Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Silvolde - Be Quick 1887

Uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 28 februari 2016 om 14:00

Scheidsrechter Kloeze J. te

Wedstrijdverslag

Silvolde thuis in evenwicht tegen koploper
Geschreven door Henny Tönis

Na twee weekenden zonder voetbal in verband met afgelastingen, werd er vandaag dan toch weer gespeeld in een inhaalronde. Tegenstander vandaag was koploper Be Quick 1887 uit Groningen waartegen in de eerste wedstrijd al verdienstelijk een 1-1 gelijkspel werd behaald. Silvolde trad aan zonder de nog steeds geblesseerde Ischa Krosse en de andere geblesseerden Dion Teloh en Bram van Dooren. Op een zeer koude zondagmiddag werd er op een slecht veld op de Munsterman geprobeerd om een mooie pot voetbal te spelen.

Vanaf het begin was meteen duidelijk dat beide ploegen ervoor wilden strijden maar wel zodanig dat eerste prioriteit was geen tegentreffer incasseren. De gasten uit Groningen gingen meteen stevig de duels aan waartegen de arbiter misschien wat duidelijker had op moeten treden. De eerste kans ontstond na tien minuten toen een vrije trap door Daan Driever werd ingekopt maar met een katachtige redding wist Marco Olthuis de bal over de lat te tikken. Uit de hoekschop kreeg Ahmed Abdallah al Mahdi nog een goede kans maar zijn inzet verdween net over het doel. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af waardoor er weinig gevaarlijke situaties voor beide doelen ontstonden. In de 19e minuut kreeg Bertroy Navis een kansje toen hij de bal uit de draai afvuurde maar ook net naast het doel zag belanden.

Het duurde vervolgens tot de 43ste minuut voordat er weer iets gebeurde. René Westerveen nam het doel van Olthuis onder vuur en Marco kon de bal net over de lat tikken. Uit de hoekschop belandde de bal voor de voeten van Tim Snijders die het met een leep balletje probeerde, maar de bal ging via de lat over. Niet lang daarna floot de arbiter voor het rustsignaal en konden de spelers even bijkomen in de warme kleedkamer met een 0-0 stand.

In de tweede helft kwam Silvolde wat nadrukkelijker op de helft van de tegenstander en in de 48ste minuut mocht Roy Bouwman een vrije trap nemen. Hij gaf de bal goed voor en de inkomende Jaël Krosse kreeg de bal op zijn hoofd maar zag vervolgens dat het doel net gemist werd. Ook in de tweede helft werd het spelbeeld bepaald door twee ploegen die respect hadden voor elkaar en ervoor zorgden vooral niet achter te geraken. In de 57ste minuut kreeg Be Quick echter wel een goede kans. Daan Driever legde de Kees Noordmans maar ook zijn inzet verdween voorlangs. Kort hierna brak er een periode aan waarin door beide trainers geprobeerd werd door wisselspelers in te brengen om de wedstrijd open te breken.

Bij Silvolde kwamen achtereenvolgens Alex Tempels voor Giel Driever, Brian Hogeweide voor Wesley Althoff en in de slotfase kwam Donnes Starink de moegestreden Bertroy Navis aflossen. Veel hielp dit allemaal niet want het spel bleef van weerskanten beperkt in mogelijkheden zodat een 0-0 eindstand voor de hand zou liggen. Toch kreeg Be Quick in de 77ste minuut toch nog een onverwachte gelegenheid om te scoren toen Pim Olthuis zich verslikte in zijn tegenstander Rick Wiersma die de bal goed voorgaf op Daan Driever maar hij zocht het doel te hoog. In de slotfase kreeg Silvolde nog een mooie kans toen een vrije trap van Brian Hogeweide uiteindelijk voor de voeten van Frank van Kouwen kwam maar zijn uithaal werd ten koste van een hoekschop geblokt. Kort daarna beëindigde arbiter Hof het duel en bleef de 0-0 als eindstand op het scorebord staan.

Door dit resultaat blijft Be Quick koploper in de hoofdklasse C en blijft Silvolde op een keurige 5e plaats staan. Volgende week staat het duel tegen Rohda Raalte op het programma. Het thuisduel werd met een 1-0 overwinning afgesloten en Rohda is er natuurlijk alles aan gelegen de drie punten in Raalte te houden. De wedstrijd op sportpark Tijenraan begint om 14.00 uur.

Wedstrijddetails

Silvolde Minuut Be Quick 1887
47   Aron Strengholt
60   René Westerveen Thomas van Marle
65   Ahmed Abdallah al Mahdi
70   Ahmed Abdallah al Mahdi Rick Wiersma
Alexander Tempels Giel Driever 75  
Brian Hogeweide Wesley Althoff 77  
Donnes Starink Bertroy Navis 83  
84   Tim Snijders Gino Fokkens

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!