Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Silvolde - Alcides

Uitslag 1 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 3 april 2016 om 14:00

Scheidsrechter Bierings J.

Wedstrijdverslag

Zwak Silvolde pakt winst in slotminuten

Geschreven door Henny Tönis

Na de thuisnederlaag tegen koploper Juliana’31 vorige week zaterdag was het vandaag de beurt aan de thuisploeg tegen hekkensluiter Alcides uit Meppel. Silvolde zag deze week de selectie uitdunnen doordat Frank van Kouwen werd aangesteld als trainer bij SDOUC en Stefan Floor een punt zette achter zijn korte verblijf bij Silvolde. Ook werd Pim Olthuis vandaag gemist wegens een schorsing en Wesley Althoff kon niet starten omdat hij net terug was van een vakantie. Ook de rentree van Ischa Krosse laat nog even op zich wachten.

De wedstrijd begon in een heerlijk zonnetje en het was Alcides dat de eerste mogelijkheid kreeg. Verdediger Mattheys Kuypers liet zich te gemakkelijk uitspelen waardoor Roy Visscher de kans kreeg de bal voor te geven op Kadir Usta. Zijn schot verdween naast het doel. Silvolde probeerde het wel maar slaagde er maar moeilijk in om een goede aanval op te zetten. Via een hoekschop in de 7de minuut plaatste Alex Tempels de bal op het hoofd van Nick Huitink maar de bal ging net naast het doel. Het spel zakte naar een bedenkelijk niveau en op het veld was het verschil op de ranglijst in ieder geval niet echt te zien.

In de 22ste minuut kwam Silvolde toch nog een keer dicht bij het doel van Danny Bos. Jaël Krosse kreeg de bal bij Roy Bouwman maar hij zag zijn inzet naast het doel gaan. Er werd van beide zijden nauwelijks aan opbouw gedaan en de lange bal werd veelvuldig gehanteerd. Trainer Calderwood greep al snel in door Brian Hogeweide te vervangen. Hij had al snel in de wedstrijd een gele kaart te pakken en kwam even later goed weg toen de arbiter hem spaarde. Wesley Althoff kwam hem na 25 minuten aflossen.

Na een half uur leek het dan toch te gaan gebeuren. De bal werd scherp ingebracht en Bram van Dooren leek koppend gevaarlijk te gaan worden. Hij werd in het vijfmetergebied bijna doormidden geschopt en de scheidsrechter zag er een overtreding in van de Silvolde speler. Het arbitrale trio had toch al niet zo’n hele goede middag en paste het niveau feilloos aan aan het niveau van de 22 spelers. Kort daarna een aanval over diverse schijven waarbij uiteindelijk Roy Bouwman de bal bij Bertroy Navis wist te krijgen maar zijn schot verdween in de handen van doelman Bos. Nauwelijks een minuut later een inworp van Wesley Althoff die opeens bij Alex Tempels kwam. Zijn omhaal werd door keeper Bos keurig over het doel getikt. Het resttand van de eerste helft leverde niets meer op zodat de 0-0 ruststand volledig terecht was.

Alcides kwam voortvarend uit de kleedkamer en kreeg na 47 minuten twee goede kansen achter elkaar. Eerst was het Erwin Scholte Ter Horst die schoot en vervolgens Kevin de Vries. Beide schoten werden echter door de defensie onschadelijk gemaakt. In de tegenstoot een lange rush van Bram van Dooren die de bal voorzette op Giel Driever maar zag dat doelman Bos net iets eerder bij de bal kwam. Er zat weinig lijn in het spel van beide ploegen en het wachten was dus eigenlijk op een beslissend moment. In de 53ste minuut was Alcides via Roy Visscher dichtbij maar de bal werd keurig door Marco Olthuis uit de kruising getikt. Toch was het Alcides dat in de 67ste minuut opnieuw een goede kans kreeg via Kadir Usta maar zijn inzet schoof voorlangs het doel.

In de slotfase probeerde Scott Calderwood iets te forceren en bracht tegelijkertijd Dion Teloh en Donnes Starink voor Bram van Dooren en Giel Driever. In de 84tse minuut leek dit al effect te hebben toen Silvolde leek te scoren maar de arbiter zag er een overtreding in op doelman Bos en keurde de treffer af. Toch bleek het venijn in de staart te zitten. In de voorlaatste minuut werd Alex Tempels weggestuurd en bereikte met zijn rush de achterlijn. Zijn afgemeten voorzet belandde op het hoofd van invaller Dion Teloh en tot opluchting van alles wat Silvolde was, verdween de bal in de verre hoek en werd de stand op 1-0 gezet. Kort daarna maakte arbiter Biering een einde aan dit slechte duel en kon Silvolde drie punten bijtellen.

Volgende week zondag reist de ploeg van Scott Calderwood naar het Noord-Hollandse Hoorn om aan te treden tegen Hollandia. De wedstrijd op sportpark Juliana begint om 14.00 uur. De ploeg uit Hoorn heeft de laatste weken veel punten laten liggen en zal er alles aan gelegen zijn de aansluiting met de subtop te behouden. Deze goed voetballende ploeg is een echte concurrent voor de positie van Silvolde op de ranglijst.

Wedstrijddetails

Silvolde Minuut Alcides
Brian Hogeweide 4  
Wesley Althoff Brian Hogeweide 26  
30   Martijn Bosman Eric-Jan Lijzen
55   Roy Visscher
Nick Huitink 56  
Dion Teloh Bram van Dooren 82  
Donnes Starink Giel Driever 82  
Alexander Tempels 84  
86   Sander Boekholt Kevin van Dijk
Dion Teloh 89  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!