Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Rood Wit - de Zweef

Uitslag 2 - 1 (2 - 1)

Datum zondag 27 september 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

De Zweef heeft zich door Rood Wit een groot deel van de wedstrijd de kaas van het brood laten eten. Voetballend deden de teams niet veel voor elkaar onder, maar de thuisclub was heel wat eficienter in het creeren en benutten van kansen. De Zweef speelde slordig en verloor daardoor veel ballen; ook de tweede bal was vaak voor de tegenstander. Rood Wit pakte verdiend de 1-0 voorsprong. De Zweef kreeg op slag van rust kans op de gelijkmaker, maar dat ging niet door. Na rust leek Rood Wit gemakkelijk te gaan uitlopen, want de blauwwitten waren de weg even kwijt. Gelukkig werden de kansen niet benut en toen in plaats daarvan De Zweef op 2-1 kwam, werd het nog spannend. Ondanks alles op alles in het laatste kwartier bleef het 2-1.

De Zweef begon gehavend aan de wedstrijd. De blessure van Stijn Klein Robbenhaar zal nog wel even duren en bij de opwarming moest Boris Vermeulen opgeven. Dat betekende dat Niels Hegeman naar achteren werd gehaald. Na een kwartier had Rood Wit al voorsprong kunnen nemen toen een mooie voorzet van links net naast werd gekopt. Tien minuten later was kans nummer twee. Een hoge voorzet van links werd door Koen Meijerink bijna in het eigen doel getikt. De afvallende bal ging in plaats van in het lege doel, net over. Vijf minuten later zag Koen een bal richting tweede paal net voorlangs gaan.
Pas daarna was de eerste bal van de Zweef in de buurt van het doel met een knal van Joey de Beauville. De afvallende bal was te moeilijk voor Sven Dikkers. Vlak voor rust maakte John Damman een fout. Normaal misschien niet zo erg, maar nu kwam daardoor een aanvaller oog in oog met Koen Meijerink te staan. Het lobje verdween keurig in het net: 1-0.
Voor de thee nog had De Zweef orde op zaken kunnen stellen. Joey de Beauville bracht de bal bij Anthony Wennemers die hard uithaalde. De keeper kon alleen maar wegstompen en zag dat de bal precies voor de voeten van John Damman kwam. Die speelde een man uit en had de hoek voor het uitzoeken. Wat hij in gedachten had, was niet duidelijk. Wel dat hij de bal hoog over het doel lepelde.
Na rust was De Zweef het spoor bijster. Aanvallers van Rood Wit sneden door de verdediging als was het boter. Toen dat gebeurde in de 50e minuut eindigde de bal van rechts via een aantal schijven op links van waar het leer diagonaal in het doel verdween: 2-0.
Het bleef bikkelen achterin en dat leidde tot een gele kaart voor Mark van Schooten. Sven Dikkers maakte plaats voor Marco ten Dam. Die bracht de hoop terug bij de blauwwitten. Na een actie van hem aan de zijlijn plaatste hij de bal op Anthony wennemers die met een fraai hakje Sjoerd Poorterman bereikte, die al glijdend de bal met zijn teen kon raken en kon scoren: 2-1.
Dat gaf zoals gezegd hoop: De Zweef speelde alles op alles. Niels Hegeman (die ook nog geel kreeg) ging naar voren. Achterin dus één op één en hopen op de gelijkmaker. Die hing in de lucht. De Zweef kwam een paar keer gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Op zulke momenten moet je geluk hebben dat een bal erin gaat. Dat was jammer genoeg niet zo en alles wat Rood Wit was, haalde opgelucht adem toen de scheids affloot en de punten in Groesbeek bleven. Vermeld moet nog worden dat mark van Schooten in de 85e minuut plaats maakte voor de weer herstelde Michel Kerkdijk.

website de Zweef

Wedstrijddetails

Rood Wit Minuut de Zweef
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!