Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Silvolde - Hollandia

Uitslag 2 - 1 (2 - 0)

Datum zondag 15 november 2015 om 14:00

Scheidsrechter Teuben S.P.M.

Wedstrijdverslag

Silvolde wint in boeiend duel van Hollandia
Geschreven door Henny Tönis

Na de ontsnapping vorige week bij Alcides, winst in de slotminuten, stond vandaag de ontmoeting met concurrent Hollandia uit Hoorn op het programma. Beide ploegen stonden met een gelijk aantal punten op de vierde plek en winst zou betekenen aanhaken bij de top. Onder toeziend oog van de nieuwe prins Metwaldus de 53e (Erik ter Voert) die een van zij adjudanten (Bertroy Navis) in de basis zag starten zou het een mooie voetbalmiddag kunnen worden.

Ondanks de harde wind speelden beide ploegen aanvallend en het tempo was vanaf het beginsignaal ook al meteen hoog. Silvolde had iets meer van het spel in de beginfase en kwam in de 6e minuut op voorsprong. Roy Bouwman nam op rechts een hoekschop die door de defensie van Hollandia werd afgeslagen. De bal kwam voor de voeten van Bram van Dooren die goed bleef kijken en met een mooie trap de 1-0 op het scorebord bracht. Dit leek een opmaat te worden voor een boeiende middag. Hollandia had in Luuk Purvis een hele snelle buitenspeler die Mike van Aken regelmatig te snel af was. Gelukkig voor Silvolde hadden de teamgenoten van Purvis ook problemen met zijn acties zodat Silvolde op voorsprong kon blijven. In de 17e minuut mocht Mike van Aken aan de linkerkant opstomen en zijn voorzet kwam bij de 2e paal waar Brian Hogeweide stond. Zijn kopbal werd met enig fortuin door doelman Nick van Santen tot hoekschop verwerkt.

Silvolde kwam in deze fase steeds meer onder druk te staan zonder dat dit tot echte kansen leidde voor Hollandia. De ploeg uit Hoorn die beschikt uit een aantal goede en behendige spelers kreeg steeds meer overwicht en het laatste deel van de eerste helft was dan ook geheel voor Hollandia. Toch wist de verdediging van Silvolde goed stand te houden zodat de rust inging met een 2-0 stand voor de zwart-witformatie.

Aan het begin van de tweede helft werd er aan de kant van Hollandia twee keer gewisseld en met de wind in de rug kon Silvolde zich gaan opmaken voor de volgende periode van druk. In de 49ste minuut was een verdedigingsfout bij Silvolde de inleiding voor de aansluitingstreffer. Nadat de bal in eerste instantie nog door doelman Olthuis werd geblokt, was hij kansloos op de inzet van Lars Weistra die de 2-1 scoorde. Dit zou het signaal zijn voor een boeiende tweede helft. Silvolde kwam meer onder dr te staan maar gaf eigenlijk geen kansen weg. Aanvallend werd er geprobeerd de derde treffer te scoren maar er werden nog nauwelijks kansen gecreëerd. Ook de wissels Giel Driever voor Brian Hogeweide en Dion Teloh voor Roy Bouwman brachten niet het gewenste resultaat. Hollandia bleef de ploeg die toch af en toe gevaarlijk doorkwam maar de verdediging van Silvolde hield stand.

In de slotfase kreeg Silvolde nog een paar mogelijkheden via een vrije trap maar alleen Mike van Aken was in de 73ste minuut dichtbij maar doelman Van Santen plukte de bal uit de bovenhoek. In de 82ste minuut was het nog even billen knijpen toen Lars Weistra na een goede actie de bal bij zijn ploegmaat Stefan Dol kreeg. Zijn inzet verdween echter rakelings naast het doel zodat de stand 2-1 bleef. In de minuten erna gaf Silvolde niets meer weg en kon het na 90 minuten opnieuw drie punten bijschrijven bij het totaal. Al met al was het een boeiend schouwspel voor het publiek met twee ploegen die aanvallend willen spelen en waarbij Silvolde dit keer aan het langste eind trok.

Volgende week ligt de competitie stil en gaat Silvolde verder in de beker tegen AZSV 2. De wedstrijd wordt al op zaterdag gespeeld om 14.30 uur op de Munsterman. Dan zal blijken of het bekeravontuur kan worden voortgezet of dat de focus gericht kan gaan worden de competitie.

Wedstrijddetails

Silvolde Minuut Hollandia
Bram van Dooren 7  
Brian Hogeweide 21  
Nick Huitink 25  
46   Niek Reus Thomas de Jong
46   Bilal el Abdouni Robin Schaaf
49   Lars Weistra
Brian Hogeweide 65  
Giel Driever Brian Hogeweide 68  
Pim Olthuis 70  
Dion Teloh Roy Bouwman 71  
76   Bart Spil
78   Thomas de Jong
82   Ferdy Kaleveld Jory de Wit
85   Bart Groot

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!