Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

RKHVV - Silvolde

Uitslag 3 - 0 (1 - 0)

Datum zondag 20 maart 2016 om 14:00

Scheidsrechter Esen O.

Wedstrijdverslag

Silvolde onderuit bij RKHVV

Geschreven door Marco Kraan

Silvolde begon deze dag aan het volgende competitieduel. Na de winst op koploper Quick ‘20 vorige week, stond deze dag het uitduel tegen RKHVV op het programma. Silvolde bewaarde goede herinneringen aan het spelen bij deze tegenstander. In de bekerstrijd een aantal seizoenen terug wist het team destijds met winst af te reizen. Hoe anders was dit vandaag. Het team van Calderwood moest vandaag opnieuw aan de bak maar was genoodzaakt tot improvisatie want maar liefst vijf spelers bleven vandaag buiten de selectie vanwege blessures.

Beide ploegen hadden aftastend begin en vertoonden voor het aanwezig publiek een weinig aantrekkelijke eerste helft. De ploegen stonden defensief goed en gaven weinig weg. Het spel speelde zich de gehele eerste helft voordurend af op het middenveld. Daar ontbrak het voor Silvolde aan creativiteit om het de tegenstander lastig te maken, enkele speldenprikjes daargelaten. RHKVV had met enkele kleine kansjes van speler van der Horst grotere "mogelijkheden". Het leek dan ook op dat de bloedeloze 0-0 die op het scorebord stond naar de rust werd kon worden getrokken. Toch kwamen de zwart-witten bedrogen uit. Op slag van rust kreeg het toch een doelpunt tegen te verwerken. Uit een hoekschop scoorde van der Horst in het enigste noemenswaardige moment van de eerste helft de 1-0. De speler in kwestie kreeg te veel ruimte en prikte het leder achter Doelman Olthuis die het nakijken had. Stand bij rust 1-0 voor de thuisploeg.

De wedstrijd kende vervolgens een oponthoud. Assistent scheidsrechter Biharie haakte met een liesblessure af waardoor er voor vervanging gezorgd moest worden. Beide teams moesten 25 minuten wachten totdat het arbitrale trio weer op volle sterkte was. Eenmaal begonnen in de tweede helft kwam Silvolde goed uit de startblokken. Hoewel doelman Olthuis direct handelend moest optreden kreeg Silvolde in korte tijd twee 100% kansen op de gelijkmaker. Eerst werd Giel Driever gelanceerd. In een één op één duel met doelman Helmink zag de Silvolde speler echter zijn inzet gekeerd. Hierna was het de beurt aan Brian Hogeweide. Na een duel had de Silvolde speler de gelijkmaker op de schoen. Hij schoot echter door onvoldoende coaching te gehaast en slap in. Ook Dion Teloh had met een prima inzet de gelijkmaker op zijn naam kunnen zetten. Uit een voorzet kopte Teloh prima in maar opnieuw was doelman Helmink de spelbreker.

Na een twintig minuten spelen was de wedstrijd echter gelopen. De ingevallen Stefan Floor trok aan de noodrem toen de tegenstander met een prima combinatie alleen voor doelman Olthuis dreigde te komen. Arbiter Esen toonde geen clementie en gaf de speler een directe rode kaart. RKHVV-er Goedhart wist de hierop toegekende penalty feilloos in te schieten en zette daarmee de wedstrijd op slot. Kort hierop kon de 3-0 op het scorebord worden gezet. De defensie van Silvolde moest opnieuw buigen toen RKHVV-er Schulte uit een prima voorzet de bal vrij kon intikken.

Ondanks de 3-0 nederlaag en het gebrek aan de geblesseerde spelbepalende afwezigen, speelde Silvolde niet eens zo slecht. Het deed zich met name bij de start van de tweede helft tekort door de kansen niet te benutten. Dat het uiteindelijk uitliep naar een 3-0 einduitslag is toch een klein beetje een vertekend beeld. De ploeg van Calderwood bezet na het verloren duel nog altijd een prima vierde plek op de ranglijst.

Komende zaterdag moeten we hopen dat de ziekenboeg is geslonken want dan komt opnieuw een koploper naar de Munsterman. Om 17:00 uur is het dan alle hens aan dek tegen Juliana '31 die op dit moment de onbetwiste koploper in de hoofdklasse C is. Aan de uitwedstrijd heeft de selectie geen goede herinneringen. Het verloor uit in Malden kansloos maar een gewaarschuwd mens telt in deze voor twee.

Komt u de selectie aanmoedigen zodat we misschien wel weer een stunt op de Munsterman kunnen bijschrijven? We zullen het zien komende zaterdag!

Wedstrijddetails

RKHVV Minuut Silvolde
Mark Schulte 29  
Wessel van der Horst 45  
Keverley Albertus Omar Nejjari 48  
54   Wesley Althoff Stefan Floor
60   Stefan Floor
Sander Kooper Jordy Geilen 65  
70   Stefan Floor
Jelmer Goedhart(Penalty) 71  
Mark Schulte 74  
Kevin Katendi Wessel van der Horst 77  
82   Nick Huitink Paul Veerbeek
89   Dion Teloh Pim van de Kemp

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!