Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SO Soest - AFC '34

Uitslag 2 - 0 (2 - 0)

Datum zondag 1 mei 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

SO Soest wint van AFC'34 en pakt zelfvertrouwen voor de finales

Cruciaal was de 56ste minuut van de wedstrijd. Jorney Kappenberg blokte zijn tegenstander binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Erkens wees naar de stip. De penalty voor AFC'34 zou de aansluitngstreffer betekenen nadat SO Soest kort voor het rustsignaal op een comfortabele 2-0 voorsprong was gekomen. Diango Alvarez werd de held van SO Soest toen hij de penalty uit zijn doel ranselde. Voor Soest zou er nog een spannend half uur volgen. Maar de ploeg hield, ook nadat Maarten Jan Belt met een tweede gele kaart moest vertrekken, dapper stand. Een prima overwinning tegen de ploeg waar in de competitiestart nog kansloos van verloren werd (5-0).

Het was logisch dat Diango Alvarez tot Man of the Match werd uitverkozen. De gestopte penalty, maar ook de belangrijke redding in de 79ste minuut (de doelman duwde een AFC-schuiver tegen de paal), zorgden ervoor dat AFC'34 niet in de wedstrijd kon komen. Een tegentreffer zou ongetwijfeld een stormloop hebben veroorzaakt en die bleef nu uit. Soest bleef redelijk eenvoudig overeind, hoewel de achterhoede wel een paar keer in verlegenheid werd gebracht door de snelle en behendige linksbuiten van de Alkmaarders.

Dylan Meijer maakte ook aanspraak op de titel: Man van de Wedstrijd. Ook deze zondag was de snelle spits belangrijk. In bijna elke wedstrijd opent hij de score voor zijn ploeg. Dat is een mooie kwaliteit van de spits. Hij draait een uitstekend seizoen en ook tegen AFC'34 was Dylan zo scherp als een fileermes. De topscoorder moest zijn maatje Niels van der Plaats (vakantie) naast hem missen. Rayendall Bitorina was een goede vervanger. Dylan opende dus de score en dat was niet geheel onverwacht. In de openingsfase was hij al een aantal keer dichtbij een doelpunt. De druk die AFC daarna op het doel van Diango zette werd overleefd en in de 40ste minuut was het dan opeens raak. De uitstekende spelende Thijs Janmaat gaf een fraaie voorzet vanaf de linkerflank. De voorzet werd door Dylan ineens op de linkerpantoffel genomen. Het leer sloeg als een granaat achter de verbouwereerde Joey Wisse.

Vijf minuten later werd de score zelfs verdubbeld. Dylan Meijer was nu de aangever. Hij speelde de bal naar de vrijlopende Maarten Jan Belt. De middenvelder vond en zocht de ruimte voor een schot waarmee hij de keeper kansloos liet.

In de tweede helft wist SO Soest dus te overleven. Dat is wellicht de belangrijkste overwinning van deze zondag. In deze competitie werden veel punten gemorst na een comfortabele voorsprong. Het bleek dat Soest heeft geleerd van die dure lessen, want nu werd de heilige nul, en dus de overwinning, over de streep getrokken.

Diango Alvarez was daar dus belangrijk in. Met de gestopte penalty en een aantal goede reddingen zorgde hij voor zelfvertrouwen in het team. Dat was ook hard nodig nadat Maarten Jan Belt in de 59ste minuut tegen zijn tweede gele kaart aankeek en dus mocht inrukken. De dynamische middenvelder werd gemist, maar het was tekenend voor de ploeg dat alle spelers er een stapje extra bij deden om het gemis te compenseren.

Een fraaie overwinning. De ploeg schiet er "ranglijstechnisch" niet veel mee op. Sterker nog; door de 5-1 overwinning van VSV op Woerden gaat de ploeg uit Velsenoord onze favorieten zelfs op doelsaldo voorbij. Volgende week wacht Zeeburgia en op Pinkstermaandag (16 mei) volgt de seizoensafsluiting tegen VVIJ. Soest zal nog minimaal één keer en misschien wel twee keer moeten winnen om zich definitief veilig te spelen. Met de werklust en de scherpte van deze zondag moet dat lukken.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Jorney Kappenberg, Gido de Hiep, Robin Smeeing, Thijs Janmaat; Bas Tullemans, Ingvar Kok, Maarten Jan Belt (R.59), Hessel de Goeij; Dylan Meijer (82. Sinan Bayzan), Rayendall Bitorina
40. 1-0 Dylan Meijer
45. 2-0 Maarten Jan Belt

website SO Soest

Wedstrijddetails

SO Soest Minuut AFC '34
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!