Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SO Soest - de Foresters

Uitslag 4 - 0 (4 - 0)

Datum zondag 13 september 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag


SO Soest herpakt zich prima tegen De Foresters

Herman Wallenburg was uiteraard tevreden na de zege van zijn ploeg op De Foresters. De 4-0 overwinning was niet eens geflatteerd. "Misschien hadden we met de rust wel met 5-0 voor moeten staan en hadden we met hogere cijfers moeten winnen. Maar dat schpet dan ook weer verwachtingen voor de komende week. Het was prima zo. We hebben voor het eerst kunnen trainen zoals we vandaag startten. Dat was te zien aan de uitvoering!" Uiteraard had zijn ploeg ook wat goed te maken na de decepties in de bekercompetitie en de valse start tegen AFC'34. De Soester supporters waren tevreden.
De basiself van SO Soest zag er op papier prima uit. Robin Smeeing moest met een hardnekkige liesblessure verstek laten gaan. Zijn plek in het centrum werd ingenomen door de ervaren Jorney Kappenberg. Niels van der Plaats mocht daarom de rechterflank bewaken en hij deed dat uitstekend. Soest verliet de startblokken op flitsende wijze. Met Hessel de Goeij op het middenveld leek Soest daar een mannetje extra te hebben. Het was vervolgens mooi om te zien hoe de snelle Dylan Meijer vanaf rechts anticipeerde op de doorkopballen van de sterke centrumspits Simon van Hengstum. De boomlange spits won vrijwel elk kopduel en was een plaag voor de achterhoede van de club uit Heiloo.
Doelpunten konden niet uitblijven en na een kwartier spelen was het dan ook raak. Een puntgave corner van de onvermoeibare Maarten Jan Belt werd bij de tweede paal overtuigend binnengekopt door centrumverdediger Gido de Hiep. Soest bleef de aanval zoeken en het tempo werd vakkundig hoog gehouden. Zo kwam Foresters nauwelijks tot een gevaarlijke aanval. Het verdedigingskwartet bleef moeiteloos overeind.
Na 26 minuten kon Rayendall Bitorina de score verdubbelen. Hij deed dat na een prachtige aanval. De verre pas werd doorgekopt door Simon van Hengstum, die daardoor Dylan Meijer de vrije ruimte instuurde, de breedtepass van Dylan was fenomenaal en perfect op maat voor Rayendall, die fraai tegendraads kon scoren. Een prachtige treffer, die de grensrechter van Foresters zelfs deed verzuchten: "Dit was een eredivisie-pass!". De koek was nog niet op, want twee minuten na zijn doelpunt stond Rayendall oog-in-oog met keeper Jannes Biskanter. Ditmaal was de goalie van de Foresters de winnaar en hij blokte de inzet.
SO Soest kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score uit te bouwen. maar de ploeg beloonde zichzelf maar één keer. Kort voor rust mocht Maarten Jan Belt aanleggen voor een vrije trap. Hij zag bij de tweede paal Hessel de Goeij volledig vrij staan. De bal was op maat en Hessel hoefde alleen maar dankbaar te knikken.
Na de thee ging Soest enthousiast door met het creëren van kansen. In de 55ste minuut ging de wedstrijd definitief in het slot toen Rayendall een prachtige steekpass verlengd zag worden door Dylan Meijer. Het betekende de 4-0. De Soester storm ging hierna liggen en de wedstrijd werd kalm uitgespeeld. Kansen waren er nog wel, maar goals vielen er niet meer. De tegenpartij werd ook geen eretreffer gegund. De enige echt goede kans van De Foresters werd door doelman Diango Alvarez prima gekeerd. Dat betekende eindelijk weer eens een "clean sheet" voor de doelman en voor zijn ploeg. De laatste keer dat dit lukte was op 4 mei 2014, toen nog in de tweede klasse, tijdens de uitwedstrijd tegen Quick (0-2).
Toevallig is dat de wedstrijd die volgende week opnieuw op het menu staat, nu dus in de eerste klasse. De derby tegen de Amersfoorters is altijd beladen. Met veel supporters en wat bijgetankt zelfvertrouwen moet SO Soest opnieuw voor de drie punten gaan.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Niels van der Plaats, Gido de Hiep, Jorney Kappenberg, Thijs Janmaat; Bas Tullemans, Maarten Jan Belt, Hessel de Goeij (84. Milan van Wincoop), Rayendall Bitorina (71. Levi Parinussa); Dylan Meijer, Simon van Hengstum (75. Dave Klarenbeek)

15. 1-0 Gido de Hiep
26. 2-0 Rayendall Bitorina
44. 3-0 Hessel de Goeij
55. 4-0 Dylan Meijer

website SO Soest

Wedstrijddetails

SO Soest Minuut de Foresters
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!