Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Silvolde - Dieze West

Uitslag 5 - 1 (3 - 0)

Datum maandag 16 mei 2016 om 14:00

Scheidsrechter Thijs E.P.W.

Wedstrijdverslag

Eclatante overwinning als slot van de competitie
Geschreven door Henny Tönis

In het laatste thuisduel van de competitie in de hoofdklasse bestond de mogelijkheid nog steeds dat er nog een toetje zou kunnen komen. Silvolde zou daarvoor moeten winnen van Dieze West en De Bataven moest punten laten liggen bij MSC. Zeker geen gemakkelijke opgave voor de zwart-witformatie waarbij men ook nog eens afhankelijk was van wat er in Meppel gebeurde. Scheidend trainer Scott Calderwood had een geheel fitte selectie ter beschikking en moest dus keuzes maken met welke 11 spelers hij ging beginnen.

Al na 2 minuten kreeg Silvolde een mooie kans. Roy Bouwman mocht aan de linkerkant een vrije trap nemen en bracht de bal het strafschopgebied in. Spits Dion Teloh werd in de ogen van arbiter Thijs naar de grond getrokken en gaf al snel een strafschop. Roy Bouwman wist met deze buitenkans wel raad en passeerde doelman Danny van der Vegt 1-0. Deze snelle voorsprong zou al meteen voor wat rust moeten zorgen. Toch was het Dieze West dat al snel het initiatief naar zich toetrok zonder direct gevaarlijk te worden. De ploeg uit Zwolle kreeg in de 18e minuut een vrije trap net buiten het penaltygebied en Caleb Rahajaan legde aan. Zijn schot werd maar ternauwernood door Marco Olthuis uit het doel gebokst. Silvolde wilde wel strijden voor elke bal maar had niet echt het geluk aan haar zijde met de gemaakte keuzes. De gasten bleven echter goed meevoetballen en kregen ook wel kleine kansjes op meer.

Na een half uur spelen ging Bram van Dooren goed door en zag dat Jaël Krosse goed meeliep. Hij ging echter voor eigen succes en schoot tegen doelman Van der Vegt op. De Zwollenaren bleven goed meedoen en hadden soms een optisch overwicht. In de 37ste minuut was het weer Caleb Rahajaan die met een geweldige pegel voor gevaar zorgde maar doelman Olthuis was op zijn hoede en wist de gelijkmaker te voorkomen. Het leek een kwestie van tijd dat die zou vallen in deze fase van de wedstrijd. Echter in de 41ste minuut was het Roy Bouwman die de bal oppikte en een mooie voorzet afleverde bij Dion Teloh die bij de tweede paal geposteerd stond. Hij kopte de bal keurig voor de voeten van Jaël Krosse – die kort daarvoor ook al een mooie kans kreeg – en deze nu wel kon verzilveren 2-0. Het leek een beetje of de gasten aangeslagen waren. Toen op slag van rust ook nog de 3-0 werd gescoord na een scrimmage door Mike van Aken was de wedstrijd in feite beslist. Met deze ruststand en de 1-1 bij de andere wedstrijd van MSC tegen De Bataven lonkte toch weer het toetje van de competitie.

Kort na de hervatting werd Alex Tempels vervangen door Giel Driever en bleef Dieze West strijden voor een beter resultaat. Na 59 minuten was het Rahajaan die het maar weer eens probeerde en de bal net naast de kruising krulde. Vijf minuten later was het goed doorgaan van Pim Olthuis die vervolgens de bal keurig voorgaf op Dion Teloh. Hij miste maar Jaël Krosse stond bij de tweede paal en rondde beheerst af 4-0. Dit was echt de genadeklap en toen Brian Hogeweide in de 66ste minuut met een ziedend schot doelman Van der Vegt testte, leverde dit niet meer dan een hoekschop op. In de 68ste minuut was het opnieuw raak. Jaël Krosse mocht op randje buitenspel doorgaan en zag dat Dion Teloh goed was meegelopen en zijn breedtepass was dan ook geen probleem voor Teloh om de 5-0 op het scorebord te zetten.

Vervolgens werd aanvoerder Jaël Krosse gewisseld en kwam Nick Huitink in zijn afscheidswedstrijd in het veld. Hij was nog maar net in het veld toen in de 77ste minuut een corner van Roy Bouwman op zijn hoofd belandde maar de inzet werd door doelman Westenberg gepareerd. Dieze West bleef gaan voor verbetering van het resultaat en in de 82ste minuut was het Faisel el Atiaoui die Marco Olthuis testte maar deze gaf geen krimp. In de slotfase was het Giel Driever die nogmaals goed doorging maar Dion Teloh kon geen gebruik maken van zijn voorzet. In de slotfase mocht Ischa Krosse zijn opwachting nog maken toen hij na 11 maanden blessureleed de plaats innam van Mattheys Kuypers. Het slotakkoord was voor Dieze West dat eindelijk loon naar werken kreeg en via Mehran Ali Pour Asli de eer redde en de eindstand op 5-1 bepaalde. In Meppel was De Bataven uiteindelijk de bovenliggende partij en won met 2-4 waardoor zij beslag legden op de laatste periodetitel.

Silvolde kan met een uitstekend gevoel terugkijken op een geweldig geslaagd eerste seizoen in de hoofdklasse dat werd beëindigd met een puike 4de plaats. Na afloop werd er afscheid genomen van diverse mensen in de kantine. Trainer Scott Calderwood, Bertus Hogeweide, Mattheys Kuypers, Nick Huitink, Melvin Kersten werden allen in diverse toespraken bedankt voor hun bijdrage aan dit geweldige succes. Uiteraard ontbraken hierbij ook niet de verschillende cadeaus die werden aangeboden. Het volgende seizoen zal Silvolde opnieuw in de hoofdklasse uitkomen maar daarin zal het nogal wat ander tegenstanders treffen omdat er een nieuwe indeling komt. We wachten met spanning af wat het allemaal gaat worden.

Wedstrijddetails

Silvolde Minuut Dieze West
Roy Bouwman(Penalty) 3  
Jaël Krosse 43  
Mike van Aken 45  
45   Jesper Beunk
Jaël Krosse 48  
52   Lodewijk de Vries Jeffrey de Nooijer
Giel Driever Alexander Tempels 54  
61   Nejim el Atiaoui Mourad Ouali
Jaël Krosse 65  
68   Mourad Ouali
69   Danny van der Vegt Ralf Westenberg
Dion Teloh 69  
Giel Driever 72  
Nick Huitink Jaël Krosse 74  
76   Danni Lohman
Ischa Krosse Mattheys Kuypers 87  
89   Mehran Ali Pour Asli

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!