Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SC 't Zand - Moerse Boys

Uitslag 3 - 0 (3 - 0)

Datum zondag 31 januari 2016 om 14:30

Wedstrijdverslag

MOERSE BOYS WEET WEER WAT VERLIEZEN IS

Moerse Boys is zondag teruggekeerd op aarde. Op een sfeerloos en nat sportpark Bijstervelden maakte SC ’t Zand een einde aan de Klein-Zundertse succesreeks die onze club de afgelopen maanden in hogere sferen bracht. Het werd voor ons vlaggenschip een kansloze expeditie in Tilburg, 3-0.

In november en december reeg Moerse Boys de zeges aaneen en vorige week werd de competitie eveneens hervat met een driepunter. In BN De Stem werd vervolgens zelfs gerept over ‘de andere nacompetitie’, doelend op de nacompetitie voor promotie. Even mochten de Oranjehemden dromen van een dergelijk toetje aan het einde van het seizoen, maar zondag werd de Klein-Zundertse trots geconfronteerd met de realiteit. Zeker na rust was SC ’t Zand op alle vlakken beter. De afwezigheid van de niet fitte Roy en Mark was voelbaar.

Voor rust kon Moerse Boys de opponent nog aardig bijbenen. De nummer drie van 1C had wel meer balbezit, maar de kansenverdeling was aanvankelijk vrijwel gelijk. Aan Klein-Zundertse zijde deelde Bart al snel een speldenprikje uit, terwijl Joris een teenlengte tekort kwam voor een doelpunt en Leroy over schoot uit een hoekschop. Daan liet de grootste oranje-witte mogelijkheid noteren. De spelmaker kreeg de bal op middelste linie en passeerde een handvol tegenstanders alsof ze er niet stonden. Zijn uithaal was vervolgens een prooi voor de sluitpost.

Vlak voor rust waren de allergrootste mogelijkheden echter voor ’t Zand. Tot tweemaal toe kroop de Moer door het oog van de naald bij een uitbraak van de rood-witten. Beide keren stond het Tilburgse vizier niet goed afgesteld, waardoor Tom niet in actie hoefde te komen. Aan het begin van het tweede bedrijf moest de doelman wel ingrijpen: hij bokste een inzet uit de korte hoek. Ook toen de sterke ’t Zand-aanvaller doorbrak, hield Tom zijn doel schoon.
Zo’n twintig minuten na rust moest de held van vorige week alsnog capituleren. Een diagonale schuiver eindigde in het uiterste hoekje van het doel, 1-0. En dus moest Moerse Boys in de achtervolging. Al snel leek het langszij te komen, maar op aangeven van Joris schoot Siemen in kansrijke positie op de keeper. Even later was een vrije kopkans niet aan Daan besteed.
De kopbal van Daan had het kantelpunt kunnen zijn, maar de treffer viel direct daarna aan de andere kant. Tom werd omspeeld en uit een lastige hoek schoot de buitenspeler van de thuisploeg raak. Het was de beslissing, zo bleek. De angel was uit het duel, ’t Zand had Moerse Boys in de houdgreep en gaf zijn opponent geen enkele mogelijkheid om daaruit te ontsnappen. In de allerlaatste minuut werd het zelfs nog 3-0.

En op die manier leed het eerste elftal zijn eerste nederlaag sinds 8 november, het eerste verlies in zes wedstrijden. Door de verliespartij zakt Moerse Boys naar de achtste plaats op de ranglijst. Komende zondag is het carnaval en daarna volgen twee thuisduels op Akkermolen. En dat is tot op heden een garantie voor punten. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse - Lars Jochems - Leroy Daems - Sjors Goossens (Mitchel van Overveld) - Marvin de Beer - Jochem Kennes - Stefan Luijten - Bart van den Broek (Siemen Boomaerts) - Daan van den Broek - Sjoerd Broos - Joris Goossens.

website Moerse Boys

Wedstrijddetails

SC 't Zand Minuut Moerse Boys
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!