Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Silvolde - Rohda Raalte

Uitslag 1 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 11 oktober 2015 om 14:00

Scheidsrechter Boekholt M.

Wedstrijdverslag

Silvolde moeizaam naar winst op ROHDA Raalte
Geschreven door Henny Tönis (Silvolde)

Na de duidelijke nederlaag vorige week tegen Juliana’31 werd vandaag op sportpark de Munsterman ROHDA uit Raalte ontvangen. Deze ploeg had twee zware nederlagen geleden in de laatste twee wedstrijden en was er dus op gebrand zich te herstellen. Ook de ploeg van Scott Calderwood wilde de zeperd van vorige week uitwissen waardoor er dus van weerszijden behoorlijke belangen op het spel stonden.

ROHDA begon sterk verdedigend aan de wedstrijd. Trainer Martin Drent startte met een verdediging van 7 man waardoor Silvolde meteen vanaf het begin de tegenstander onder druk hield. In de eerste 10 minuten was Silvolde heer en meester en in de 10e minuut kreeg het een geweldige kans toen na een rommelige situatie eerst Dion Teloh en daarna Jaël Krosse de kans kregen de score te openen. Helaas wisten beiden niet het net te vinden. In de tegenstoot was het echter Fabian Put die een vrije kans kreeg maar hij mikte naast het doel van Marco Olthuis. Silvolde bleef de bovenliggende partij maar moest blijven waken voor de snelle omschakeling bij de tegenstander. In de 21ste minuut was Mattheys Kuypers aangever voor Giel Driever die goed naar binnen sneed en rakelings over schoot. Kort daarna mocht Roy Bouwman een vrije trap nemen maar de bal belandde in de handen van keeper Jens Veldwachter. Hierna begon het peil van de wedstrijd te dalen. Silvolde leek uitgeraasd en veel ging er mis. Vooral de eindpass was niet goed verzorgd waardoor er nauwelijks nog goede kansen ontstonden. De ruststand werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

In de tweede helft zou het dan moeten gebeuren voor de ploeg van Calderwood. Echter meteen na rust mocht ROHDA een hoekschop nemen en de bal kwam voor de voeten van Saba Gwedelidze. Hij haalde verwoestend uit en via de onderkant van de lat sprong de bal terug het veld in. Daar kwam Silvolde dus goed weg. ROHDA bleef volharden in de spelopvatting van de eerste helft zodat Silvolde alle kans kreeg aanvallend te zijn. Er werd echter te weinig gedaan met de mogelijkheden die er kwamen. In de 53ste minuut had Silvolde op voorsprong moeten komen. Roy Bouwman mocht een vrije trap nemen en bracht de bal uitstekend bij Dion Teloh. Echter hij miste deze unieke kans op de voorsprong. Het hardwerkende Silvolde kreeg het steeds moeilijker om de vrije man te vinden en het niveau van de wedstrijd begon behoorlijk weg te zakken.
In de 73ste minuut kon men dan toch juichen. Mattheys Kuypers stond aan de basis van een mooie aanval en bracht met een goede pass Roy Bouwman in stelling. Zijn schot op doel werd via de rug van een verdediger zodanig van richting veranderd dat doelman Veldwachter kansloos was en de 1-0 een feit was. Meteen daarna leek de gelijkmaker al te vallen toen Lars van Schooten ongehinderd aan de rechterkant kon opkomen en de bal bij de andere invaller Jolf Stel wist te brengen. Hij wist met deze goede kans echter geen raad waardoor de pas verkregen voorsprong op het scorebord bleef staan. De wedstrijd ging langzamerhand naar het einde en de slotfase zou op zijn zachtst gezegd hectisch worden.

In de 85ste minuut schoot Dirk-Jan Klijn Velderman uit een vrije trap net over. Drie minuten later moest de wedstrijd beslist worden toen de ingevallen Bertroy Navis met een geweldige steekbal Roy Bouwman alleen op de doelman zag afgaan. Hoewel hij de bal makkelijk af had kunnen leggen, ging hij voor eigen succes maar verprutste deze kans klaaglijk. Meteen in de tegenstoot vergreep Mike van Aken zich op domme wijze aan zijn tegenstander en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. De koek was nog niet op want in de 90ste minuut was er opnieuw een schermutseling aan de zijlijn waarbij Mattheys Kuypers en Lars van Schooten betrokken waren. Laatstgenoemde duwde Kuypers opzichtig weg en kreeg hiervoor ook de rode kaart. Kort daarna was het afgelopen en kon Silvolde opnieuw drie punten bij het totaal optellen.

Volgende week krijgt Silvolde opnieuw te maken met een van de koplopers uit de hoofdklasse. Het gaat dan op bezoek in Oldenzaal bij Quick’20. Deze ploeg was vorig seizoen ook tegenstander in de beker en daar wist Silvolde met een overwinning het veld te verlaten. Dat zal zondag niet zo gemakkelijk gaan en de wedstrijd op sportpark Vondersweijde die begint om 14.00 uur zal moeten uitwijzen of beide ploegen zich in de top kunnen blijven handhaven.

Wedstrijddetails

Silvolde Minuut Rohda Raalte
24   Fabian Put
Alexander Tempels 36  
60   Max Kiekebosch Lars van Schooten
67   Björn Zwikker Jolf Stel
Bertroy Navis Alexander Tempels 68  
Roy Bouwman 74  
82   Saba Gwedelidze Coen van Heun
Brian Hogeweide Giel Driever 83  
Mike van Aken 85  
Donnes Starink Dion Teloh 86  
Mike van Aken 88  
Mattheys Kuypers 90  
90 + 2 Lars van Schooten

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!