Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SO Soest - Zeeburgia

Uitslag 2 - 1 (2 - 1)

Datum zondag 8 mei 2016 om 14:00

Wedstrijdverslag

SO Soest bijna in veilige haven na overwinning op Zeeburgia

De armen gingen opgelucht richting de strakblauwe hemel toen scheidsrechter Broers voor de laatste keer floot. SO Soest had zojuist met 2-1 gewonnen van het technisch vaardige Zeeburgia en die overwinning brengt de ploeg bijna in veilige haven. Een derde opeenvolgend seizoen in de eerste klasse lonkt en dat is natuurlijk een fraaie prestatie voor het vlaggenschip van SO Soest.

De zomerse dag werd door het kunstgras nog eens benadrukt. Door het "broeikaseffect" van de nepsprieten waren er drinkpauzes nodig om het extra vochtverlies te compenseren. Voor trainer Herman Wallenburg waren dat bovendien mooie momenten om zijn ploeg op scherp te zetten. Want dat moest wel gebeuren bij SO Soest dat de eerste fase ternauwernood zonder kleerscheuren wist door te komen. Zeeburgia mocht tot aan de rand van de Soester zestienmeter lekker combineren en dan een poging wagen. Het leverde dreiging op en eenmaal bracht de Soester paal redding.

Soest, met een foutloos spelende Dave Klarenbeek op de plek van de geschorste rechtsback Jorney Kappenberg en zonder de eveneens geschorste Maarten Jan Belt, controleerde de wedstrijd, bleef geduldig en loerde op de kans die ongetwijfeld zou komen. Een vliegend schot van uitblinker Dylan Meijer had een beter lot verdiend. De rushes van de onvermoeibare spits werden uiteindelijk beloond. In de 42ste minuut ging Ingvar Kok op avontuur en zijn actie werd overgenomen door Rayendall. Die bediende met een steekpass Dylan en die zocht en vond, op randje buitenspel, het gaatje en scoorde beheerst.

Net als vorige week tegen AFC'34, scoorde Soest in de slotfase van de eerste helft. Opmerkelijk was de fitheid van de thuisploeg die schijnbaar beter met de tropische omstandigheden omging dan de Amsterdammers. Dat betaalde zich in de tweede helft dubbel en dwars uit. In het eerste kwartier kreeg Soest een drietal mogelijkheden om de score te verdubbelen. Vooral de opgelegde kans van Ingvar Kok had een beter lot verdiend.

De verdiende goal kwam alsnog. Invaller Sinan Bayzan was veel te snel voor zijn directe tegenstander. Zijn balletje breed op Dave Klarenbeek kwam wel aan, maar Dave werd daarbij flink aangepakt door zijn tegenstander. Scheidsrechter Broers wees terecht naar de penaltystip. Aanvankelijk leek het alsof topscoorder Dylan Meijer de penalty zou nemen, maar aanvoerder Robin Smeeing nam de bal over en schoot vervolgens onberispelijk raak.

SO Soest kwam hierna niet meer in de problemen. De ploeg kreeg zelfs nog een aantal mogelijkheden om de score uit te bouwen. In de slotfase wist Zeeburgia uit een verre vrije trap toch onverwachts tegen te scoren. Het leverde enkele benauwde slotminuten op, maar uiteindelijk wist SO Soest het zoet der overwinning opnieuw te smaken. Een overwinning die Soest op een mooie achtste plaats brengt. Een overwinning in IJsselstein zou onze favorieten zelfs een stuk hoger kunnen brengen. Maar laten we eerst maar eens kijken of het eersteklasserschap defintief veilig gesteld kan worden. Het zou een prima prestatie zijn voor een ploeg die door diverse "kenners" als degradatiekandidaat nummer 1 werd bestempeld.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Dave Klarenbeek, Robin Smeeing, Gido de Hiep, Thijs Janmaat; Ingvar Kok, Bas Tullemans, Rayendall Bitorina, Hessel de Goeij; Dylan Meijer (90. Levi Parinussa), Niels van der Plaats (65. Sinan Bayzan)

42. 1-0 Dylan Meijer
68. 2-0 Robin Smeeing
87. 2-1

website SO Soest

Wedstrijddetails

SO Soest Minuut Zeeburgia
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!