Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SO Soest - Quick 1890

Uitslag 2 - 1 (2 - 1)

Datum zondag 31 januari 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

Individuele klasse in derby beslissend voor SO Soest

"Linkspoot, linkspoot...!" De verdediger van Quick was drifitg aan het coachen toen Maarten Jan Belt een combinatie aanging met Dylan Meijer. De Amersfoorter was het natuurlijk opgevallen dat Maarten Jan linksbenig is. Het linkerbeen van de handige middenvelder van Soest moest dus verdedigd worden. Pardoes krulde de Soester met zijn rechter de bal buiten het bereik van keeper Van Beekhoven tegen de touwen. Eindelijk wist Soest te scoren en dat in de 85ste minuut. Het was dus uiteindelijk de individuele klasse die de derby in Soester voordeel besliste.

Een zaalvoetbaldoelpunt, zo zou je de winnende treffer van Maarten Jan Belt mogen omschrijven. De combinatie zoeken en het gaatje zoeken én vinden in een oerwoud van vijandige benen. Soest probeerde het een paar keer, maar wist gedurende 85 minuten slechts één keer een bres te slaan in de stugge verdedigingsmuur van Quick. Na 12 minuten had Dylan Meijer koppend gescoord nadat hij, zoals zo vaak dit seizoen, op maat was bediend door Rayendall Bitorina.

De openingstreffer van Dylan was dik verdiend. Soest had in de openingsfase van de enerverende derby een handvol mogelijkheden gehad om de openingstreffer te maken. De snelle en hardwerkende Niels van der Plaats kreeg een aantal fraaie mogelijkheden en ook Ingvar Kok had een doelpunt op zijn schoen. Telkens strandden de Soester pogingen als men oog in oog kwam met doelman Van Beekhoven.

De 1-1 kwam als een duveltje uit het doosje en bijna letterlijk uit het niets. De bal werd in het strafschoppengebied van Soest geplaatst en waar Gido de Hiep aan buitenspel dacht en heftig appeleerde zag de (neutrale) grensrechter -terecht- geen strafbaar buitenspel. Safa Agyazi maakte van de verwarring gebruik en schoot de bal bij de tweede paal binnen.

Een domper voor SO Soest. De vele kansen werden niet benut en de gelijkmaker, vlak voor rust, kwam, net als de gestaag neergutsende regen, als een ijskoude douche. In de tweede helft kwam Quick fel uit de startblokken en het was aan een knappe reactie van Diango Alvarez te danken dat de roodzwarten niet de leiding namen. Quick kreeg enkele kansen. Goed verdedigingswerk van Jorney Kappenberg, hij haalde een bal van de lijn, zorgde ervoor dat de gelijke stand op het scorebord bleef. De verdediging, onder leiding van Hessel de Goeij (hij was samen met Maarten Jan Belt de uitblinker van SO Soest), hield verder eenvoudig stand.

Een kwartier voor tijd kwam spits Simon van Hengstum in het veld voor de moegestreden Niels van der Plaats. De lange spits had enkele tellen na zijn wissel bijna succes. Hij zag zijn kopbal voorlangs gaan. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen, totdat Maarten Jan de combinatie met Dylan Meijer aanging. Het slotakkoord van de combinatie was prachtig en...de uiteindelijke winnende goal was wel verdiend. Soest kreeg in de slotfase zelfs kansen om de score uit te bouwen. Quick kon, ondanks het poseren van hun doelman in de vijandelijke doelmond, geen aanvallende vuist meer maken.

Een overwinning dus door individuele klasse; maar uiteraard is de winst ook behaald door een sterk spelend en collectief sterk SO Soest. Prima overwinning en een goede revanche op de nederlaag eerder dit seizoen in Amersfoort en natuurlijk eerherstel na de domper vorige week tegen Foresters.

Komende week is SO Soest vrij. Die week daarna volgt de uitwedstrijd tegen De Zouaven.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez, Jorney Kappenberg, Gido de Hiep, Hessel de Goeij, Thijs Janmaat; Bas Tullemans, Maarten Jan Belt, Ingvar Kok, Rayendall Bitorina (81. Glenn Merkenij), Dylan Meijer, Niels van der Plaats (74. Simon van Hengstum)

12. Dylan Meijer 1-0
44. Safa Agyazi 1-1
85. Maarten Jan Belt 2-1

website SO Soest

Wedstrijddetails

SO Soest Minuut Quick 1890
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!