Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

RKAVV - Quick

Uitslag 1 - 2 (0 - 1)

Datum zondag 3 april 2016 om 14:30

Scheidsrechter Leeuwen L. van

Aantal toeschouwers 700

Wedstrijdverslag

Quick is RKAVV de baas in regioderby

door Marcel de Kler

Alles zat vantevoren mee voor de toeschouwers die de regioderby tussen RKAVV en Quick kwamen bezoeken. Het zonnetje brak door en het was zeer aangenaam vertoeven langs de kant en de toeschouwers kregen spanning tot het laatste moment voorgeschoteld, met genoeg bijzondere momenten. Voor RKAVV is het belangrijk om zo snel mogelijk nog enkele punten bij elkaar te sprokkelen om zeker te zijn van handhaving. Quick moet ook winnen, wil het nog kans maken op een (vervangende) periode en hopen dat andere clubs averij op zullen lopen, om de play-off om promotie te bereiken.

Na een aftastende beginfase namen de Haantjes al snel het initiatief. Het eerste schot op doel kwam uit een vrije trap van Quick, die onschadelijk gemaakt werd door RKAVV doelman Mike ten Kroode. De dreiging kwam bij Quick vooral over de flanken middels de vleugelspitsen en opkomende backs. Slechts eenmaal hoefde de RKAVV doelman gestrekt de bal uit de hoek te halen en de overige aanvallen leverde geen kansen op. Na 20 minuten spelen werd een hoekschop van Quick afgeslagen en nam Kai van Hese de bal ineens van de rand strafschopgebied uit de lucht op zijn pantoffel. Hij raakte de bal perfect en de bal vloog hard over iedereen heen, maar de thuisploeg zag dat de inzet op de lat uiteen spatte, waarna de bal weggewerkt werd. RKAVV kon in de eerste 28 minuten nog niet voor gevaar zorgen.

Hierna gaf scheidsrechter Van Leeuwen aan niet meer verder te kunnen, vanwege een blessure. De spelers gingen het veld af en het gaf de coaches een extra moment om taktisch iedereen nog wat extra's mee te geven. Gelukkig was een neutrale scheidsrechter aanwezig om de wedstrijd te kijken en wilde Sander de Brito Roque het overnemen. Een bekend gezicht voor beide teams, dus waren beide teams blij dat de wedstrijd verder gespeeld kon worden. De Brito Roque mag in ieder geval met een goed gevoel terugkijken op deze bijzondere middag, want hij floot een prima wedstrijd. De pupillen van RKAVV hadden de tussentijd voor de toeschouwers met penalty schieten gevuld en na een kleine 20 minuten onderbreking konden de 22 spelers de wei weer in.

De Quick spelers waren niet van de wijs gebracht door de onderbreking en gingen verder met aanvallen. Niet lang na de onderbreking was het dan ook niet verrassend dat de 0-1 op het bord kwam. Max Hudepohl gaf een scherpe voorzet, die door Virgil Tjin-Asjoe slim teruggekopt werd en zo de verdedigers en keeper in de luren legde. Voor aanvoerder Raymond Baten was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het lege doel te schuiven. Hierna moest RKAVV het schroom van zich af gooien en wat meer de aanval zoeken, maar verder dan een aktie van Job Verhagen kwamen de rood-witten niet. De beste kans voor de thuisploeg kwam op de naam van Rowendy Schoop, maar die raakte een terugspringende bal helemaal verkeerd, hetgeen typerend voor het eerste deel van de wedstrijd was vanuit de thuisploeg gezien. De meeste dreiging bleef van de Haagse ploeg komen, al bleek het moeilijk om tot een schot te komen, door het harde werken van de RKAVV verdedigers. De rust werd zodoende met een 0-1 stand behaald.

Na de rust bleef Quick de controle over de wedstrijd behouden, al kroop de thuisploeg steeds nadrukkelijker uit haar schulp. De Haantjes bleven moeite hebben om het gaatje in de defensie te vinden en schoten van afstand hadden niet de juiste richting. Toch leek Quick na een kwartier op 0-2 te komen. Max Hudepohl trok naar voren en gaf de bal mee aan de voorbij stormende Bright Ampong. Hij legde vanaf de achterlijn de bal terug op Frank v.d. Heiden, die binnenschoot. De assistent had Ampong de bal echter in buitenspel positie zien krijgen, dus werd de treffer geannuleerd. Met veel kracht en inzet hield de RKAVV defensie de dadendrang van de Haantjes af, maar na iets meer dan een uur spelen leek de beslissing toch te vallen. Frank v.d. Heiden kreeg aan de zijkant de bal, trok vervolgens naar binnen en schoot de bal met veel gevoel in de verre hoek binnen, waardoor de mannen van Paul van der Zwaan een comfortabele 0-2 voorsprong namen.

De thuisploeg moest nu wat gaan forceren en ging opportunistischer spelen. Het leidde al snel tot een mogelijkheid voor Schoop, maar die raakte de bal andermaal niet lekker en het geproduceerde rollertje ging ver naast. De Quick defensie leek alles onder controle te hebben, maar toch werd de spanning na 79 minuten spelen teruggebracht. Na een scrimmage voor het doel behield Schoop het overzicht en legde hij de bal terug op Remco Overdevest, die de bal via een been achter de kansloze doelman Patrick Zunderdorp weet te schieten. De publiek gaat er goed voor zitten, zeker als enkele minuten later ze een vrije trap op 17 meter van het doel mogen nemen. De inzet gaat echter ruim over het Quick doel en het echte geloof lijkt te ontbreken bij de thuisploeg. Zeker als Frank van der Heiden uit een uitstekende voorzet van de ingevallen Youssef el Baouchi de 1-3 binnen lijkt te koppen. Andermaal heeft de assistent langs de lijn buitenspel geconstateerd en dus gaat ook dit feestje niet door. De Quick defensie heeft de zaakjes prima op orde en geeft geen kansen meer weg aan de thuisploeg, ondanks de toenemende optische druk. In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt RKAVV nog een hoekschop, maar ook de meegekomen doelman Ten Kroode kan geen gevaar stichten in de doelmond, waardoor de wedstrijd eindigt in een verdiende 1-2 overwinning voor Quick.

Met nog 5 wedstrijden te spelen in de competitie moet RKAVV de opgebouwde 6 punten voorsprong op een gevreesde P/D niet weggeven. Door het gelijke spel van DHC loopt Quick 2 punten op de Delftse ploeg in en deze twee ploegen kruisen volgende week de degens op Nieuw Hanenburg, waarbij de strijd om de, wellicht zeer belangrijke, derde plek gestreden zal worden.

Wedstrijddetails

RKAVV Minuut Quick
2   Kevin van der Geest
33   Raymond Baten
Cagri Kodalak Peter Lomonaco 46  
63   Frank van der Heiden
65   Virgil Tjin Asjoe Youssef el Baouchi
Chaheen Hansen Rico de Boer 68  
69   Steven de Kruijf Sjoerd van der Kolk
75   Kevin van der Geest Joost de Gelder
Remco Overdevest 79  
84   Sjoerd van der Kolk
Wassim Bachar Jop Verhagen 89  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!