Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SO Soest - Alphense Boys

Uitslag 1 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 10 april 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Alphense Boys miste zondagmiddag de kans om terug te keren in de kampioensrace van de Eerste Klasse A. De roodwitten maakten bij SO Soest aanspraak op de overwinning, maar bleven op een 1-1 gelijkspel steken. De Boys kwam hierdoor slechts één punt dichterbij de koplopers Purmersteijn en Hoogland. Met nog vier wedstrijden te gaan, bedraagt de achterstand vier punten.

Het scheelde allemaal niet zoveel of Alphense Boys zou op twee punten van de lijstaanvoerders zijn gekomen. De ploeg had weinig te vrezen van SO Soest, met uitzondering van de tien minuten aan het begin van de tweede helft. Dat was een zwak deel en daarin ging, zo zou uiteindelijk blijken, de winst verloren.

Ondanks de absentie van vier basisspelers legde de Boys een prima partij op de kunstgrasmat. Wegens blessures waren keeper Menno de Jong, Milan van Schaijik en Maurice Kerkhof van niet van de partij. Daar kwam zondagmorgen nog de afmelding van spits Patrick Krop bij, wegens heuglijke omstandigheden weliswaar. Hij werd rond de klok van elf uur vader van een dochter. Aan het spel van de Boys, waarop de laatste weken wel het een en ander was aan te merken, was de afwezigheid van de vier (normaliter) basiskrachten zeker niet te merken. In een verrassende 1-3-4-3 opstelling legde de formatie van oud-SO Soest-trainer Aad van den Berg de thuisploeg voor rust volledig haar wil op. In de 8-ste minuut was de Boys al dichtbij de openingstreffer: de in de basis teruggekeerde Yusuf Sarica trof de lat. In de rebound scoorde Thom Nouwens weliswaar, maar hij stond bij het schot van Sarica buitenspel.

Halverwege de eerste helft was het wel raak. Aanvoerder Thom Nouwens leverde een voorzet uit de categorie ‘niet te verdedigen’ af. De bal draaide vervaarlijk het doelgebied binnen en toucheerde de kruin van de mee ten aanval getrokken Erwin Nuytinck. Soest-keeper Diango Alvarez had geen schijn van kans: 0-1. De Boys controleerde de wedstrijd nadien, waarbij het wel op zijn hoede moest blijven, want ondanks de lage klassering blijft SO Soest met zijn snelle aanval op eigen veld altijd gevaarlijk. Invaller-keeper Edwin Sudibuyo hoefde echter maar sporadisch in actie te komen.

Dat was in de tien minuten na rust wel anders. Alphense Boys reageerde tam op een offensief van de thuisclub en liet zich rond de eigen zestien omsingelen. Het leverde al in de 50-ste minuut de gelijkmaker op van Dylan Meyer. Pas na tien minuten in de tweede helft kwam de Boys weer een keer aan een schot op doel toe. Vervolgens ging de meeste aandacht uit naar de in het eerste elftal debuterende invaller Dario Lovecchio, klein van stuk maar groots met zijn passeerbewegingen. Welke verdediger van SO Soest ook op de A-junior afkwam, hij stuurde ze met achteloze acties keer op keer het bos in. In zijn jeugdige onbevangenheid beëindigde hij de meeste acties met een schot op doel. Drie keer was hij bijna succesvol, bij de andere keren had hij wellicht beter de bal panklaar voor een medespeler kunnen leggen. Het werd hem vergeven, het was een glanzend debuut.

Bij een vrije trap van Thom Nouwens in de 63-ste minuut werd SO Soest andermaal gered door de lat. De meeste kansen waren ook nadien voor de Boys, maar behalve Lovecchio schoten ook Kevin Cameron, Lars van der Plank en Evert Bauman niet met scherp. Soest was in twee tegenstoten nog erg dichtbij een goal, maar die ballen verdwenen langs de voor de Boys goede kant van de palen. Milan van Stiphout voorkwam vlak voor tijd dat twee spelers doorbraken en onderschepte de pass van de ene op de andere. Hij maakte zich breed en kreeg de bal toen onfortuinlijk tegen zijn arm aangeschoten. Scheidsrechter Dam bestrafte die actie met geel; de tweede kaart deze middag van ‘Stip’, die daardoor de laatste minuten van de wedstrijd miste en ook de volgende twee duels aan de kant moet blijven.

Toen bekend werd dat lijstaanvoerder Purmersteijn had verloren, Hoogland won en weer medekoploper werd, was het voor de Boys zuur om te beseffen dat de kloof vier punten was, waar het er met een beetje meer geluk slechts twee zouden zijn geweest. Deelname aan de nacompetitie lijkt daarom nog steeds het hoogst haalbare. Komende zondag is er geen competitie. De laatste vier wedstrijden zijn daarna De Zouaven thuis, Hoogland en Quick 1890 uit, de Foresters thuis.

website Alphense Boys

Wedstrijddetails

SO Soest Minuut Alphense Boys
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!