Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Silvolde - RKHVV

Uitslag 1 - 5 (1 - 3)

Datum zondag 1 november 2015 om 14:00

Scheidsrechter Puts K.

Wedstrijdverslag

Silvolde hard onderuit tegen RKHVV

Geschreven door Roger Schwartz (Silvolde)

Na het bekerprogramma van vorige week mocht Silvolde vandaag weer aan de bak voor de competitie. Op deze zondag de 1e november kwam het Huissense RKHVV op bezoek dat in de competitie nog slechts 7 punten had verzameld. In het eerste kwartier was er volop actie in de wedstrijd. Direct vanaf de aftrap was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers maar in de minuten erna was het Silvolde dat op zoek was naar het openingsdoelpunt. Mike van Aken slalomde door de Huissense verdediging maar stuitte in de afronding op keeper Jop Hemink van RKHVV. Er werd hier vragend naar de arbiter van deze middag gekeken maar deze wees een penalty resoluut van de hand. Kort hierop vond ook een vrije trap van Roy Bouwman geen doel. Zijn inzet werd door iedereen gemist en belandde naast het doel. Maar ook de gasten lieten van zich spreken. Men kreeg enkele goede mogelijkheden maar ook de gasten konden het net niet vinden.

Silvolde kwam daarna een lange periode niet meer onder de druk uit. Het elftal had het zeer lastig tegen de snelle aanvallers van RKHVV maar de mogelijkheden die de gasten voor zich creeërden leverde hen nog altijd geen doelpunt op. Na een half uur spelen liet Silvolde opnieuw door Mike van Aken weer iets aanvallend zien maar zijn voorzet werd tot corner verwerkt. Dit wedstrijdmoment leverde de thuisploeg echter niets op. In de tegenstoot is het aan de andere kant wel raak. Het is Wessel van der Horst die de bezoekers uit Huissen op een 0-1 voorsprong zet. Direct na de aftrap is er een mogelijkheid voor Roy Bouwman maar hij mist en ook een tweede mogelijkheid is niet aan Silvolde besteedt. RKHVV toonde zich daarentegen zeer gevaarlijk in de counters. In de vele aanvallen van de tegenstander werd een prima kans allereerst nog door Pim Olthuis van de doellijn gehaald maar kort daarna was het opnieuw raak voor de bezoekers. Het was opnieuw van der Horst die scoorde en de bezoekers op een 0-2 voorsprong bracht. Kort daarna mocht dezelfde Wessel van der Horst zijn hattrick completeren. Hij maakte na een prima combinatie de 0-3.

We leven de 38e minuut wanneer Silvolde opnieuw een penalty claimt. Nadat de bal in het strafschopgebied tegen de arm van een Huissense speler wordt gespeeld wees ook nu de arbiter een strapschop van de hand. Na opnieuw slordig uitverdedigen was er opnieuw een uitgelezen mogelijkheid voor de bezoekers om de 0-4 aan te tekenen. Marco Olthuis bracht echter prima redding. Silvolde probeerde wel aan te vallen maar telkens was de beslissende voorzet net niet genoeg om daar iets moois mee te doen. Toch zagen de bezoekers op slag van rust Silvolde terugkomen in de wedstrijd. De voor Wesley Althof in het veld gekomen Dion Teloh schoot de bal bekwaam langs doelman Hemink: 1-3. Dit gaf de burger nog enigszins moed voor het vervolg van de wedstrijd in de tweede helft.

In het tweede bedrijf ging Silvolde furieus van start om de aansluitingstreffer te forceren. Direct in de eerste minuten waren er een aantal prima kansen. Een prima voorzet van Giel Driever en een goed schot van Roy Bouwman waren te noteren maar dit keer ontbeerde Silvolde aan aan een dosis geluk. Ook in het vervolg bleef Silvolde tegenstander RKHVV onder druk zetten. Maar in de eerste de beste tegenaanval werd plaaggeest van der Horst licht getoucheerd door Matthijs Kuypers in het strafschopgebied. Dit leverde RKHVV een strafschop op en Kuypers de rode kaart. Sander Kooper wist zich met dit buitenkansje wel raad en besliste de wedstrijd met een 1-4 voorsprong voor de bezoekers.

Silvolde liet zich ook na deze teleurstelling niet kennen en bleef zoeken naar een doelpunt. Mmaar het ging slordig met de kansen om. Een vrije trap van Roy Bouwman werd uitstekend onschadelijk gemaakt door de keeper. Silvolde bleef drukken maar wist niet tot scoren te komen. Dit leverde een countermogelijkheid op voor RKHVV. Deze wist met de geboden ruimte prima om te gaan en strafte een goede mogelijkheid koelbloedig af: 1-5.

Ook na dit doelpunt leek Silvolde zich niet neer te leggen bij dat ene gecoorde doelpunt. Het probeerde de stand nog een wat draaglijker aanzien te geven maar in een scrimmage waar de gastheren eindelijk lijken te scoren belandt de bal uiteindelijk op de paal. Ook de bezoekers wisten de bal nog een keer op de paal te werken maar daar bleef het bij. Silvolde kreeg deze middag een terechte 1-5 nederlaag voor de kiezen. Het speelde een dramatische 1e helft en een ongelukkige 2e. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen laagvlieger Alcides op de speelkalender dat gisteren de Meppelse derby tegen MSC met 1-4 verloor. Hopelijk richt Silvolde zich dan weer op en begint het met een schone lei weer aan het vervolg van deze competitie met uiteraard hopelijk een goed resultaat.

Wedstrijddetails

Silvolde Minuut RKHVV
26   Maray Vahlkamp
32   Wessel van der Horst
Mattheys Kuypers 33  
35   Wessel van der Horst
Mike van Aken 39  
Dion Teloh Wesley Althoff 40  
Dion Teloh 44  
49   Nick Stienstra
51   Jordi van Dalen
Mattheys Kuypers 54  
55   (Penalty) Jelmer Goedhart
58   Jordi van Dalen Michael Teunissen
Brian Hogeweide Alexander Tempels 59  
63   Wessel van der Horst Ahmed Lak
66   Bas Witjes Sander Kooper
Pim Olthuis 71  
Stefan Mijnen Giel Driever 75  
82   Ahmed Lak

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!