Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Rigtersbleek - Silvolde

Uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 31 januari 2016 om 14:00

Scheidsrechter Steeg A.M.

Wedstrijdverslag

Machteloos Silvolde niet langs Rigtersbleek
Geschreven door Henny Tonis

Vandaag kreeg Silvolde de kans om de vieze smaak van de nederlaag tegen De Bataven weg te spoelen tegen laagvlieger Rigtersbleek. Trainer Calderwood had niet de beschikking over de gebroeders Krosse (blessure) en Mike van Aken (schorsing) maar zag nieuweling Stefan Floor aansluiten bij de selectie. De thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Enschede werd glansrijk omgezet in een 5-1 overwinning dus leek het vandaag geen al te moeilijke opgave te worden.

De eerste helft was voor het aanwezige publiek niet echt om warm van te worden. Rigtersbleek probeerde het spel te maken maar beschikt niet over voldoende kwaliteit om het spel naar zich toe te trekken. Silvolde stelde daar ook helemaal niets tegenover zodat het een vervelende middag leek te gaan worden. Het duurde tot de 15e minuut voordat er enige opwinding ontstond voor het doel van Marco Olthuis. Dylan Drosten probeerde met een harde schuiver de doelman van Silvolde te verrassen maar deze gaf geen krimp en tikte de bal onder uit de hoek. De toegekende hoekschop leverde vervolgens niets op. Silvolde kwam nauwelijks voor het doel van keeper Roberto Stopel zodat de defensie van Rigtersbleek ook niet echt op de proef werd gesteld.

In de 28ste minuut kreeg Rigtersbleek net even buiten het strafschopgebied een vrije trap toegekend wegens een handsbal. Olthuis posteerde de muur goed want via de muur verdween de bal over het doel. Het restant van de eerste werd er niet of nauwelijks iets vertoond op het veld zodat scheidsrechter Steeg precies na 45 minuten kon fluiten voor de rust met een 0-0 stand.

In de tweede helft was de hoop dat het spel van weerskanten beter zou worden. In de 53ste minuut was er iets dat leek op een goede aanval van Silvolde toen de bal vanaf de flank bij Brian Hogeweide kwam maar ook deze mogelijkheid verdween hoog over het doel van Rigtersbleek. Silvolde had wel meer balbezit in de tweede helft maar deed daar niet veel mee. De defensie van de Enschedeërs werd niet genoeg onder druk gezet zodat ook nu het schaarse publiek niet veel te zien kreeg. Alex Tempels was inmiddels Bram van Dooren komen aflossen waardoor er iets meer dreiging kwam. Bij een van die momenten kreeg Roy Bouwman de kans in de 67ste minuut om via een vrije trap iets te forceren. Helaas verdween de bal net naast het doel. Donnes Starink werd vervangen door Bertroy Navis na ruim 70 minuten.

Rigtersbleek kwam in de 74ste minuut dicht bij een voorsprong toen een voorzet vanaf de rechterflank door Waldo Rhebergen knap binnen werd geschoten maar Pim Olthuis stond goed opgesteld en kon koppend redding brengen. Tien minuten voor tijd probeerde Roy Bouwman het nog maar eens van afstand en zag de bal weer net naast verdwijnen. Giel Driever was inmiddels de vervanger van Brian Hogeweide geworden. De verdediger van Rigtersbleek Samir van Pieterson kreeg in korte tijd twee keer geel waardoor de thuisploeg met 10 verder moest. Silvolde kon daar echter niet echt van profiteren. In de 91ste minuut had de ploeg van Calderwood zomaar drie punten kunnen stelen als Dion Teloh iets scherper was geweest. In uiterst kansrijke positie probeerde hij doelman Stopel nog te omspelen waarbij schieten een betere optie was geweest. De doelman plukte de bal van zijn schoen waardoor de grootste kans om zeep werd geholpen. Kort daarna floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd en stond een bloedeloze 0-0 op het scorebord.

Het is te hopen dat het spel van Silvolde snel weer op het niveau komt van het begin van de competitie. Zoals het de laatste twee wedstrijden was is dit namelijk niet erg hoopvol voor de toekomst. Volgende week ligt de competitie stil in verband met carnaval maar de week daarna komt koploper Be Quick uit Groningen op bezoek en zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt.

Wedstrijddetails

Rigtersbleek Minuut Silvolde
64   Bram van Dooren Alexander Tempels
Jurrie Stevens Lucas Aydin 67  
71   Donnes Starink Bertroy Navis
Lieuwe Geesing Dylan Drosten 72  
Frank Valley 76  
82   Brian Hogeweide Giel Driever
Samir van Pieterson 83  
Jermain Sjauw-en-wa Waldo Rhebergen 85  
Samir van Pieterson 87  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!