Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SC Bemmel - de Zweef

Uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 1 mei 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Door het gelijkspel tegen Bemmel heeft De Zweef (met eigen jongens) met nog twee wedstrijden te spelen op eigen kracht klassebehoud veilig gesteld. Ongeacht de uitslag van TVC'28 had de ploeg nog een punt nodig en dat punt is gehaald. met veel geluk, dat moet gezegd. Als de ruststand 3-0 of 4-0 zou zijn geweest, had je er niets van kunnen zeggen. Maar ja, "as is verbrande turf" en de ruststand was 0-0. Dankzij missers van Bemmel en klasse-keepwerk van Paul Damman, waarbij de handen van de Bemmelsupporters een paar keer al op elkaar gingen tot ze zagen dat de bal niet in het net lag. Na rust was het bij Bemmel op en kreeg De Zweef zelfs mogelijkheden de volle winst te pakken. De thuisploeg miste ook nog een strafschop.

De eerste echte kans voor De Zweef was na zo'n dikke twintig minuten voetballen. Op dat moment had Bemmel de openingstreffer al een paar maal kunnen scoren. Het was aan slecht richtwerk, goed keeperswerk en wereld-tackels van Boris Vermeulen te danken dat dat niet gebeurde. Na rust kwam Marco ten Dam voor Sharma Ekuchu. Dat was geen slechte wissel, want Marco maakte direct een mooie actie en gaf vanaf de zijkant de bal voor op het moment dat hij beter zelf had kunnen uithalen. Even later schoot hij na een goede actie van Anthony Wennemers wel, maar zag die bal voorlangs gaan.

Robin Souverijn maakte plaats voor Stijn Klein Robbenhaar. Met nog een kwartier op de klok probeerde Bemmel het opnieuw. Dit keer moest Mark Scholten in het strafschopgebied een overtreding maken en dat leverde Bemmel een strafschop op. Deze werd helemaal verkeerd genomen en een paar meter naast het doel. Sven Dikkers maakte met kramp in de laatste vijf minuten plaats voor Tom Heuver. Na het laatste fluitsignaal waren er felicitaties: klassebehoud gerealiseerd. Krat bier en gejuich in de kleedkamer.

website de Zweef

Wedstrijddetails

SC Bemmel Minuut de Zweef

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!