Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

RKAVV - Nieuwerkerk

Uitslag 4 - 1 (2 - 0)

Datum zondag 1 november 2015 om 14:30

Scheidsrechter Berkel M. van

Aantal toeschouwers 650

Wedstrijdverslag

Een derde deel van de competitie zit er intussen bijna op en Nieuwerkerk wist alleen in de eerste wedstrijd bij Quick een punt uit het vuur te slepen. Zeven duels op rij gingen daarna verloren. Dus ook gisteren tegen RKAVV, dat vorig seizoen weliswaar de titel greep in de eerste klasse, maar toen wel tweemaal het onderspit moest delven tegen Nieuwerkerk. Nu lijkt ook de Leidschendamse formatie een maatje te groot geworden voor de ploeg van trainer Oscar Biesheuvel.

Nieuwerkerk blijft geplaagd door blessures die mede debet zijn aan de magere resultaten. Weliswaar keerden doelman Sander Hoffmann terug in de basis en kon ook Remy Broekmans weer vanaf de bank zijn opwachting maken, maar daar tegenover stond nu de absentie van Kevin Kamerbeek. De rechter verdediger kent een ongelukkige periode. Nu liep hij tijdens de training op donderdag opnieuw tegen een blessure(middenvoetsbeentje) op, die hem waarschijnlijk tot na de winterstop van het veld houdt. Dit geldt tevens voor aanvoerder Bruce Godvliet die ook een tegenslag in zijn bovenbeenherstel te verwerken kreeg en ook pas na de winterstop zijn opwachting weer zal maken. Verder ontbrak Remco Langerveld vanwege gevolgen auto-ongeluk en de geschorste Mimoun El Kadi.

Het eerste kwartier van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht, alhoewel zich toen al aftekende dat de thuisclub voor het vijandelijke doel meer gevaar zou stichten dan de bezoekers. Nieuwerkerk dat met de twee spitsen Assad El Harti en Michel van Guldener aantrad, kwam in de eerste helft maar sporadisch voor het doel van RKAVV. Bovendien waren de middenvelders nauwelijks in staat de aanvallers ook daadwerkelijk in het vijandelijk doelgebied tot steun te zijn. In de 19e minuut was het dan raak voor de thuisclub. Een scherpe voorzet vanaf de rechterkant werd steenhard achter de kansloze Sander Hoffmann gekopt. Nieuwerkerk leek volkomen van slag, want in dezelfde manier was de thuisclub dichtbij een tweede treffer, maar nu redde Sander Hoffmann met een katachtige reactie formidabel op eenzelfde harde kopbal. RKAVV bleef daarna de bovenliggende partij en voor Nieuwerkerk was er niets anders weggelegd dan schade beperken. Dat lukte in eerste instantie, maar het moest kort voor rust toch de tweede treffer incasseren. Een vrije trap vanaf de linkerkant, werd door Menno Homan ongelukkig geraakt en de bal caramboleerde achter de kansloze doelman Sander Hoffmann en dat betekende 2-0 voor de thuisclub. Gezien de spelverhouding niet onverdiend . In de tweede helft begon RKAVV opnieuw scherp en het vergat daarbij in de 49e minuut een dot van een kans voor een leeg doel te verzilveren en de wedstrijd daarmee vroegtijdig op slot te gooien. Nu gaf het op die manier in de 54e minuut aan Nieuwerkerk de gelegenheid voor de aansluittreffer en die kwam er dan ook. Bram de Bruin had een goeie corner in huis en Assad El Harti kopte schitterend bij de tweede paal hard achter de kansloze RKAVV doelman binnen. Nieuwerkerk geloofde er weer in en het werd een stuk feller. Het creëerde in die fase enkele mogelijkheden. Eén ervan had een beter lot verdiend. Bram de Bruin besloot een goed lopende aanval met een schot dat weliswaar naast vloog, maar de Nieuwerkerkse supporter enigszins moed gaf. RKAVV maakte hieraan in de 69e minuut een einde door een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied op schitterende wijze te verzilveren. Toen scheidsrechter van Berkel 5 minuten later Shanon Koetsier voor overtreding op een doorgebroken speler met rood het veld afstuurde en ook deze toegekende vrije trap werd verzilverd, was de strijd helemaal beslist. Zondag a.s. wacht de wedstrijd op eigen veld met Leonidas dat net zoals Nieuwerkerk tot nu toe pas 1 punt wist te vergaren. Het zal duidelijk zijn dat de verliezer van dit duel wel heel ver achterop dreigt te komen. Puntendeling zal beiden niet echt helpen, dus wordt het voor beide ploegen een zeer cruciaal duel.

website Nieuwerkerk (Paul van Leeuwen)

Wedstrijddetails

RKAVV Minuut Nieuwerkerk
8   Bram de Bruin
Peter Lomonaco 19  
29   Assad el Harti
Remco van Wingerden 35  
43   (Eigen doelpunt) Menno Homan
Richard Versteden Rowendy Schoop 46  
Chaheen Hansen Remco van Wingerden 48  
49   Ali Benomar
54   Assad el Harti
61   Mitchell Hendriks Remy Broekmans
Adil Choukoud 65  
Jop Verhagen 70  
75   Shanon Koetsier
Jedsel Markes 76  
Jop Verhagen 76  
77   Andrew Liauw Soen-Tjoen
Brandon Richardson Peter Lomonaco 79  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!