Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Rohda Raalte - Quick '20

Uitslag 1 - 3 (1 - 3)

Datum zondag 20 december 2015 om 14:00

Scheidsrechter Boekholt M.

Aantal toeschouwers 250

Wedstrijdverslag

Quick’20 toont karakter tegen Rohda Raalte en wint verdiend met 3-1.

Bij Rohda R. werd stiekem gehoopt op een schokeffect nadat afgelopen week hoofdtrainer Martin Drent werd ontslagen en Assistent-trainer Hans Nijboer voorlopig voor 1 competiewedstrijd het eerste team onder zijn hoede nam.

3Rohda speelde daarom met meerdere A1 spelers die de kwakkelende ploeg deze wedstrijd echter nog niet konden redden. Bij Quick verving Danny oude Lashof zeer verdienstelijk de geblesseerde Tim Zwienenberg.

Quick nam vanaf het beginsignaal het initiatief en begon goed aan de wedstrijd, waar de tegenstander Quick aan de bal liet. Al vrij snel kantelde de wedstrijd en kwam Rohda opzetten en had het in de 12e minuut de 1e scoringskans. Felix van Berkel redde door uitstekend uitkomen. Even daarna redde hij weer bekwaam en vervolgens was Quick aan zet.

Een kopkans werd nog gemist. In de 18e minuut opende Quick de score na een vlotte combinatie via Reuven Niemeijer, Danny Oude Lashof en Rens van Benthem, die met een prachtig diagonaal schot onderin de lange hoek de score op 0-1 bracht.

Lang duurde de vreugde over de voorsprong niet, want 5 minuten later werd er slordig en niet kort genoeg gedekt en wist Lars van Schooten wel raad met deze vrije schietkans, 1-1.

In de 32e minuut kwam Quick op een 1-2 voorsprong door clubtopscorer Alessio Pinna, die uiteindelijk via diverse schijven de bal in het doel tikte. Eén minuut voor rust kreeg Quick een terechte strafschop die in eerste instantie uitstekend werd gestopt door de keeper. Toen bleek ook in het amateurvoetbal de waarde van het communicatiesysteem tussen de scheidsrechter en zijn assistenten. Na een signaal aan de arbiter liet hij de strafschop overnemen, omdat de keeper 1 meter voor zijn doel stond op het moment dat Ryan Snelders schoot. De herkansing liet Ryan zich gelukkig niet ontnemen en zo ging Quick met 1-3 de rust in.

Na rust kwam de voorsprong van Quick niet meer in gevaar. Er had al direct de 1-4 moeten vallen toen Alessio alleen op de doelman afging, maar zijn schuiver net naast ging. Rohda probeerde het wel, maar was onmachtig om het Quick echt moeilijk te maken. Quick gaf geen kansen meer weg en als de ruimtes in de 2e helft beter waren benut dan was een grotere overwinning mogelijk geweest.

De inzet vergoedde deze middag alles en zo gaat Quick’20 met 27 punten als 3e op de ranglijst de winterstop in. Quick won zowel van koploper Be Quick G als van Juliana’31 en Hollandia, maar verloor onverwachts 2x van ploegen die in het rechter rijtje staan.

Wel maakte Quick met 34 treffers de meeste doelpunten in de Hoofdklasse C en heeft het de minste tegendoelpunten met 11.

Quick’20 heeft een prachtige eerste seizoenshelft gehad en iedereen hoopt dat er in 2016 op dezelfde weg wordt voortgegaan met mogelijk een periodetitel of nog meer.

website Quick '20

Wedstrijddetails

Rohda Raalte Minuut Quick '20
20   Reuven Niemeijer
Lars van Schooten 24  
32   Alessio Pinna
Jolf Stel 45 + 1
45 + 2 (Penalty) Ryan Snelders
58   Danny Oude Lashof
60   Taner Sen
Lucas jr. Wuarbanaran Stefan Beltman 66  
72   Taner Sen Jelle Leenders
Teun Bakhuis Björn Zwikker 76  
76   Danny Oude Lashof Thom Strijland
89   Alessio Pinna Dani Korkis

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!