Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Silvolde - de Bataven

Uitslag 0 - 2 (0 - 0)

Datum zondag 24 januari 2016 om 14:00

Scheidsrechter Boekholt M.

Wedstrijdverslag

Slechte herstart competitie voor Silvolde

Geschreven door Henny Tönis (Silvolde)

Vandaag begon voor Silvolde de tweede competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen De Bataven uit Gendt. De uitwedstrijd werd duidelijk met 0-4 gewonnen dus er lagen kansen vanmiddag. Na het goede trainingskamp in Spanje waren de verwachtingen voor de herstart dan ook hoog. Jammer was wel dat aanvoerder Jaël Krosse geblesseerd terugkwam uit Spanje met een hamstringblessure.

De wedstrijd begon gelijkopgaand op een zwaar veld. In het eerste kwartier gebeurde er niet veel aan weerskanten. Veel spel op het middenveld waarbij van beide ploegen niet gezegd kan worden dat er al enige scherpte aanwezig was. Er waren over en weer wel enkele plaagstootjes maar veel stelde dat niet voor. In de 20ste minuut probeerde Roy Bouwman van afstand doelman Jeroen Wels te verschalken maar de goalie reageerde attent. Kort daarna trok De Bataven het initiatief wat meer naar zich zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. In de 32ste minuut werd het dan toch even gevaarlijk voor het doel van Silvolde toen Evert Palm met een goede actie Gertie Rikken bediende, maar doelman Olthuis wist de inzet onschadelijk te maken.

De Bataven werd sterker en kreeg in de 40ste minuut opnieuw een goede kans. Het kreeg een vrije trap en Nick Buijl zag dat doelman Olthuis nog bezig was de muur op te stellen. Hij nam de vrije trap snel en in een uiterste sprint wist keeper Olthuis erger te voorkomen door de bal net op tijd te onderscheppen. Twee minuten later was het De Bataven dat wederom uit een vrije trap gevaarlijk werd. Dit keer was het Evert Palm die het probeerde maar opnieuw hield Marco Olthuis de nul vast waardoor beide teams met 0-0 naar de kleedkamer gingen voor de rust.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en het was Silvolde dat het eerste kansje kreeg. Kee[er Wels hielp daar een handje aan mee want hij raakte op knullige wijze de bal kwijt. De toegesnelde Nick Huitink kwam echter net te laat om hiervan te profiteren. De Bataven bleef het betere van het spel houden en kreeg na 50 minuten de volgende kans. Dit keer was het Serge de Vries die het probeerde maar doelman Olthuis bleef fier overeind. Trainer Scott Calderwood greep in en probeerde aanvallend nieuwe impulsen te geven door Dion Teloh te vervangen voor Donnes Starink.
Na een uur spelen was het opnieuw De Bataven dat gevaarlijk werd. Dit keer was het Evert Palm die net naast het doel mikte. Brian Hogeweide werd kort daarna gewisseld voor Bram van Dooren. Ook kort daarna moest Marco Olthuis handelend optreden na een harde knal uit een vrije trap van Bastiaan Blom. Het zou uitstel van executie blijken want in de 63ste minuut kreeg invaller Evert Römer (15 seconden binnen de lijnen) de bal pardoes voor zijn voeten en haalde verwoestend uit. Marco Olthuis had hierop geen antwoord waardoor de ploeg uit Gendt op 0-1 kwam. Gezien het spel op dat moment niet geheel onverdiend.

Silvolde probeerde in het laatste kwartier een en ander te forceren. Bertroy Navis nam de plek in van Wesley Althoff in de hoop het tij te keren. Het duurde echter tot de 85ste minuut voordat de eerste echte grote mogelijkheid zich voordeed. Er ontstond in de doelmond van De Bataven een scrimmage waarbij tot 3 keer toe geprobeerd werd de bal over de doellijn te krijgen. Veel spelers dachten dat dit ook gelukt was maar der assistent scheidsrechter constateerde van niet. In de heftige discussie die hieruit ontstond werden 3 spelers van Silvolde op de bon geslingerd. Alsof dat allemaal nog niet voldoende was werd in de 90ste minuut de wedstrijd beslist toen de defensie van Silvolde bleef staan voor vermeend buitenspel maar Evert Palm (niet buitenspel) profiteerde en passeerde Marco Olthuis voor de tweede keer waardoor de eindstand op 0-2 werd gebracht. Kort daarna floot de arbiter voor het einde en kon Silvolde de wonden gaan likken.

Wedstrijddetails

Silvolde Minuut de Bataven
Donnes Starink Dion Teloh 53  
54   Martijn Fransen
Bram van Dooren Brian Hogeweide 60  
62   Gertie Rikken Evert Römer
63   Evert Römer
Mike van Aken 64  
Bertroy Navis Wesley Althoff 75  
Giel Driever 86  
Nick Huitink 86  
Bertroy Navis 86  
88   Nick Buyl Renzo van Duren
90   Evert Palm

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!