Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Rohda Raalte - Silvolde

Uitslag 1 - 2 (0 - 2)

Datum zondag 6 maart 2016 om 14:00

Scheidsrechter Vries D.H. de

Wedstrijdverslag

Geen punten tegen Silvolde

Rohda Raalte maakt het zichzelf moeilijk, dat horen we de laatste tijd vaker. Ook deze zondagmiddag verloren de Raaltenaren op eigen veld. Sportclub Silvolde won met 1-2, daar waar het ook eigenlijk in een gelijk spel diende te eindigen gezien de gehele wedstrijd.

Rohda Raalte begon goed. In de tweede minuut werd Saba Gwedelidze alleen op de doelman van Silvolde afgestuurd. Helaas miste Saba deze grote kans. Daarna was het Silvolde wat de klok sloeg. Rohda Raalte stond niet goed en kwam te vaak onnodig in moeilijkheden. Dat resulteerde dan ook al in de 12e minuut in de 0-1, toen Silvolde vanuit een ingooi zomaar de bal voor mocht spelen en waar bij de tweede paal Giel Driever helemaal vrijstaand binnen mocht schieten.

Een paar minuten later was het al 0-2 via Betroy Navis die ook geheel vrij binnen mocht tikken. Daarna creëerde Silvolde nog enkele mogelijkheden op de 0-3. Gelukkig gingen die er niet in. Langzaam kwam ook Rohda Raalte wat beter in het spel. Direct na rust was het Jeffrey de Visscher die een prima voorzet van Saba Gwedelidze binnen schoot en daarmee de aansluiting produceerde.

Daarna was het vooral Rohda Raalte wat de klok sloeg en op jacht ging naar de gelijkmaker. De Raaltenaren creëerden vele kansen op de gelijkmaker, maar het leek wel of deze er niet in mochten. Silvolde kon in die tweede helft alleen maar een enkele keer via een counter eruit komen, maar slaagde er ook niet meer in om te scoren.

Door dit verlies en door de winst van Dieze West is het gat naar de nummer 10 op de ranglijst weer gestegen. Het is nu zaak om snel punten te halen, om dit gat niet groter te laten worden en dus snel te verkleinen. Volgende week zondag is daarvoor weer een nieuwe kans. RKHVV uit het Gelderse Huissen komt dan op bezoek op Sportpark Tijenraan.

website ROHDA Raalte

Silvolde boekt zwaarbevochten zege in Raalte
Geschreven door Henny Tönis

Na het verdienstelijke gelijke spel vorige week thuis tegen koploper Be Quick 1887 stond vandaag de uitwedstrijd in Raalte op het programma tegen de plaatselijke RHODA. Silvolde wachtte nog op de eerste competitiezege in dit kalenderjaar dus alles moest goed geprepareerd aan de start van dit duel verschijnen. Gelukkig kwam deze week het bericht dat Ischa Krosse voorzichtig de training weer heeft hervat zodat we mogelijk dit seizoen weer kunnen gaan genieten van het spel van de motor op het middenveld.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen of RHODA kreeg een enorme kans. De verdediging stond niet goed en spits Saba Gwedelidze kreeg vrije doortocht naar het doel van Marco Olthuis. Gelukkig voor Silvolde was de doelman wel bij de les en maakte de kans voor RHODA onschadelijk. Silvolde was gewaarschuwd dat deze tegenstander niet onderschat moest worden. Het pakte de draad meteen goed op en na 10 minuten kwam Silvolde aan de leiding. Mike van Aken stond met een verre ingooi aan de basis en uiteindelijk belandde de bal voor de voeten van Giel Driever die geen moeite had de bal hard in de touwen te knallen 0-1. RHODA was even de kluts kwijt en opnieuw Mike van Aken die in de dertiende minuut goed aan de zijlijn opkwam en een uitstekende voorzet gaf op Bertroy Navis. Hij nam de bal in een keer maar zag het leder net naast het doel verdwijnen. Het zou uitstel van executie betekenen want twee minuten later stond het toch 0-2. Mike van Aken stuurde de bal het strafschopgebied in waar Jaël Krosse de bal perfect breed legde op Bertroy Navis die keeper Ruben Tepperik geen kans gaf.

De wedstrijd leek daarmee al snel beslist en toen in de 21ste minuut Giel Driever de diepte in werd gestuurd en vervolgens een prima pass afleverde op Bertroy Navis en Jaël Krosse voor de 0-3 zou dat de genadeslag hebben betekend. Helaas waren beide spelers niet alert genoeg om deze kans te verzilveren zodat de stand onveranderd bleef. RHODA kwam maar zelden in de buurt van het doel van Olthuis en in de 31ste minuut kreeg Gwedelidze een mooie gelegenheid maar hij mikte de bal ver naast het doel. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg RHODA steeds meer grip op het spel van Silvolde. De wedstrijd leek te kantelen en in de 39ste minuut mocht Jeffrey de Visscher aanleggen maar doelman Olthuis wist met de voet redding te brengen. In het restant veranderde er niet veel meer zodat de ruststand van 0-2 ongewijzigd bleef.

De tweede helft zou een heel ander schouwspel opleveren. In de 46ste minuut leek de verdediging van Silvolde nog niet wakker en mocht Jeffrey de Visscher geheel vrijstaand profiteren van deze onoplettendheid en de aansluitingstreffer binnen schieten 1-2. Silvolde herstelde zich snel van deze snelle tegentreffer maar had steeds meer moeite om de tegenstander op afstand te houden. In de 52ste minuut kreeg Bertroy Navis nog een grote kans maar hij mikte naast. Trainer Calderwood besloot kort daarna de eerste wissel toe te passen. Brian Hogeweide kwam in het veld voor Alex Tempels. Door de felheid van RHODA ontstonden er af en toe enkele kleine pittige duels. Bij een van die duels ging Mattheys Kuypers in de ogen van de tegenstander te fel door. De scheidsrechter zag er niets in en liet doorspelen. Meteen daarna werd diezelfde Kuypers slachtoffer van een duidelijke elleboog maar opnieuw zag de leidsman dit niet.

De volgende wissel werd Donnes Starink voor Roy Bouwman. RHODA bleef aandringen op de gelijkmaker en in de 82ste minuut leek die te vallen maar Lars Kamperman Leferink die prima aangespeeld werd door De Visscher miste eigenlijk totaal. Twee minuten later was het invaller Jolf Stel die uit een corner van Lars van Schooten een goede kopkans kreeg maar de bal was te zacht om het Marco Olthuis moeilijk te maken. In de slotfase kwam Bram van Dooren de plaats innemen van Brian Hogeweide maar aan de stand werd niets meer gewijzigd. Uiteindelijk gingen de zwart-witten met drie punten op zak terug naar de Achterhoek hoewel het op basis van de tweede helft ook wel heel anders had kunnen aflopen en de tegenstander – op basis van de tweede helft - misschien wel recht had op een gelijkspel.

Door dit resultaat klimt Silvolde weer naar de vierde plek en staat volgende week opnieuw een topper op het programma. Dan wordt om 14.00 uur koploper Quick’20 uit Oldenzaal ontvangen. Het eerste duel in Oldezaal leverde een 2-2 gelijkspel op in de slotfase. Dus ook nu weer lijkt het een mooie wedstrijd te worden waarin Quick de toppositie wil verdedigen en Silvolde graag de aansluiting wil behouden. Allemaal ingrediënten om een kijkje te nemen op De Munsterman.

Wedstrijddetails

Rohda Raalte Minuut Silvolde
12   Giel Driever
16   Bertroy Navis
Jeroen Jansen Coen van Heun 32  
Jeffrey de Visscher 34  
Jeffrey de Visscher 46  
65   Alexander Tempels Brian Hogeweide
Lars van Schooten 70  
Jolf Stel Björn Zwikker 76  
80   Roy Bouwman Donnes Starink
Aron Wierenga Lennart Krijger 81  
81   Mattheys Kuypers
86   Brian Hogeweide Bram van Dooren

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!