Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Quick - Nieuw Utrecht

Uitslag 3 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 14 februari 2016 om 14:00

Scheidsrechter Os E. van

Wedstrijdverslag

Quick eenvoudig langs Nieuw Utrecht

door Marcel de Kler

Op Nieuw Hanenburg moest Quick proberen de eerste driepunter van 2016 binnen te halen en Nieuw Utrecht was hierbij te gast. De laagvlieger in de competitie, als doorstart van Chabab, sprak bij het publiek niet echt tot de verbeelding en de combinatie met het waterkoude en natte weer zorgde voor een weinig toeschouwers.
Ze zullen toch enigszins verbaasd hebben gekeken toen de bezoekers het initiatief in de eerste 10 minuten opeiste. Brutaal en fel wisten ze de Haantjes vast te zetten en met enkele afzwaaiers uit de tweede lijn wat speldenprikjes af te geven. Quick was echter hierdoor wel wakker geschrokken en nam hierna het heft in handen. Het spel over de flanken werd opgestart, maar echte kansen wisten er nog niet uit te komen. De eindpass was telkens net niet goed.

Zo ontspon zich een wedstrijd waarin Quick veel beter was, maar moeite had om de opgetrokken muur te slechten. De beste kans was nog te noteren voor Frank van der Heiden, die oog in oog met de doelman kwam, maar zijn voeten in de afronding vond. Ook een inzet van Youssef el Baouchi werd door de Utrechtse doelman vakkundig naast gekeken. Toch zou Quick nog in het eerste bedrijf tot scoren komen. Frank van der Heiden was het scherpst bij een voorzet en was er als de kippen bij om een slippertje van de defensie af te straffen en zo de 1-0 aan te tekenen.

De thee zal de mannen van Paul van der Zwaan goed gesmaakt hebben door de treffer vlak voor rust. Binnen een minuut na rust werd namelijk het 2-0 omgeroepen, terwijl nog niet eens alle toeschouwers buiten waren. De bezoekers wilde vanaf de aftrap meteen fel druk vooruit zetten, waarop Quick middels een perfect combinatiespel de bal over 4 schijven om de jagende roodhemden speelde en uiteindelijk Steven de Kruijf een vrije doortocht naar doelman Dirven bood. De Kruijf faalde niet in de afronding en gooide de wedstrijd meteen in het slot; 2-0.

Na de treffer kreeg Quick nog gelegenheid genoeg om de score verder uit te bouwen. Max Hudepohl, Steven de Kruijf en Bright Ampong waren echter niet bij machte om de 36-jarige Dirven te passeren. Waar dit wel leek te lukken, lag de lat in de weg voor een doelpunt. In balbezit kon Quick vrijuit combineren en middels hoog tempo was het daarom best aardig om te zien. Ook de ingevallen Virgil Tjin-Asjoe was met een bekeken schuiver dichtbij, maar ook hier was de doelman van Nieuw Utrecht weer scherp.

Toch zou de derde Haagse treffer nog gevierd kunnen worden. Enkele minuten voor tijd ging Youssef el Baouchi goed door en kwam uit een lastige hoek richting het doel. Hij wist de bal nog goed voor te zetten, waarna Virgil Tjin-Asjoe het laatste zetje gaf en zo de 3-0 aantekende. Meer doelpunten vielen er niet meer op Nieuw Hanenburg, waardoor de eerste competitiewinst van 2016 bijgeschreven kon worden.

Groots was het niet deze middag, maar daar zijn 2 ploegen voor nodig. Wel was de wedstrijd zeer sportief en was slechts 1 gele kaart voor protesteren in het boekje van de prima leidende scheidsrechter Van Os gekomen. Quick blijft hierdoor op de vijfde plek, maar zag de marge tot nummer 2 DHC slinken tot 4 punten. OFC en De Dijk staan er nog tussen. De tweede plaats op de eindranglijst kan nog wel eens cruciaal worden om de periode van aanstaand kampioen Westlandia over te nemen en zo een plekje in de derde divisie (nieuwe naam Topklasse) op te eisen komend seizoen.

Wedstrijddetails

Quick Minuut Nieuw Utrecht
Frank van der Heiden 44  
Steven de Kruijf 46  
46   Engin Söner
63   Clayton Karsari Robert Guerain
63   Ömur Arslan Wendell Fogatie
63   Jamal Lachkar Graciano Mijland
Virgil Tjin Asjoe Max Hudepohl 67  
Joost de Gelder Frank van der Heiden 67  
Kevin van der Geest Sjoerd van der Kolk 76  
Virgil Tjin Asjoe 87  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!