Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Silvolde - Quick '20

Uitslag 1 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 13 maart 2016 om 14:00

Scheidsrechter Bos A.

Aantal toeschouwers 300

Wedstrijdverslag

Silvolde pakt thuis winst tegen koploper Quick’20
Geschreven door Henny Tönis

Na de teleurstellende uitschakeling in de Achterhoekcup afgelopen dinsdag tegen Varsseveld stond vandaag de thuiswedstrijd tegen koploper Quick’20 uit Oldenzaal op het programma. In de uitwedstrijd wist Silvolde in de slotfase een gelijkspel uit het vuur te slepen. Op deze zonnige zondagmiddag aan de ploeg van Calderwood de schone taak opnieuw een goede prestatie tegen een topploeg neer te zetten. De trainer moest het nog doen zonder Ischa Krosse die langzaam op de weg terug is.

De gasten waren meteen bij de les en probeerden snel op voorsprong te komen. In de vijfde minuut ontstond er enige opwinding bij de Oldenzalers toen er een vermeende handsbal in het strafschopgebied werd gemaakt. Arbiter Bos was resoluut en liet doorspelen. Het spel golfde op en neer zonder dat er van grote kansen sprake was. In de 10de minuut mocht Roy Bouwman een vrije trap nemen en stuurde de bal richting kruising. Doelman Gijs Krukkert was er als de kippen bij en via de lat werd de bal uit het doel geweerd. Kort daarna opnieuw twee situaties waarbij de bal met de hand beroerd zou zijn door de defensie van Silvolde maar opnieuw was arbiter Bos gedecideerd en liet doorspelen. In de 22ste minuut was het Quick dat gevaarlijk werd toen Taner Sen op aangeven van Rens van Benthem mocht aanleggen maar hij mikte de bal naast het doel.

Na een half uur sloeg het noodlot toe voor aanvoerder Jaël Krosse. Hij raakte geblesseerd en moest noodgedwongen het veld verlaten. Dion Teloh kwam voor hem in het veld. Silvolde werd in de 36ste minuut gevaarlijk toen Giel Driever werd weggestuurd door Mattheys Kuypers. Helaas ging zijn schot net over zodat de gelijke stand bleef staan. Twee minuten later zorgde Pim Olthuis voor een hachelijke situatie toen hij te kort terug kopte op Marco en Dani Korkis de kans bood er tussen te komen. De inzet ging richting doel maar Pim was op tijd terug om het onheil te keren. Het restant van de eerste helft leverde geen echte mogelijkheden op zodat de 0-0 ruststand op het scorebord bleef staan.

In de rust bleef Roy Bouwman in de kleedkamer en werd vervangen door Bram van Dooren. Quick zette meteen weer aan en kreeg in de 49ste minuut een uitgelezen kans om de score te opnemen. In het strafschopgebied werd opnieuw een bal met de hand beroerd en de bal ging op de stip. Aanvoerder Ryan Snelders belastte zich met deze taak maar Marco Olthuis stond zijn mannetje en stopte de penalty. Er gebeurde in de tweede helft meer en invaller Bram van Dooren ging in de 54ste minuut beginnen aan een lange rush. Helaas besloot hij deze met een schot ruim over het doel. Kort daarna nam Thom Strijland wel erg veel risico in de defensie van Quick maar het liep goed af. Quick bleef gemakkelijker voetballen maar Silvolde stelde daar een enorme portie werklust tegenover. In de 64ste minuut was Rens van Benthem op links weg en gaf de bal hard voor. Pim Olthuis blokte de bal en verschalkte daarmee bijna broer Marco die echter attent reageerde en de bal uit het doel ranselde.

Toch bleef Silvolde zoeken naar een mogelijkheid de score te openen. Toen in de 67ste minuut een vrije trap werd toegekend vlak buiten het strafschopgebied was het Bertroy Navis die de bal op een fantastische manier voorbij de muur plaatste en doelman Krukkert kansloos liet 1-0. Quick was even aangeslagen maar probeerde de schade snel te herstellen. De achterhoede bleef echter rustig onder de druk en ontregelde elke aanval. Mike van Aken was er in de 72ste minuut verantwoordelijk voor door een streep af te vuren op het doel van Quick. Doelman Krukkert was op zijn post en keerde de inzet. Kort daarna kon Stefan Floor niet verder en kwam Alex Tempels voor hem in de plaats. De slotfase brak aan en het bleek nog eens vuurwerk op te leveren. Eerst was het Giel Driever die gebruik maakte van de ruimte en op aangeven van Dion Teloh de diepte in kon gaan. Hij schoot echter de bal voorlangs.

In de 90ste minuut leek het duel beslist te worden toen Mattheys Kuypers uitstekend doorging en binnen de 16 ten val werd gebracht. De arbiter gaf voordeel en Kuypers gaf de bal voor op de meegekomen Dion Teloh die vervolgens de 2-0 scoorde. Althans dat dacht iedereen toen de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. De koek was echter nog niet op want in de blessuretijd werd Alex Tempels diep gestuurd en in het strafschopgebied gevloerd. Bertroy Navis nam de taak op zich de wedstrijd te beslissen maar ook hij miste vanaf 11 meter waardoor het 1-0 bleef. Kort daarna besloot de arbiter het duel en was iedereen opgelucht dat deze winst op de koploper was behaald. Met veel inzet en geconcentreerd spel werden deze drie punten in Silvolde gehouden.

Wedstrijddetails

Silvolde Minuut Quick '20
Dion Teloh Jaël Krosse 33  
Bram van Dooren Roy Bouwman 46  
51   (Gemiste penalty) Ryan Snelders
Bertroy Navis 67  
Alexander Tempels Stefan Floor 79  
79   Thom Strijland Danny Oude Lashof
79   Dani Korkis Alessio Pinna
Alexander Tempels 87  
90   Taner Sen
Bertroy Navis(Gemiste penalty) 91  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!