Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SO Soest - Hoogland

Uitslag 0 - 0 (0 - 0)

Datum zondag 18 oktober 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

SO Soest knokt zich naar gelijkspel tegen Hoogland

Soms voelt een gelijkspel ook als een overwinning. Zo was het bij SO Soest na de thuiswedstrijd tegen Hoogland. Al snel werd duidelijk dat de ‘blauwe leeuwen’ voetballend de onderliggende partij waren. ‘Dan maar de beuk erin’ was het motto. Van een schopwedstrijd was totaal geen sprake, maar wel dat SO Soest voor iedere bal knokte. Met 0-0 was iedereen blij.

Dat de selectie van SO Soest dit seizoen smal is, is ondertussen wel bekend. Als dan uitgerekend voor de wedstrijd tegen een kampioenkandidaat drie spelers met een blessure afhaken is meer dan vervelend.

“Het zijn ook nog eens drie jongens uit de as”, merkte Herman Wallenburg fijntjes op. Zonder Robin Smeeing, Gido de Hiep en Simon van Hengstum moest SO Soest het opnemen tegen Hoogland.
Het was dan ook logisch dat de bezoekers de meeste kansen kregen. Volgens Peter Visee waren het er “zeker een stuk of vijftien.” Daarmee overdreef de voormalige succestrainer van SO Soest lichtelijk. Maar dat zijn huidige ploeg er wel een paar in had mogen schieten klopte wel.
Gaandeweg de wedstrijd werd steeds duidelijker dat Hoogland zich stuk ging bijten in de stugge thuisploeg waar jonkies als Thijs Janmaat (19 jaar), Levi Parinussa (19), Thom Kok (18) en Niels van der Plaats (20) in de basis startten. Met de invallers Dave Klarenbeek (19) en Milan van Wincoop (19) bleef de gemiddelde leeftijd van het team erg laag. Toekomstmuziek zit er voldoende in het team.

Vlak voor tijd kroop SO Soest door het oog van de naald toen Mohammed Al Haydar uit een corner de bal tegen de lat kopte. Verder redde Diango Alvarez een paar keer goed en bleek dat het gelegenheidscentrum Jorney Kappenberg en Thijs Janmaat uitstekend functioneerde.
Aanvallend lukte het niet echt bij SO Soest. Een keer was er gevaar toen Rayendall Bitorina de bal via de grond op doel schoot. Dylan Meijer verlengde nog met het hoofd, maar kon niet echt meer richting aan de bal geven.

Waarschijnlijk daarom dat aanvoerder Hessel de Goey met een grote grijns de kleedkamer binnenstapte. “We hebben een punt gewonnen”, jubelde de centrale middenvelder. En zo moet je het zwaarbevochten gelijke spel ook zien. Komende zondag is SO Soest vrij. Daarna wacht Woerden. Ook die ploeg staat gedeeld voorlaatste met zeven punten.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Niels van der Plaats, Jorney Kappenberg, Thijs Janmaat en Thom Kok (83. Dave Klarenbeek); Hessel de Goey, Bas Tullemans en Rayendall Bitorina; Dylan Meijer, Maarten Jan Belt en Levi Parinussa (78. Milan van Wincoop).

Met dank aan Peter Pos

Wedstrijddetails

SO Soest Minuut Hoogland

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!