Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Silvolde - Achilles 1894

Uitslag 6 - 2 (3 - 1)

Datum zondag 24 april 2016 om 14:00

Scheidsrechter Veekamp S.

Wedstrijdverslag

Silvolde simpel langs Achilles 1894

Geschreven door Henny Tönis

De beginfase was niet bijzonder spannend maar in de dertiende minuut brandde het duel los. Uiteindelijk was het Bram van Dooren die de bal oppikte en met een welgemikt schot de score opende 1-0. Achilles was nauwelijks van de schrik bekomen of de bal lag al voor de tweede keer in het net toen in de 14de minuut Dion Teloh op de juiste plek stond na een aanval via Bram van Dooren en passte op Jaël Krosse die beheerst de 2-0 scoorde. Dit leek een opmaat voor een doelpuntrijke wedstrijd te worden. In de 18de minuut was het Thomas Careman die Ids Hannema vrij zette die op Marco Olthuis stuitte, maar de bal uiteindelijk via Nick Huitink uit deze paniekerige situatie werd weggewerkt. Silvolde bleef het beste van het spel houden alhoewel ook Achilles niet ongevaarlijk bleef. In de 28ste minuut was het Mattheys Kuypers die Dion Teloh aan het werk zette maar zijn half volley verdween voorlangs het doel van keeper Renzo Hemmes.

Het was uitstel van executie want een minuut later was het wel raak. Bertroy Navis mocht rustig opstomen en gaf een prima bal op Dion Teloh die de bal binnenschoof en de stand op 3-0 zette. De wedstrijd leek gespeeld maar in de 31ste minuut probeerde Thomas Careman om Marco Olthuis te verschalken, maar de doelman was attent en pareerde de inzet. Toch was het Achilles dat in de eerste helft nog scoorde toen Remon Schutte veel te veel vrijheid kreeg van Brian Hogeweide en ongehinderd op kon komen richting Marco Olthuis en de doelman kansloos liet 3-1. Dit onnodige doelpunt bepaalde wel de ruststand op 3-1.

In de rust bleef Alex Tempels in de kleedkamer achter en kwam Roy Bouwman in de plaats. Het was Achilles dat het best uit de startblokken kwam want in de 51ste minuut werd er opnieuw niet goed verdedigd en mocht Sander Dzemidzic op links geheel vrij doorgaan. De pass op Ids Hannema was prima en de aanvaller had geen moeite om de 3-2 op het scorebord te zetten. Geheel onnodig gaf Silvolde vlak voor en na de rust een riante voorsprong prijs. Het antwoord was echter meteen al in de 52ste minuut toen Silvolde via Roy Bouwman een vrije trap mocht nemen die via de muur in het doel plofte 4-2. Dit was voor Achilles de nekslag en de kopjes gingen steeds meer hangen bij de Assenaren. In de 57ste minuut leek de voorsprong uitgebouwd te worden, maar nadat Jaël Krosse goed door was gegaan en de bal voorgaf op Bertroy Navis had doelman Hemmes geluk dat de inzet van Navis veel te slap was. Na een uur spelen leek de vijfde treffer dan toch te vallen toen Roy Bouwman uithaalde en de bal onderweg werd geraakt door de buitenspel staande Dion Teloh en het doelpunt werd afgekeurd.

Vijf minuten later was het Mattheys Kuypers die Jaël Krosse met een goede diepe bal wegstuurde en de aanvaller behield het overzicht en passte op Bram van Dooren. Met een fantastische voetbeweging maakte ook hij zijn tweede van vandaag 5-2. Kort daarna nog een speldenprik van Achilles via Thomas Careman die echter de bal net naast schoot. Inmiddels was Donnes Starink ingevallen voor Wesley Althoff en hij gaf in de 70ste minuut de pass op Roy Bouwman die met een hakje de bal bij Bertroy Navis bracht. Die had het vizier duidelijk niet scherp staan en schoot de bal hard over. Het duurde geen minuut toen Roy Bouwman op avontuur ging en vanaf de linkerkant doelman Hemmes voor de zesde keer kansloos liet en met een mooie schuiver in de verre hoek de 6-2 scoorde. Kort daarna werd Bertroy Navis gewisseld voor Paul Veerbeek.

In de slotfase werd Achilles toch nog een keer gevaarlijk. Eerst was het Ids Hannema die op Marco Olthuis schoot en vervolgens kwam de bal bij Thomas Careman die opnieuw de goalie van Silvolde op zijn weg vond. In de tegenstoot was het Roy Bouwman die de bal goed voorgaf maar Brian Hogeweide en Donnes Starink liepen elkaar in de weg waardoor de bal naast het doel verdween. Kort voor tijd kreeg Dion Teloh nog een goede mogelijkheid maar keeper Hemmes redde goed op de inzet. Scheidsrechter Veekamp floot voor het einde en Silvolde pakte met 6-2 duidelijk de winst.

Volgende week gaat de ploeg van trainer Calderwood op bezoek in Meppel bij MSC, de ploeg die op de zesde plek staat. Dit zal zeker geen gemakkelijke opgave worden gezien de moeite die Silvolde had met de tegenstander in de thuiswedstrijd. Ook nu weer zal de wedstrijd worden gespeeld om 14.00 uur op sportpark Ezinge.

Wedstrijddetails

Silvolde Minuut Achilles 1894
10   Remy Klaassens Aron Mennega
Bram van Dooren 13  
Jaël Krosse 15  
Dion Teloh 30  
43   Rémon Schutte
Roy Bouwman Alexander Tempels 46  
46   Tim Migchelsen Thomas Verra
51   Ids Hannema
53   Emad Sanafikhah
Roy Bouwman 54  
56   Emad Sanafikhah Roderik Timmer
Donnes Starink Wesley Althoff 60  
Bram van Dooren 67  
Paul Veerbeek Bertroy Navis 70  
Roy Bouwman 72  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!