Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

RKAVV - Nieuw Utrecht

Uitslag 4 - 1 (3 - 0)

Datum zondag 6 december 2015 om 14:30

Scheidsrechter Elzen F.M.L van den

Aantal toeschouwers 500

Wedstrijdverslag

RKAVV heeft in de laatste thuiswedstrijd van het jaar goede zaken gedaan door te winnen van Nieuw Utrecht. De Leidschendammers speelde goed, verzorgd en leuk voetbal. De bezoekers kwamen er voornamelijk in de eerste helft amper aan te pas. Na een 3-0 ruststand stond er na negentig minuten 4-1 op het scorebord.
In de openingsfase was het verschil tussen de ploegen nog niet echt zichtbaar. In het eerste kwartier waren ook weinig kansen te zien. Na een kleine twintig minuten had Daan de Blank de openingstreffer op zijn schoen, maar van dichtbij schoot hij de bal hard tegen doelman Coskun aan. Vijf minuten later was het alsnog raak. Een indraaide vrije trap van Daan de Blank werd bij de eerste paal binnengetikt door Jari de Jong waarna de 1-0 een feit was. RKAVV mocht vrijuit voetballen en liet Nieuw Utrecht overal achteraan lopen. De gastheren waren vrijwel de hele tijd aan de bal, en wanneer niet dan veroverde het de bal snel. In het slot van de eerste helft besliste RKAVV de wedstrijd. Zeven minuten voor de theepauze schoot Jop Verhagen uit een schitterende pass van Daan de Blank de 2-0 binnen. Eén minuten voor rust werd diezelfde Jop Verhagen de diepte ingestuurd, Verhagen lobte uit onmogelijke hoek de bal alsnog voor het doel alwaar Remco Overdevest alleen nog maar zijn hoofd tegen de bal hoefde te zetten. Dat deed de clubtopscoorder van vorig seizoen en maakte zo zijn eerste treffer van het seizoen en tegelijk de 3-0.
Na rust ging RKAVV vrolijk verder met waar het gebleven was: scoren. Amper twee minuten weer onderweg en Jari de Jong kopte uit een corner van Jop Verhagen zijn tweede van de middag binnen: 4-0. Vervolgens kreeg RKAVV genoeg mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar onder andere Jedsel Markes en Sjors Verhagen lukte dit niet. Na een klein uur deed Nieuw Utrecht uit het niets wat terug. Antonio Cvetkovic maakte na wat slordigheid achterin de 4-1. De tegentreffer kwam de wedstrijd niet erg ten goede. RKAVV speelde vrijuit, maar gaf daarmee wel de bezoekers meer ruimte. Met die ruimte werd echter vrij weinig gedaan en wanneer Nieuw Utrecht wel voor het doel kwam hielp het de kansen makkelijk om zeep. Vooral Raven Bergwijn was erg ongelukkig in de afronding. Doelman Kevin Jansen, die de geblesseerde Mike ten Kroode verving, redde op verschillende ballen. De mooiste redding van de 31-jarige keeper, die voor het eerst sinds 12 mei 2013 weer een wedstrijd in de Hoofdklasse keepte, was op een schot van Raoul Pengel. Jansen tikte op fantastische wijze de bal uit de kruising. Nadat de wedstrijd langzaamaan doodbloedde, waren de laatste tien minuten weer wat levendiger. Rowendy Schoop, Sjors Verhagen en Cagri Kodalak waren allen dichtbij de 5-1 maar de bal ging er niet meer in.

website RKAVV

Wedstrijddetails

RKAVV Minuut Nieuw Utrecht
Daan de Blank 8  
Jari de Jong 24  
Dave Hooijmans 34  
Jedsel Markes Dave Hooijmans 36  
Jop Verhagen 38  
Remco Overdevest 45  
Jari de Jong 50  
58   Antonio Cvetkovic
61   Ömur Arslan Dave Huijmans
72   Clayton Karsari
Cagri Kodalak Remco Overdevest 73  
77   Henk Hasselbaink Aegon Ignatia
82   Antonio Cvetkovic Solomon Addai Pinas
Brandon Richardson Rowendy Schoop 83  
Brandon Richardson 88  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!