Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SO Soest - VSV

Uitslag 1 - 2 (1 - 2)

Datum zondag 8 november 2015 om 14:00

Wedstrijdverslag

Situatie voor SO Soest wordt penibel na nederlaag tegen VSV

SO Soest verloor van VSV. Een onfortuinlijke nederlaag. De ploeg van coach Herman Wallenburg kon gedurende de hele wedstrijd geen vuist maken tegen de eveneens povere tegenstander. De gelijkmaker, een penalty benut door Dylan Meijer, leek het tij te keren. Maar een moment van onoplettendheid was voldoende voor de zge van de gasten die hiermee uitlopen op SO Soest.
Soest begon goed aan de wedstrijd. Een schot van Levi Parinussa kon maar met moeite gekeerd worden door keeper Ricardo Snoek. Het was diezelfde Levi die na een half uur spelen de schade kon repareren die een kwartier daarvoor zich had voltrokken. De enorme kans die hij miste, na prima voorbereidend werk van Maarten Jan Belt, lijkt symptomatisch voor dit seizoen. Ongelukkig op achterstand komen en dan verzuimen om de mooiste kansen te verzilveren.

De schade, opgedaan na 17 minuten, werd dus niet hersteld en dat brak de ploeg flink op. Verdedigend zat het namelijk aardig in elkaar vandaag. En waar er dan toch een VSV-speler een kans kreeg, dan was daar wel doelman Diango Alvarez die deze zondag in een puike vorm verkeerde.

In de tweede helft zou het allemaal goed komen, zo leek het tenminste. Soest kwam fel uit de startblokken, met Ingvar Kok na maanden van blessureleed weer in het elftal. Binnen tien minuten stond Soest op gelijke hoogte nadat Niels van der Plaats binnen de beruchte lijnen ten val was gebracht. Dylan Meijer stond direct klaar om de strafschop op te eisen en de buitenspeler van SO Soest schoot onberispelijk binnen.

Soest ging op jacht naar een voorsprong maar liep helaas in het mes van de VSV-counter. In de 65ste minuut brak een speler aan de linkerzijde door en niemand van Soest wilde ingrijpen. Het schot verdween bij de tweede paal in het hoekje. In de resterende 25 minuten probeerde de thuisploeg de gelijkmaker te forceren. Die leek er te komen toen uitblinker Thijs Janmaat vlak voor tijd een vlammend schot losliet. Keeper Snooek liet de bal van zijn borst stuiteren maar was er als de kippen bij om de rebound van Jorney Kappenberg te pareren.

Samenvattend: Soest had weliswaar recht op een punt, maar kon in de wedstrijd niet overtuigen. De nederlaag brengt onze favorieten in de staart van de competitieranglijst. Een stunt, volgende week tegen het Alphense Boys van Aad van den Berg, zou het tij kunnen keren.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Niels van der Plaats, Jorney Kappenberg, Thijs Janmaat, Dave Klarenbeek; Bas Tullemans (78. Milan van Wincoop), Hessel de Goeij, Maarten Jan Belt; Levi Parinussa (46. Ingvar Kok), Dylan Meijer, Rayendall Bitorina

17. 0-1
55. 1-1 Dylan Meijer
65. 1-2

website SO Soest

Wedstrijddetails

SO Soest Minuut VSV
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!