schreeuwde Quick andermaal om een strafschop, toen een JOS verdediger de bal ongelukkig tegen zijn arm kreeg. Deze was langs zijn lichaam, dus kende de prima fluitende leidsman de strafschop terecht niet toe.

De mooiste redding had Harmon na 78 minuten in huis, toen hij een vlammende volley van Tony Bergsma van dichtbij onschadelijk wist te maken en hij zich duidelijk onderscheidde als held van de gasten. Even later wist Frank v.d. Heiden met een kopbal de doelman dan eindelijk te passeren, maar was de lat een letterlijke dwarsligger voor de gelijkmaker. Het zat de Haantjes niet mee, want het lukte ze maar niet om te scoren. Natuurlijk was Quick vol op de aanval aan het spelen en was ook de voetbalwet weer van toepassing in de 88e minuut. Als je zelf niet scoort, doet je tegenstander dat wel.

Een lange bal werd veel te zwak verdedigd, waardoor Roy Bussman alleen voor doelman Sander v.d. Toorn kwam en niet faalde in de afronding. Het was pas de derde maal in de helft dat ze gevaarlijk waren en de gasten bleken dus dodelijk effectief deze middag. In de stand kwam geen verandering meer voor het laatste fluitsignaal en zo dropen de Haantjes af in de wetenschap dat ze weer 3 doelpunten hadden weggegeven door individuele fouten en het veel te weinig rendement uit de kansen heeft gehaald.

Volgende week zal Quick in de lastige uitbeurt tegen OFC moeten winnen om de aansluiting de met top niet te snel te verliezen, maar zal het wel blij zijn om weer een voetballende tegenstander te kunnen treffen.

Wedstrijddetails

Quick Minuut JOS/Watergraafsmeer
8   Ian Refos
14   Patrick Lokken
Steven de Kruijf 28  
Sijbren Bartlema 44  
60   Yasin Poyraz Rodney Bell
Sjoerd van der Kolk Teun Mulder 67  
Tony Bergsma Raymond Baten 67  
75   Aldin Mehanovic
77   Erik Piket
Bright Ampong-Zweistra 79  
82   Maurice Renger Nassim Zohair
87   Rodney Bell
88   Ian Refos Stefan Schipper
88   Richmond Bossman

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!