Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SWZ Boso Sneek - de Treffers

Uitslag 3 - 0 (2 - 0)

Datum zondag 6 september 2015 om 14:00

Scheidsrechter Kloeze J. te

Aantal toeschouwers 400

Wedstrijdverslag

de Treffers verliest in Sneek

De zon scheen en voor het eerst dit seizoen hield De Treffers geen blessure over aan een officiële wedstrijd. Voor zover de positieve punten.
De Treffers leed in Sneek een 3-0 nederlaag tegen vv SWZ Boso Sneek. De Treffers probeerde het spel te maken maar kwam niet tot hele grote kansen, Sneek daarentegen was agressiever en speelde continu de lange bal om de spitsen te bereiken. Het bleek een beproefd recept te zijn.

Stel u warmt een saucijzenbroodje een seconde of 30 op in de magnetron, het resultaat zal hetzelfde zijn als het spel van de rood-zwarten in Sneek. Slappe hap.
Het spel willen maken is positief maar De Treffers kwam er in Sneek keihard achter dat zonder strijd en passie geen overwinningen geboekt zullen worden. De Treffers werd door de Friezen afgetroefd op scherpte, felheid en passie. Hierdoor gaan de supporters met een minder prettig gevoel de Groesbeekse kermis in.

Het begin van de wedstrijd was niet best. Terwijl een handsbal van Sneek niet werd geconstateerd werd er wel gefloten voor een overtreding van De Treffers. De vrije trap werd door Just Berends onhoudbaar achter eigen keeper Niels Kornelis gekopt.
De Treffers kreeg hierna wat meer grip op de wedstrijd maar wist de gelijkmaker niet aan te tekenen. Een kopbal van Robert Mutzers vond zijn Waterloo in de handen van de keeper en enkele vrije trappen rond de zestienmeter van Sneek werden niet gevaarlijk.
Mogelijkheden voor Robert Mutzers en Wesley Meeuwsen kwamen net tekort om het als tot een kans, laat staan doelpunt, te transformeren.

Vijf minuten voor rust sloeg het noodlot wederom toe. Een afstandsschot van Freerk (geen spelfout) de Jong zorgde voor een verdubbeling van de marge, 2-0 voor Sneek. Compleet onnodig omdat ook Sneek tot dan toe nog niet heel gevaarlijk was geworden. Veel te gemakkelijk balverlies zorgt tweemaal voor een tegendoelpunt.
In de 43e minuut kon er aan beide kanten nog een grote kans genoteerd worden. Age Hains Boersma kreeg een goede kans maar De Treffers goalie Niels Kornelis redde op prima wijze. Dezelfde minuut kregen de rood-zwarten een vrije trap op de rand van de zestienmeter van Sneek. Hier kon wederom de vergelijking met het saucijzenbroodje gemaakt worden.

In de rust vond trainer Anton Janssen de tijd rijp voor een dubbele wissel. Bram Eltink en Hafid Sarkouke bleven achter in de kleedkamer. Thiemo Vanmaris mocht het veld betreden evenals Charles Kazlauskas. Charles maakte zijn debuut in het centrum van de verdediging terwijl Just Berends opschoof naar de linksback positie. Het veranderde het spel niet. De Treffers kreeg wat mogelijkheden in de persoon van Meeuwsen, Maertzdorf en Mutzers maar overtuigend was het allerminst.

Sneek bleef daarentegen hard werken en was gevaarlijk met snelle uitvallen die met de lange bal bespoedigd werden. De Treffers bleef ondertussen voetballen maar zonder passie en idee. Een hulpeloze poging bleek het. Gemakkelijk balverlies op beslissende momenten en de verdediging die niet al te zeker leek. Tel daarbij een gebrek aan passie en strijd op en er kan geconcludeerd worden dat De Treffers de 3-0 nederlaag in Sneek volledig aan zichzelf te wijten heeft.

Volgende week komt landelijk amateurkampioen FC Lienden naar sportpark ‘Zuid’. De Treffers zal zich willen revancheren voor de afgelopen twee nederlagen. FC Lienden heeft na 3 wedstrijden slechts 1 punt waardoor er een belangrijke wedstrijd ontpopt in de vierde ronde van de competitie.

Website de Treffers

Wedstrijddetails

SWZ Boso Sneek Minuut de Treffers
1   (Eigen doelpunt) Just Berends
Freerk de Jong 40  
46   Hafid Sarkouke Thiemo Vanmaris
46   Bram Eltink Charles Kazlaukas
Age Hains Boersma 55  
58   Just Berends
59   Thiemo Vanmaris
68   Joris Janssen Lennart Rekmans
Daniel Bennik Freerk de Jong 75  
Eric Nederhoed 80  
Tjeerd Andries Andringa Erolind Derguti 87  
Arnold Otten Eric Nederhoed 90  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!