Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Silvolde - Juliana '31

Uitslag 0 - 2 (0 - 1)

Datum zaterdag 26 maart 2016 om 17:00

Scheidsrechter Coppens P.G.J.

Wedstrijdverslag

Silvolde mist stootkracht tegen Juliana ’31

Geschreven door Henny Tönis

Vandaag op deze paaszaterdag opnieuw een koploper als tegenstander van Silvolde. Dit keer ging het om het inhaalduel tegen Juliana’31 uit Malden. Deze bijzonder sterke ploeg was in de thuiswedstrijd heer en meester en stuurde de zwart-witformatie met een kansloze 4-1 nederlaag terug naar de Achterhoek. Ook deze wedstrijd begon Silvolde gehavend aan de start. Jaël Krosse was nog niet voldoende Roy Bouwman. Wesley Althoff was afwezig en Stefan Floor geschorst. Dus een grote puzzel voor de technische staf tegen de koploper.

Silvolde begon goed aan het duel en zocht meteen de aanval. In de vijfde minuut was er al direct een kansje voor de thuisploeg. Brian Hogeweide wist met een mooi aangesneden vrije trap Nick Huitink te bereiken maar kon net niet bij de bal. Juliana beschikt over een goede ploeg met veel beweging en dat leverde af en toe een klein beetje gevaar. Het duurde echter tot de 16de minuut voordat er iets gebeurde. De gasten kregen een hoekschop en bij een luchtduel kreeg Mike van Aken een behoorlijke beuk. Arbiter Coppens uit Nijmegen zag er niets in waardoor Juliana een uitgelezen mogelijkheid kreeg de score te openen. Vincent van Beek was degene die de trekker overhaalde en de stand op 0-1 bracht. Daarmee was eigenlijk de ban al gebroken.

Na de achterstand leek het bij Silvolde allemaal niet meer te willen lukken. Vijf minuten na de voorsprong kreeg Daley Hoogakker een mooie kans toen hij in vrije positie veel te slap inschoot. Juliana leek door te drukken en in de 24ste minuut was het Sam Niland die dichtbij de volgende treffer was maar gelukkig voor Marco Olthuis ging de bal net over het doel. Silvolde werkte wel har5d maar kreeg steeds minder grip op de tegenstander. In de 31ste minuut produceerde Marco Olthuis een slechte uittrap en de bal kon door Jordie van de Laan opgepikt worden. Zijn verwoestende uithaal werd echter uitstekend gekeerd door Olthuis waardoor hij zijn eigen fout weer goedmaakte. Af en toe kwam Silvolde er nog wel uit maar zonder dat de spitsen goed konden worden bereikt. Het gevolg was dat Juliana eigenlijk vrij eenvoudig de voorsprong mee kon nemen naar de rust.

In de tweede helft wist Silvolde wat het moest doen. Nog harder werken en meer strijd leveren in de hoop daarmee het tij te keren. Dit lukte maar gedeeltelijk. Wel werd er meer druk gezet op de tegenstander maar die bleef eigenlijk moeiteloos overeind. Inmiddels was Roy Bouwman in het veld gekomen voor Alex Tempels. Hij mocht meteen een vrije trap nemen maar leverde niets op. Na 66 minuten werd Michel van Veen geheel vrijgespeeld en kwam oog in oog met Marco Olthuis. Zijn schot verdween echter in het zijnet. Silvolde probeerde het wel maar miste voorin gewoon teveel stootkracht om het Juliana echt lastig te maken. Donnes Starink maakte plaats voor Jaël Krosse om de druk nog meer op te voeren. Dit lukte wel maar er werden nauwelijks mogelijkheden gecreëerd voor het doel van Mitchell de Kluis.

Bij een klassieke counter werd de defensie van Silvolde verrast via Sam Niland. Hij gaf de bal prima op maat voor op spits Jordie van de Laan die in de 74ste minuut met een goede kopbal Marco Olthuis voor de tweede keer passeerde en de stand op 0-2 bracht. Daarmee was de koek op en de wedstrijd beslist. In het laatste kwartier werd er vanaf de kant bij Silvolde het sein gegeven nog meer druk te zetten maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Vlak voor tijd kreeg Juliana nog een geweldige kans toen Sam Niland ineens voor Marco Olthuis opdook. Hij probeerde met een boogballetje de goalie te verschalken maar de bal rolde net naast het doel. Niet lang daarna floot scheidsrechter Coppens voor het einde en wist Silvolde dat het tegen de derde koploper die op bezoek kwam genoegen moest nemen met een nederlaag 0-2.

Volgende week krijgt Silvolde de hekkensluiter Alcides op bezoek. Een goed moment om de draad weer op te pakken en de strijd om plek vier op de ranglijst voort te zetten. Het duel begint om 14.00 uur op de Munsterman. De vorige wedstrijd werd maar net met 3-2 gewonnen dus het zal zeker geen eenvoudige klus worden tegen de ploeg uit Meppel.

Wedstrijddetails

Silvolde Minuut Juliana '31
16   Vincent van Beek
47   Maarten Bosch
Roy Bouwman Alexander Tempels 57  
62   Menno Scholten Michel van Veen
65   Rick van Beijnen
Jaël Krosse Donnes Starink 67  
Pim Olthuis 68  
76   Jordie van der Laan
Dion Teloh Brian Hogeweide 81  
Nick Huitink 82  
82   Jeroen Meijers
Roy Bouwman 84  
89   Sam Niland Max Beissel

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!