Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

Susteren - de Valk

Uitslag 3 - 2 (3 - 2)

Datum zondag 13 maart 2016 om 14:30

Wedstrijdverslag

Zure nederlaag voor De Valk tegen Sportclub Susteren

De Valk heeft in de uitwedstrijd tegen Sportclub Susteren haar vierde nederlaag geleden na de winterstop. In Susteren was De Valk voetballend oppermachtig aan Sportclub Susteren, maar twee doelpunten van Brian Vermeer waren niet voldoende om de overwinning binnen te slepen. Twee strafschoppen en een doelpunt diep in blessuretijd zorgden ervoor dat De Valk met lege handen bleef staan.

De Valk dicteerde vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd, met veel balbezit werd de thuisploeg achteruit gedrukt en zocht De Valk geduldig naar de doelkansen. Nadat Joris Hermans al in de tweede minuut een schot geblokt zag worden in het strafschopgebied was het zes minuten later wel raak. De Valk kreeg een vrije trap en was het Brian Vermeer die achter de bal ging staan en zag dat de bal in de verre hoek binnen viel wat een vroege 0-1 voorsprong betekende voor De Valk. Sportclub Susteren had in de openingsfase weinig in te brengen, maar kreeg na bijna een kwartier spelen na een handsbal van Bas Gulpers een strafschop dit buitenkansje werd onberispelijk door Kevin Hoffmans verzilverd 1-1. De Valk bleef het betere van het spel houden, maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de ploeg steeds meer te maken met een Sportclub Susteren dat steeds fysieker ging voetballen en niet keek op een overtreding meer of minder. Scheidsrechter Van Daal liet veel toe wat in het verloop van de wedstrijd steeds meer een rol ging spelen. Vlak voor rust was De Valk nog tweemaal dicht bij een treffer, eerst was het Brian Vermeer die zich wist vrij te spelen en zijn inzet enkele meters naast het doel van doel Sportclub Susteren doelman Joshua Cleber zeilde. In blessuretijd kreeg Joris Hermans de beste kans op aangeven van Aart Verberne, maar de kopbal van de topschutter van De Valk miste het doel op enkele centimeters en gingen beide ploegen met een 1-1 stand de rust in.

In de tweede helft was de eerste kans voor De Valk toen Ibrahim Danisik van ruim twintig meter het doel onder vuur nam, maar doelman Joshua Cleber wist daar eenvoudig een antwoord op. Twee minuten later was een prachtige pass van Brian Vermeer de aanleiding voor een goede mogelijkheid voor Joris Hermans die wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal rakelings voorlangs het doel schoot. De Valk bleef sterk drukken in deze fase en vlak daarna leek Joris Hermans alleen op het doel van Sportclub Susteren af te kunnen gaan, maar was het verdediger Dennis van der Zee die spits onreglementair stopte en waar iedereen dacht aan een doorgebroken speler wat een rode kaart had moeten betekenen kreeg de aanvoerder van de thuisploeg slechts een gele kaart. De toegekende vrije trap werd met een sublieme vrije trap van Brian Vermeer in het doel gekruld 1-2. Sportclub Susteren had geen enkel antwoord op het verzorgde spel van De Valk en bleef grossieren in gemene overtredingen wat tot frustraties leidde zowel binnen als buiten het veld aan de kant van De Valk. Scheidsrechter Van Daal was erg mild voor de thuisploeg en hielp Sportclub Susteren weer terug in de wedstrijd door na een ongelukkige timing van Dennis Boonen de bal tegen zijn arm kreeg en andermaal naar de stip wees en was het wederom Kevin Hoffmans die Sportclub Susteren naast De Valk schoot 2-2. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd ging De Valk hartstochtelijk op zoek naar een hernieuwde voorsprong wat absoluut verdiend zou zijn, maar werd een treffer van Joris Hermans afgekeurd wegens buitenspel en was het andermaal Joris Hermans op aangeven van Luuk Broers heel dicht bij een treffer, maar doelman Joshua Cleber wist met meer geluk dan wijsheid de bal uit het doel te houden en Sportclub Susteren te behoeden van een derde tegentreffer. Sportclub Susteren had in het slot van de wedstrijd handen en voeten nodig om De Valk uit haar spel te halen waar de zeer matig leidende scheidsrechter Van Daal niet adequaat handelde en teveel toeliet wat tot grote frustraties leidde aan de kant van De Valk. En waar het duel afstevende op een gelijkspel was het Kevin Hoffmans die diep in blessuretijd aan buitenspel ontsnapte en doelman Evert Daams omspeelde en de uiterst onverdiende 3-2 voor Sportclub Susteren op het scorebord bracht. De Valk had te weinig tijd om nog voor de gelijkmaker te gaan en bleef het uiteindelijk met lege handen na het laatste fluitsignaal.

Een uiterst zure nederlaag die gezien het spelbeeld totaal onverdiend verloren is gegaan voor De Valk. Door deze nederlaag zakt De Valk naar de zesde plaats en moet de ploeg op gaan letten dat het niet in de problemen gaat komen, aangezien het verschil met de ploegen die onder De Valk staan niet al te groot is. Volgende week wacht wederom een lastige wedstrijd als Wittenhorst dan te gast is op Sportpark ’t Valkennest in Valkenswaard.

Scoreverloop Sportclub Susteren – De Valk 3-2(1-1)
08. 0-1 Brian Vermeer
14. 1-1 Kevin Hoffmans (P)
56. 1-2 Brian Vermeer
69. 2-2 Kevin Hoffmans (P)
97. 3-2 Kevin Hoffmans

SPORTCLUB SUSTEREN
Joshua Cleber; Wessel Ronckers, Loek Bisschops, Dennis van der Zee, Stan Rullenraad; Tom Timmermans, Thomas Sevriens, Bart Dings(46. Guido Beurskens); Kevin Hoffmans, Nick Meeuwissen, Randy Vaessen(73. Boyd Stoffels)

DE VALK
Evert Daams; Aart Verberne, Max Jansen, Dennis Boonen(76. Bas Crijnen), Bas Gulpers; Wouter de Kramer, Ibrahim Danisik, Brian Vermeer(70. Michiel Rusch); Tecer Tufan(80. Wouter van Son), Joris Hermans, Luuk Broers

website de Valk

Wedstrijddetails

Susteren Minuut de Valk
0  
0  
0  
0  
0  

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!