Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Silvolde - Rigtersbleek

Uitslag 5 - 1 (2 - 1)

Datum zaterdag 19 september 2015 om 17:00

Scheidsrechter Coppens P.G.J.

Wedstrijdverslag

Silvolde boekt eclatante 5-1 winst op Rigtersbleek
Geschreven door Roger Schwartz

Na twee gewonnen wedstrijden beleeft Sportclub Silvolde voorafgaand aan het duel van deze dag een prima competitiestart in de hoofdklasse C. Vandaag, zaterdag 19 september 2015, speelde Silvolde reeds het duel tegen Rigtersbleek vanwege de kermis die in het dorp dit weekeind op de rol stond. Om exact 17.00 uur gaf scheidsrechter Coppens het startsein voor, hopelijk voor Silvolde, weer een mooie wedstrijd.

Het aftastende begin leverde een vrije trap op voor beide partijen. Roy Bouwman zag namens Silvolde zijn inzet naast het doel verdwijnen. Rigtersbleek zag een goede mogelijkheid voor de zestien meter in de muur belanden. Hierna was het Bram van Dooren die in de 8e minuut goed doorliep in het zestien meter gebied van de tegenstander. Hij werd echter onterecht voor buitenspel teruggefloten. Daarna zijn het de bezoekers die wat meer dreiging op de mat leggen. In de 14e minuut komt Marco Olthuis prima uit zijn doel als Lieuwe Geesing alleen op zijn doel af komt. Een minuut later zoekt Jurrie Stevens in het strafschopgebied slim zijn tegenstander Van Aken op. Een overtreding van de Silvolde speler is een feit en voor arbiter Coppens is dit de reden om de bal op de stip te leggen. Mitchell Zephat voltrekt het vonnis en bezorgt Silvolde het eerste tegendoelpunt in deze competitie: 0-1.

Lang duurde de voorsprong voor de bezoekers niet. Nadat Silvolde enkele kansen onbenut liet, scoorde Dion Teloh de 1-1. Hieraan ging een goede actie van Bram van Dooren vooraf. Nog beduusd van de opgelopen tegentreffer kregen de bezoekers direct de 2-1 om de oren. Nu was het Bram van Dooren zelf die scoorde. Uit een rebound bracht de Silvoldse aanvaller de thuisploeg op voorsprong. Silvolde ging daarna op jacht naar de 3-1. Afstandschoten van Krosse en Driever gingen net naast en over. Voor rust liep Silvolde nog tegen een afgekeurde treffer aan. Krosse schoot van afstand welke knap door de doelman van Rigtersbleek werd gepareerd. Uit buitenspelsituatie schoot Van Dooren raak maar de arbitrage annuleerde de treffer. Silvolde ging daarop rusten met een 2-1 voorsprong.
In de tweede helft is het eerste kansje nog voor Rigtersbleek en krijgt Silvolde een prima mogelijkheid de score uit te bouwen maar het is uiteindelijk de keeper van Rigtersbleek die het gevaar weet te onderscheppen. Net als in de eerste helft duurt het ook nu een kwartier voordat het eerste doelpunt valt. Het is Roy Bouwman die met een prima afstandsschot de 3-1 op het scorebord zet. Een aantal minuten later tracteerde dezelfde Bouwman het publiek op nog een prima inzet. Deze mogelijkheid spatte echter uiteen op de lat. In de daaropvolgende rebound werd het leder net naast het doel gemikt. In de 65e minuut tekende zich de volgende mogelijkheid aan. Dit keer was het Van Dooren die de lat trof. De bal stuiterde vanuit de doellijn weer het veld in maar na goed doorzetten van Silvolde is het uiteindelijk Jaël Krosse die de stand op 4-1 brengt.
Met nog een kwartier te spelen weet Marco Olthuis het enige wapenfeit van de gasten, een lastige stuiterbal, nog prima tot corner te verwerken. Deze levert voor Rigtersbleek echter niets op. Silvolde had intussen drie wissels ingebracht. In de 78e minuut kon een van deze invallers, de robuuste Nick Huitink, zijn opwachting maken als gelegenheidsspits. Het bleek ook nog een prima wissel te zijn want het is dezelfde Huitink die na 2 minuten al van dichtbij de 5-1 binnen schoot. Hiermee was de kous af en mag Silvolde zich in elk geval bijna een etmaal lang alleen koploper noemen in deze hoofdklasse C met negen punten uit drie wedstrijden.

Wedstrijddetails

Silvolde Minuut Rigtersbleek
16   (Penalty) Mitchel Zephat
Dion Teloh 21  
Bram van Dooren 23  
54   Tim Bongers Bert Verschoor
Roy Bouwman 58  
Jaël Krosse 64  
Bram van Dooren 64  
67   Lieuwe Geesing
68   Milan Verschoor Waldo Rhebergen
Alexander Tempels Bram van Dooren 68  
Stefan Mijnen Dion Teloh 71  
75   Jurrie Stevens Lucas Aydin
Nick Huitink Giel Driever 77  
Nick Huitink 79  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!