Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Quick - Nieuwerkerk

Uitslag 1 - 1 (0 - 0)

Datum zondag 6 september 2015 om 14:00

Scheidsrechter Brito Roque S. de

Wedstrijdverslag

Quick vergeet meer te scoren en verliest twee punten

Voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen kwam promovendus Nieuwerkerk op bezoek bij Quick. De vorige ontmoeting (bij Nieuwerkerk) leverde het kampioenschap van de eerste klasse op. Redelijk wat bezoekers hadden de weg naar Nieuw Hanenburg gevonden en het was vooral afwachten wat beide teams te bieden hebben.

Het bleek af en toe een stugge zit voor de toeschouwers, want het was een wedstrijd die niet echt los kon komen. Nieuwerkerk speelde erg compact en moest het vooral hebben van snelle omschakelmomenten. Quick had welliswaar meer balbezit, maar had moeite om een opening in de defensie te vinden. Hierdoor ontstond een soort schaakwedstrijd, waarbij beide teams defensies hun zaakjes op orde leken te hebben.

Toch had de wedstrijd na 2 minuten spelen al opengebroken moeten zijn. Steven de Kruijf werd de diepte ingestuurd en ging alleen op Nieuwerkerk doelman Sander Hoffman af. Vlak voordat hij wilde schieten werd hij hardhandig van de bal gelopen door een Nieuwerkerk verdediger. Vriend en vijand waren overtuigd dat het een strafschop en rode kaart had moeten opleveren, maar arbiter S. De Brito Roque was een van de weinigen die anders oordeelde en spaarde de gasten.

Na tien minuten spelen kreeg Nieuwerkerk een vrije kopkans uit een hoekschop, maar de bal werd ruim overgekopt. Hierna hield Quick de controle en was het afwisseld door het midden, als over de flanken gevaarlijk. Na een klein kwartier had Youssef el Baouchi een scherpe voorzet in huis en kon Frank v.d. Heiden net niet afdrukken. De kleine doelman van de gasten wist de bal nog net naast zijn doel te krijgen. Even later was een kopbal van dezelfde Van der Heiden niet krachtig genoeg om in het doel te vliegen.

Na een dik kwartier spelen leek ook Marc Boshoff dichtbij de openingstreffer, maar vlak voor zijn doel bleek Hoffman de baas over de bal. Na een wat meer onvriendelijke fase over en weer, leek Frank v.d. Heiden dan toch te gaan scoren. Uit een lastige hoek schoot hij welliswaar langs alle Nieuwerkerk spelers, maar ook via de buitenkant paal naast het doel.

Quick bleef beter in het eerste bedrijf, maar kon niet echt overtuigen. Veel voorzetten misten de juiste richting en schoten niet vlammend genoeg. Richting de rust werd Nieuwerkerk iets dreigender, maar verder dan een goede kopbal uit een vrije trap, die uitstekend gered werd door Sander vd Toorn, kwamen de gasten niet. De rust werd derhalve met de brilstand gehaald.

Na de pauze schakelde Quick een tandje bij en zette het Nieuwerkerk vast. Het kwam vaak dreigend in het strafschopgebied, maar daar lukte het telkens niet om de beslissende actie te maken, of een goed schot te lossen. Te vaak gingen spelers te ver door in hun actie en hierdoor bleven de gasten overeind. Ook waren de voorzetten van de zijkant te vaak net niet goed, waardoor het doelpunt uit bleef.

Defensief had Quick de zaakjes goed voor elkaar en het wachten was op een doelpunt voor de Haantjes. Het samenspel was echter nog niet goed genoeg om de stugge defensie uiteen te spelen. Ook had het pech dat scheidsrechter De Brito Roque de bal na 70 minuten spelen andermaal niet op de stip wilde leggen, nadat Frank v.d. Heiden onderuit werd getrokken bij een voorzet.

Trainer Paul v.d. Zwaan wisselde een kwartier voor tijd de moegestreden Tjin-Asjoe en Van de Heiden en bracht Tony Bergsma en Sjoerd vd. Kolk in. Het spelbeeld bleef hetzelfde en op enkele sporadische speldenprikjes hoefde de Quick defensie geen overuren te draaien en kreeg doelman Van der Toorn nauwelijks iets te doen.

Na 78 minuten spelen had Quick op voorsprong moeten komen. Marc Boshoff werd op avontuur gestuurd en ging alleen op het Nieuwerkerk doel af. Zijn schot was te gehaast en slap, waardoor de doelman de inzet eenvoudig kon pakken. Uiteindelijk werd het Nieuwerkerker verzet toch gebroken onder de continue druk. Na 82 minuten spelen kwam Tony Bergsma goed door over de flank en gaf een scherpe voorzet voor het doel. Hier kwam Marc Boshoff ingegleden om de openingstreffer te maken en maakte zo zijn eerdere fout goed.

Ondanks de opluchting van de treffer, was het wel uitkijken in de slotfase. Nieuwerkerk drong met alle macht aan, maar kon niets forceren. Quick leek zo de wedstrijd eenvoudig over de streep te trekken, maar toch het noodlot toe voor de Haantjes. In de laatste minuut werd een onhandige overtreding gemaakt op 23 meter van het doel. Michel van Guldener schoot de bal zeer fraai in de kruising en doelman Sander van der Toorn kon er net niet meer bij; 1-1 dus.

Zonder blessuretijd floot de arbiter van dienst af en kon Quick de wonden likken in de kleedkamer, want het besefte zich goed dat het onnodig twee punten had gemorst door het niet afmaken van de kansen. Quick speelde wel organisatorisch erg goed vond trainer Van der Zwaan, maar op zo’n wijze gelijkspelen blijft erg zuur. Volgende week kan Quick in Heemskerk proberen de overwinning wel binnen te halen, op bezoek bij degradant ADO ’20.

Marcel de Kler (Quick)

Wedstrijddetails

Quick Minuut Nieuwerkerk
Marc Boshoff 0  
Raymond Baten 0  
Sjoerd van der Kolk Frank van der Heiden 0  
Tony Bergsma Virgil Tjin Asjoe 0  
0   Remco Langerveld Michel van Guldener
0   Dennis den Haan Mimoun el Kadi
0   Jerry Scholman Assad el Harti
Marc Boshoff 81  
90   Michel van Guldener

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!