Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Silvolde - Alverna

Uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 6 december 2015 om 14:00

Scheidsrechter Laan J.W.M. van der

Wedstrijdverslag

Silvolde niet verder dan remise tegen Alverna
Geschreven door Henny Tönis

Na twee nederlagen op rij was het vandaag voor Silvolde cruciaal dat er punten zouden worden gepakt. Dat dit geen gemakkelijke opgave zou worden vandaag tegen Alverna was ook bekend. Tegen deze ploeg is gebleken uit voorgaande duels dat zij zeker niet de mindere zijn van de zwart-witten die het vandaag moeten stellen zonder aanvoerder Jaël Krosse (geblesseerd) en Pim Olthuis (schorsing). Voor de technische staf in ieder geval weer een mooie puzzel om een sterke opstelling uit de hoge hoed te toveren.Brian Hogeweide startte vandaag vlak voor de verdediging en deze positie was in de tweede minuut al meteen verrassend voor de defensie van Alverna want na een goede steekbal van Roy Bouwman verscheen Hogeweide alleen voor doelman Bart van de Beek. Jammer voor Silvolde wist Hogeweide de actie niet tot een doelpunt om te zetten want hij mikte de bal recht op de doelman van Alverna. De opening was dus veelbelovend voor Silvolde. In die beginfase was het Alverna dat meteen onder druk werd gezet en in de 14e minuut was het Giel Driever die een goede actie op de rechter flank besloot met een goede voorzet op Bram van Dooren, maar zijn vizier stond niet scherp en zag de bal over het doel verdwijnen.

Langzamerhand wist Alverna zich steeds meer in het duel te vechten en kreeg in de 21ste minuut ook een hele mooie kans. Glenn Muller kon namelijk net niet bij een voorzet vanaf rechts zodat de 0-0 stand gehandhaafd bleef. Er werd van beide kanten wel strijd geleverd maar dit leidde niet tot echte doelrijpe acties voor beide doelen. Vlak voor rust kreeg Roy van Ottele nog een goede mogelijkheid voor Alverna maar ook hij zocht het doel te hoog waardoor de bal geen gevaar opleverde voor doelman Marco Olthuis. Kort daarna floot de arbiter voor het rustsignaal zodat beide teams met 0-0 de kleedkamer opzochten.

De tweede helft begon met ongewijzigde teams en het was Alverna dat het eerst van zich deed spreken. In de 47ste minuut had Roy van Ottele een goede actie in huis en bereikte Sven van Gelder die gelukkig voor Silvolde de bal over schoot. Silvolde moest steeds verder terug en in de 51ste minuut was het opnieuw Alverna dat een goede kans kreeg. De defensie kreeg de bal niet goed weg en de bal belandde voor de voeten van Glenn Muller die met een schuiver Marco Olthuis testte, maar de keeper van Silvolde stond zijn mannetje en maakte het schot onschadelijk. In de 73ste minuut leek het eerste doelpunt te vallen toen Alverna via Sven van Gelder de bal inspeelde op Johnny Dobson die een geweldige kans kreeg. Zijn harde schot vloog echter voorlangs en daarmee was er opnieuw een mooie gelegenheid om zeep geholpen.

In het laatste kwartier probeerden beide trainers met vers bloed het duel te laten kantelen. Bij Silvolde kwamen Alex Tempels voor Roy Bouwman, Frank van Kouwen voor Giel Driever en Donnes Starink voor Dion Teloh. Aan de kant van Alverna kwam Jihad Ouchene voor Glenn Muller. Veel veranderen deed er echter niet in het veld. Het werd steeds rommeliger en geen van beide teams zorgde nog voor gevaarlijke momenten in de strafschopgebieden. Het was dan ook niet verbazingwekkend dat de wedstrijd zou eindigen zoals die begon namelijk in 0-0.

Het betekende eindelijk weer een punt maar ook de derde wedstrijd op rij dat het net van de tegenstander niet werd gevonden. Dinsdag aanstaande kan – als de weergoden meewerken – het duel in de Achterhoekcup tegen GSV’38 worden afgewikkeld. Het duel begint dan op sportpak de Munsterman om 20.00 uur. De competitie gaat zaterdag al verder met de uitwedstrijd tegen Achilles 1894 uit Assen. Dit duel begint om 18.00 uur.

Wedstrijddetails

Silvolde Minuut Alverna
26   Bas Disveld
Wesley Althoff 52  
66   Martijn de Groot
Alexander Tempels Roy Bouwman 74  
Frank van Kouwen Giel Driever 78  
81   Glenn Muller Jihad Ouchene
Donnes Starink Dion Teloh 86  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!