Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Quick - RKAVV

Uitslag 2 - 2 (0 - 2)

Datum zondag 8 november 2015 om 14:00

Scheidsrechter Erkens B.

Aantal toeschouwers 700

Wedstrijdverslag

Sijbren Bartlema schiet Quick op de valreep naast RKAVV

door Marcel de Kler (Quick)

Wederom was het goed toeven langs de lijn op Nieuw Hanenburg, want gezien de prettige temperaturen lijkt de winter nog ver weg. Ondanks de concurrentie van de Klassieker op de buis, waren er toch een kleine 600 man op de derby afgekomen tussen Quick en RKAVV, die na een jaartje afwezigheid gelukkig weer op het programma stond.

Beide trainers hadden vooraf hun huiswerk goed gedaan, waardoor het vooral aftasten leek in de beginfase. De eerste tien minuten waren echter voor Quick, die meteen de aanval zochten. Het bleef bij dreiging, want een grote kans wist het niet op te leveren. Max Hudepohl gaf genoeg dreiging, maar de meest hoopvolle voorzet werd net op tijd weggewerkt door de RKAVV defensie. Virgil Tjin-Asjoe was met een schot van afstand nog het dichtste bij, maar RKAVV doelman Mike ten Krooda kon de bal eenvoudig vangen. Verder waren de voorzetten niet goed genoeg van Quick kant.

RKAVV zag als eerste wapenfeit een schot van Sjors Verhagen net naast het Quick doel vliegen. Al met al was het niet de derby die de toeschouwers voor ogen hadden in het eerste bedrijf, gezien het gebrek aan kansen, maar ook beleving bij de 22 spelers. Na een half uur spelen werd de ban gebroken door de gasten. Een vrije trap van de zijkant leek te worden afgeslagen, maar kwam met een rare stuit terug voor het doel. Rowendy Schoop bedacht in ogenschijnlijk kansloze positie een hoogstandje en verlengde de bal net een halve omhaal, waarna deze over de kansloze doelman Sander v.d. Toorn tegen de touwen plofte voor 0-1.

De tegentreffer deed Quick geen goed en RKAVV had de controle over de wedstrijd helemaal overgenomen. Quick kwam er nauwelijks meer uit, maar hield achterin de deur op slot. Althans, tot de 40e minuut, want toen sloeg RKAVV genadeloos toe. Dom balverlies op de middenlijn, leverde een perfecte counter op van Leidschendamse kant. Rowendy Schoop werd de diepte ingestuurd en ging vanuit een lastige hoek op weg naar het Quick doel. Hij leek een hele rare breedtepass te geven, maar hij had als enige de inlopende Robin Steffens gezien, die vanaf de andere kant van het doel de bal uit een eveneens lastige hoek feilloos binnenschoot voor de 0-2. Hiermee werd ook de rust gehaald.

Terwijl de thee goed zal hebben gesmaakt bij RKAVV en trainer Paul v.d. Zwaan het volle kwartier nodig had om zijn spelers scherp te krijgen, was het wedstrijdje in de rust tussen de Quick++ (G) spelers en de wissels/geschorsten van Quick 1 een dankbare onderbreking, waar het plezier vanaf spatte bij de verstandelijk beperkte spelers. Mooi om te zien.

Na de rust begonnen de Haantjes sterker aan de wedstrijd en was de eerste kopkans maar net over het RKAVV doel gevlogen. Quick voerde de druk op en liet er geen misverstand over bestaan dat het niet tevreden was met de achterstand en gebruikte met name de flanken goed. Na enkele speldenprikjes was Virgil Tjin-Asjoe dichtbij, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd, waardoor de kans verloren ging. Even later was Joost de Gelder doorgebroken, maar in een ultieme poging de bal langs doelman Ten Kroode te glijden, raakte hij de bal ook verkeerd.

Beide teams bleven strijd leveren met veel wederzijds respect, waardoor het nimmer een schoppartij werd. Toch zou arbiter Erkens uiteindelijk 7 maal het gele kartonnetje tevoorschijn toveren, hetgeen wat teveel was voor deze sportieve derby. Na een uur spelen paste trainer Van der Zwaan een dubbele wissel toe, waarbij Gino Mulder en Frank van der Heiden de aanval kwamen versterken. Opnieuw zou het wisselbeleid geen windeieren slaan.

In een spaarzame uitval van RKAVV had Quick eerst nog het geluk dat de RKAVV spits niet inzag hoeveel ruimte en tijd hij kreeg, toen hij alleen op Sander v.d. Toorn kon aflopen. Hij wilde de bal langs de uitgelopen Quick doelman spelen, maar deed dit zo hard dat de bal ook over de achterlijn ging en de kans op de derde Leidschendamse treffer weg was.

Na een dik uur spelen leek een voorzet van Max Hudepohl weggewerkt te worden door RKAVV, maar Gino Mulder was er achterin als de kippen bij om de bal te controleren en voor te zetten. Frank v.d. Heiden zag kans de bal ineens op zijn pantoffel te nemen met een halve omhaal en schoot de bal hard via de binnenkant paal in het doel, achter de kansloze doelman Ten Kroode; 1-2 derhalve.

Nauwelijks was RKAVV bekomen van de schrik, of het had al de gelijkmaker om de oren moeten hebben. Frank v.d. Heiden werd de diepte ingestuurd en legde de bal breed op de meegelopen Max Hudepohl. Dit leek de gelijkmaker na 65 minuten te gaan maken, maar doelman Ten Kroode was bij de les en redde de inzet op schitterende wijze en hield zijn ploeg op de been.

Quick had welliswaar meer balbezit en mocht komen van RKAVV, toch vond het geen openingen in de goed gegroepeerde defensie. Zelf kwam het er ook nauwelijk nog uit, waardoor Quick alleen optisch steeds sterker leek te worden. Na 78 minuten kregen de Haantjes nog een enorme domper te verwerken, toen Marc Boshoff bij een sprintactie scheeuwend naar de grond ging, grijpend naar zijn hamstring en vervangen moest worden. Gevreesd wordt aan Quick zijde dat het nu al einde seizoen is voor de middenvelder.

In de slotfase werden steeds meer spelers naar de frontlinie gestuurd, maar verder dan een kopbal over het RKAVV doel van Yvo Zuurmond kwamen de gastheren niet. Toch zouden de Haantjes uiteindelijk nog loon naar werken krijgen. In de blessuretijd gaf de ingevallen Mauro Suarez de bal strak voor, waarna Sjoerd van der Kolk de bal verrassend met de borst kaatste op Sijbren Bartlema, die geheel vrij voor het RKAVV doel de bal feilloos binnenschot achter de kansloze doelman voor de 2-2 gelijkmaker.

Kort na de aftrap wilde Sjoerd v.d Kolk nog gretig een hoge bal wegschieten, maar zag RKAVV speler Daan de Blank te laat. Hij trok zijn been nog terug, maar na de onfortuinlijke botsing kreeg Van der Kolk niet een gele, maar zelfs een rode kaart. Kort hierna floot arbiter Erkens voor de laatste maal en gingen de toeschouwers en spelers met gemengde gevoelens uiteen. RKAVV baalde natuurlijk van de late gelijkmaker, maar veel Quickers hadden het gevoel dat er meer ingezeten had. Over het geheel genomen was de gelijke stand in lijn met het spelbeeld, waar RKAVV de eerste helft beter was en Quick na de rust.

Quick trainer Paul van der Zwaan gaf na afloop aan tevreden te zijn over het karakter en de vechtlust die zijn spelers na de rust toonden en zou een nederlaag ook onterecht hebben gevonden. Hij was echter wel ontevreden dat het zover moest komen door het matige spel voor de rust, dat leidde tot een 0-2 stand.

Quick zal volgende week moeten puzzelen, want het zal het zonder aanvoerder Raymond Baten, Yvo Zuurmond en Sjoerd v.d. Kolk moeten doen na vandaag. Ook is Steven de Kruijf dan nog geschorst en lijkt Kai van Hese ook nog niet fit. Zeker zal ook Marc Boshoff ontbreken, dus zullen 6 spelers ingepast moeten worden voor de volgende regioderby, uit bij DHC.

Wedstrijddetails

Quick Minuut RKAVV
Kevin van der Geest 24  
29   Rowendy Schoop
31   Robin Steffens
39   Robin Steffens
Raymond Baten 48  
Gino Mulder Virgil Tjin Asjoe 58  
Frank van der Heiden Raymond Baten 58  
63   Remco van Wingerden
Frank van der Heiden 63  
65   Rowendy Schoop Wassim Bachar
75   Sjors Verhagen Cagri Kodalak
77   Remco van Wingerden Chaheen Hansen
Mauro Suarez Marc Boshoff 78  
Yvo Zuurmond 81  
83   Daan de Blank
90   Jari de Jong
Sijbren Bartlema 90 + 3
Sjoerd van der Kolk 90 + 4

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!