Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Quick - OFC

Uitslag 2 - 2 (1 - 1)

Datum zondag 6 maart 2016 om 14:00

Scheidsrechter Mandemakers K.

Wedstrijdverslag

Quick op de valreep naast OFC

door Marcel de Kler

Op de CPC zondag was Nieuw Hanenburg toch nog redelijk goed gevuld, waarbij met name de overdekte plekken snel vol raakten. Pluvius deed de eerste helft nogal van zich spreken en dat zorgde in ieder geval voor een snel veld. De tweede helft werd het in het zonnetje nog erg aangenaam en werden de toeschouwers tot de laatste seconde geboeid door de leuke wedstrijd tegen het Oostzaanse OFC.

Quick kwam vliegend aan de start, want na 2 klokrondjes kon OFC de bal al uit het net halen. Max Hudepohl onderschepte een foutieve inspeelbal op 30 meter van eigen goal. Hij zette het op een lopen en middels een goede een-twee werd hij gelanceerd richting OFC doel. Hudepohl was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op de meegelopen Joost de Gelder, die eenvoudig een 1-0 kon binnentikken.

Hierna gingen de Haantjes gretig verder en had de score uitgebreidt moeten worden. Eerst kon Max Hudepohl weer vrijgespeeld worden richting de OFC doelman, maar ditmaal ging hij voor eigen succes en vond slechts de voeten van OFC doelman Wilffert. Vlak hiervoor was een voorzet van Tjin-Asjoe net te scherp om binnengelopen te worden door Teun Mulder. Diezelfde Virgil Tjin-Asjoe had hierop pech dat scheidsrechter Mandemakers een handsbal bij een passeer actie niet kon zien en het vervolg niet meer gevaarlijk werd.

Na de eerste tien minuten OFC te hebben overrompeld, kwamen de bezoekers beter in het spel en werd Quick naar achteren gedrukt. Na enkele dreigende momenten leek Frankie Zinhagel de gelijkmaker te maken na 20 minuten spelen. Van erg dichtbij wist Sijbren Bartlema nog met een sliding de kans om zeep te helpen, al was er al gevlagd voor buitenspel. Even later werd een kopbal uit een vrije trap nog net gered door Quick doelman Patrick Zunderdorp.

Na een klein half uur spelen was Quick ook dichtbij een treffer, maar een vrije trap kon net niet gekopt worden door Teun Mulder, waarna de OFC doelman de niet aangeraakte bal nog net tot hoekschop kon verwerken. Aan de andere kant was het kort hierop wel raak. Uit een kluts kwam de bal voor de voeten van Frankie Zinhagel, die de bal breed kon leggen op Dave Hertog, die eenvoudig gelijk kon maken.

Hierna bleef de wedstrijd in evenwicht en werd dit pas vlak voor de rust bruut verstoord. Een ongelukkig geraakte bal in de defensie van Quick, ging richting Rachid el Yaghmouri en richting het Quick doel. Teun Mulder probeerde hem bij te halen, maar hield hierbij de OFC spelers kort bij de arm, waarna deze speler gretig naar de grond ging. De bal had hij nooit meer kunnen halen, maar arbiter Mandemakers oordeelde toch dat het om een doorgebroken speler ging en toonde Mulder de rode kaart. Een zware straf, maar andermaal konden de Haantjes dus met 10 man verder tegen OFC. Uit leverde het een 0-2 overwinning op. Dit zal tijdens de rust nog wel even zijn besproken in beide kleedkamers.

De Haagse ploeg kwam in ieder geval het meest gretig uit de kleedkamer en wist OFC goed vast te zetten. De druk werd meteen opgevoerd en vanaf de flanken bleef het gevaar komen. Het rendement uit de gevaarlijke voorzetten was echter te laag en echt grote kansen waren er niet te noteren. De werklust was in ieder geval prima te noemen. Raymond Baten was na 59 minuten het het dichtste bij een treffer, maar zag een vrije trap net naast het doel van OFC vliegen.

Een minuut later kwam OFC uit het niets op voorsprong. Een aanval van OFC werd onderschept, maar verkeerd uitverdedigd. Hierdoor kwam de bal met een steekbal voor de voeten van Dave Hertog, die dankbaar gebruik maakte van de uit positie staande defensie en schoof de bal langs Zunderdorp in het doel; 1-2.

Quick bleef echter de druk naar voren houden en vanaf de aftrap had Max Hudepohl een goede actie in huis, maar wist uiteindelijk niet te scoren na een goede interventie van de OFC doelman. De in de rust ingevallen Youssef el Baouchi omspeelde hierna zijn tegenspeler en wilde met veel gevoel de bal bij de tweede paal erin krullen. De boomlange OFC doelman kon de bal echter nog net tot hoekschop verwerken.

Met meer aanvallende wissels en lengte voorin bij Quick begon een wat meer opportunistische slotfase in de laatste 20 minuten. Het leek meteen effect te sorteren, want Frank v.d. Heiden kon goed doorkomen en legde de bal breed. Bright Ampong kon er niet bij, maar Youssef el Baouchi kon de bal van 5 meter in het lege doel schuiven. Hij besloot echter de bal aan te nemen en deed dit totaal verkeerd, waardoor een OFC verdediger de bal kon onderscheppen. Niemand op Nieuw Hanenburg begreep waarom het geen 2-2 was geworden.

Sjoerd v.d. Kolk kon met nog een kwartier te spelen net niet genoeg kracht achter een tegendraadse kopbal zetten, waardoor doelman Wilffert nog net op tijd de bal kon stoppen. Uit een hoekschop hier kort na vloog de bal over alles en iedereen heen, maar was de hoek achterin net te scherp voor Sijbren Bartlema om te scoren en de bal buitenkant paal in het zijnet eindigde. Quick was de hele tweede helft heer en meester op het veld, waar OFC slechts met enkele counters gevaarlijk kon worden. In een van deze spaarzame kansen werd de bal ruim over het doel van Zunderdorp gelobt.

Er volgde nog enkele hachelijke momenten voor het OFC doel, maar telkens kon geen Quicker het gaatje vinden om te scoren en kwam er een been van een verdediger tussen. Aangezien Quick heel veel ruimte achterin begon weg te geven vanwege de voorwaartse drang, kon OFC er ook enkele keren goed doorkomen. Eerst kon Kai van Hese goed redding brengen, maar lag hierbij op de bal en de scheidsrechter bestrafte dit als gevaarlijk spel en dus een indirecte vrije trap op 15 meter van het doel. Na een tikje breed werd de bal hard ingeschoten, maar voorkwamen de vuisten van Zunderdorp de beslissing.

Het bleef hierdoor spannend tot het einde tot het laatste moment in de blessuretijd. Frank v.d. Heiden werd bij een hoge bal in de rug gelopen door aanvoerder Marijn Sterk en Raymond Baten mocht nog eenmaal aanleggen van 20 meter. Hij wist de bal perfect te raken en de doelman stond aan de grond genageld en iedereen zag de bal de kruising in vliegen. De Quickers vierden de treffer uitbundig met het meelevende publiek en na de 2-2 hoefde er niet eens meer afgetrapt te worden.

Zo werd het 120-jarig jubileumjaar niet begonnen met een nederlaag, al hadden veel spelers er na afloop nogal de smoor in dat ze niet hadden gewonnen gezien de dominante tweede helft en een man minder. Toch was het gelijke spel een goede afspiegeling van de hele wedstrijd, want op de eerste 10 minuten na was OFC daarin de veel betere ploeg.
De achterstand op concurrenten DHC en De Dijk werd zo wel 2 punten groter (nu 4 en 5) en zal Quick alle zeilen moeten bijzetten om in de laatste 7 wedstrijden deze ploegen te passeren op de ranglijst om zeker van nacompetitie voetbal om promotie naar de derde divisie te bereiken.

Wedstrijddetails

Quick Minuut OFC
Joost de Gelder 3  
39   Dave Hertog
Teun Mulder 45  
Youssef el Baouchi Virgil Tjin Asjoe 46  
60   Dave Hertog
67   Oscar Wilffert Derrin Wijdenbosch
Sjoerd van der Kolk Joost de Gelder 69  
Frank van der Heiden Kevin van der Geest 69  
73   Franky Zinhagel Ike Nanka-Bruce
Youssef el Baouchi 73  
74   Darren Johnstone
85   Mohamed Ba Cherif
Kai van Hese 87  
90   Marijn Sterk
Raymond Baten 90 + 2

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!