Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SO Soest - DEM

Uitslag 1 - 1 (1 - 1)

Datum zondag 13 december 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Blauwe Leeuwen kunnen leven met gelijkspel tegen DEM

Toen de verslggever tegen Hessel de Goeij verzuchtte dat het gelijke spel wel jammer was counterde de aanvoerder van SO Soest direct: "Jammer? We hebben een punt gestolen." SO Soest had wel drie punten kunnen stelen. Als het schot van invaller Dave Klarenbeek niet zo katachtig door doelman Sem Bleeker was gepakt. Maar natuurlijk had Hessel gelijk. De thuisploeg was het grootste gedeelte van de wedstrijd de onderliggende partij. Dus met de puntendeling konden De Blauwe Leeuwen leven.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Romee van der Plaats. De 23-jarige zus van Niels van der Plaats overleed onverwacht eerder deze week. Uit eerbied voor Romee en haar zo bij SO Soest betrokken familie hing de vlag halfstok en hadden de spelers van SO Soest rouwbanden om. Niels speelde begrijpelijkerwijs niet mee, maar was wel aanwezig.

Het overlijden van Romee had uiteraard veel indruk gemaakt op de ploeg. Het besef dat de scheidslijn tussen leven en dood soms flinterdun kan zijn kwam deze dagen knalhard binnen. Het was ook tekenend voor de sfeer in de ploeg dat de afgelopen dagen eensgezind zijn beleefd. Dat was ook te merken in de openingsfase van de wedstrijd toen SO Soest sterk voor de dag kwam. Na acht minuten spelen kwam de ploeg op voorsprong. Levi Parinussa, hij speelde in de voorhoede in plaats van Niels, gaf een fraaie voorzet op Dylan Meijer. De snelle buitenspeler nam het leer aan en gaf daarmee een assist op zichzelf. De bal verdween hard langs keeper Van Vliet (die in de rust werd vervangen door zijn collega Sem Bleeker). Mooi om te zien hoe Dylan zijn ploeggenoot Niels opzocht om die mee te laten delen in het succes.

Het beste was nog niet voorbij, want vier minuten later was Levi dichtbij een verdubbeling van de score. Nu was Dylan de aangever. Hij legde de bal heerlijk klaar voor Levi die zijn schot net naast de verkeerde kant van de paal zag hobbelen. Naarmate de wedstrijd vorderde verdween langzaam het venijn uit de Soester ploeg. Passes werden onnauwkeurig en duels werden verloren. DEM liet Soest komen en vanuit de counter werd de tegenaanval gezocht. De thuisploeg kwam een paar keer goed weg, maar door goed ingrijpen van Diango Alvarrez werd de gelijkmaker vooralsnog voorkomen. In de 44ste minuut werd de doelman van Soest verrast. Het leek een houdbaar schot, maar de snel geschoten bal verdween plotsklaps in de korte hoek.

SO Soest - DEM was deze zondag meer spannend dan fraai

In de tweede helft werd het spel aan beide kanten onnauwkeuriger. De wedstrijd werd er niet beter op. Passes verdwenen in de tribune en bij uitverdedigingspogingen werd dikwijls het allerlaatste loof uit de bomen geschoten. Soest bleef wel hard werken voor een goed resultaat en dat was bewonderenswaardig. Bij een enkele uitval leek de ploeg ook gevaar te stichten en vooral Maarten Jan Belt kwam een aantal keer gevaarlijk door de hechte verdedigingslinie van DEM. Aan de overkant konden Diango Alvarez en zijn verdedigingskwartet opgelucht ademhalen als er weer eens een bal net voorlangs werd geschoten of nadat de uitblinkende scheidsrechter terecht een goal wegens buitenspel afkeurde.

Het eindsignaal werd dus gehaald met een gelijkspel, en het scheelde heel weinig of Dave Klarenbeek had alsnog de drie punten in Soest gehouden. In de slotfase zagen we ook de van een blessure teruggekeerde spits Simon van Hengstum zijn rentree maken. De 1-1 was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen, waarbij de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat DEM ietsjes meer recht had op een overwinning. Voor SO Soest betekent het gelijke spel in ieder geval een mooie serie van drie wedstrijden waarin er niet verloren is. Dat is in ieder geval mooi om tijdens de winterstop op te broeden. Na de kerst komt er weer een okselfris SO Soest tevoorschijn met een leeggestroomde ziekenboeg.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Jorney Kappenberg, Thijs Janmaat, Hessel de Goeij, Thom Kok; Ingvar Kok, Bas Tullemans, Maarten Jan Belt, Rayendall Bitorina (46. Milan van Wincoop); Dylan Meijer (88. Simon van Hengstum), Levin Parinussa (74. Dave Klarenbeek)

08. Dylan Meijer 1-0
44. 1-1

website SO Soest

Wedstrijddetails

SO Soest Minuut DEM
Meijer 8  
44  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!