Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SO Soest - de Zouaven

Uitslag 2 - 0 (2 - 0)

Datum zondag 27 september 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Uitstekende tweede helft bezorgt SO Soest overwinning op De Zouaven.

Tevreden liep trainer Herman Wallenburg naar zijn auto. Het was inmiddels ver na zessen en de oefenmeester zou zich moeten haasten om op tijd te kunnen aanschuiven voor Studio Sport. In zijn hand droeg Herman een aktentasje. "Hierin zit het tactische strijdplan van vandaag" stelde de trainer met een vette grijns. Realistisch: "Na het wegvallen van Simon van Hengstum kozen we ervoor om beurtelings met Maarten Jan en Rayendall in spits te spelen. Dat die jongens dan net de goals scoren die ons de overwinning brengen dan is dat alleen maar mooi. Of we volgende week weer zo spelen? We zullen zien!"

De overwinning op de De Zouaven was op basis van de volledige wedstrijd ietwat geflatteerd. In de eerste helft mocht Soest diverse keren de handen dichtknijpen dat het scorebord maagdelijk blank bleef. Diango Alvarez had een briljante redding in petto en bij andere situaties zag hij dat zijn teamgenoten Robin Smeeing en Gido de Hiep op of net voor de doellijn attent waren. De Zouaven speelde het spelletje slim en eenvoudig. Met twee snelle jongens aan de buitenkant werd de diepte gezocht en gevonden. De voorwaartsen uit Grootebroek waren echter niet al te scherp deze zondag en bovendien groeide de verdediging van SO Soest in de wedstrijd.

In die verdediging was een plek ingeruimd voor Robin Smeeing. De aanvoerder mocht eindelijk, na lang blessureleed, zijn opwachting maken. Hij deed het prima. Samen met Gido de Hiep in het centrum en met Thijs Janmaat en Jorney Kappenberg als de backs stond het vooral in de tweede helft als een huis. In de voorhoede stond zeer verrassend Niels van der Plaats opgesteld. De speler die in de afgelopen weken de rechtsbackpositie moest innemen begon nu op de rechtsbuitenplaats. Niels maakte zijn uitverkiezing meer dan waar en was een ware plaag voor de verdediging van De Zouaven.

De beginstand was ook de ruststand en daar mocht Soest meer blij mee zijn dan de tegenstander. Hoewel spits Simon van Hengstum wel heel dicht bij een goal was. Zijn inzet, na een fraaie pass van Maarten Jan Belt, hobbelde net naast de verkeerde kant van de paal. Aan de overkant zag Diango vlak voor het rustsignaal een bal op de buitenkant van de paal belandden.

In de tweede helft speelde SO Soest veel beter. Verdedigend gaf Soest bijna niks meer weg en aanvallend wist de ploeg eindelijk gevaar te stichten. Rayendall Bitorina was de eerste die keeper Van Loon op de proef stelde, maar de goalie bleef in deze siituatie de baas. Een domper kreeg Soest te verwerken toen spits Simon van Hengstum na een grove charge geblesseerd het veld moest verlaten. Met Levi Parinussa als zijn vervanger en Rayendall en Maarten Jan afwisselend opduikend in de spits probeerde Soest aan goals te komen. De thuisploeg moest nog twee keer flink slikken. Allereerst toen de lat boven het hoofd van Diango werd getest en enkele minuten later toen Gido de Hiep met een hoofdwond moest afhaken. Het zit de lange verdediger niet mee. Weer wordt hij getroffen door blessureleed.

Gido moet het gejuich van zijn ploeggenoten nog meegekregen hebben. Drie minuten na zijn gedwongen aftocht werd Maarten Jan de diepte ingestuurd. De ver uitgelopen Van Loon werd met een bekeken lobje verschalkt. Een prachtige goal die door de Soesters collectief werd gevierd. Mooi om te zien. Soest kon na deze verrassende voorsprong de aanvallen van De Zouaven makkelijk pareren. Sterker nog, in de laatste officiele minuut werd de score zelfs verdubbeld. Invaller Dylan Meijer gaf een pass op Rayendall Bitorina, die de bal schitterend meenam en vervolgens de keeper met een lage schuiver wist te passeren. In de blessuretijd, noodzakelijk door de blessures van Simon, Gido en een speler van De Zouaven die onzacht in aanraking kwam met een metalen balk die langs het veld lag, kwam de riante voorsprong niet meer in gevaar. Zeker niet nadat Diango wederom een prachtige bal klemvast had gepakt.

Een prima overwinning, misschien wat gelukkig tot stand gekomen. Het geeft de Soester burger weer moed voor de volgende wedstrijd. Komende zondag thuis tegen Fortuna Wormerveer.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Jorney Kappenberg, Robin Smeeing, Gido de Hiep (77. Milan van Wincoop), Thijs Janmaat; Bas Tullemans, Hessel de Goeij, Rayendall Bitorina, Maarten Jan Belt; Niels van der Plaats (87. Dylan Meijer), Simon van Hengstum (67. Levi Parinussa)

80. 1-0 Maarten Jan Belt
90. 2-0 Rayendall Bitorina

website SO Soest

Wedstrijddetails

SO Soest Minuut de Zouaven
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!