Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SWZ Boso Sneek - HSC '21

Uitslag 0 - 7 (0 - 3)

Datum zondag 20 september 2015 om 14:00

Scheidsrechter D'Onorio G.

Aantal toeschouwers 250

Wedstrijdverslag

HSC'21 gaat helemaal los in Sneek

Verslag Rene Waning/hsc21.nl

Vijf minuten was de wedstrijd tegen Sneek Wit Zwart oud, toen HSC’21 voor de eerste keer dit seizoen op voorsprong kwam. Het was kennelijk net dat duwtje in de rug dat de ploeg nodig had, want in de 85 minuten die volgden wervelde HSC’21 naar de eerste seizoenszege. En met de uiteindelijke score van 0-7 boekten de groenwitten ook nog eens de hoogste overwinning in de 125e Topklassewedstrijd

Bij een dergelijke score gaat het na afloop al snel over de vraag of HSC’21 nu zo goed was of Sneek zo slecht. Zoals altijd ligt de waarheid in het midden. Het verweer van de Friezen was wel heel erg pover, maar dat neemt niet weg dat HSC’21 daar optimaal van presteerde en een geweldige wedstrijd op de mat legde. Bas Postma stuitte in de openingsfase nog op de paal, maar luttele seconden later legde hij goed breed op Erwin Nieuwboer die de openingstreffer op zijn naam zetten. Met een prachtig lobje bepaalde Bas ter Hogt de stand op 0-2 en toen Stef Ottink na ruim een half uur spelen de score naar drie tilde was het duel gespeeld. De score had op dat moment zelfs al hoger kunnen zijn, want met name Cenk Uguz miste ook nog een goede kans. Het enige wapenfeit van de thuisclub kwam van Age Hains Boersma.
Na rust kabbelde de wedstrijd aanvankelijk voort, maar in het laatste kwart van de wedstrijd zette HSC’21 de versnelling weer in. Cenk Uguz, nogmaals Bas ter Hogt, invaller Rick Bouwmeister en de onnavolgbare Stef Ottink met zijn tweede van de middag bepaalden de eindstand op 0-7.

Het was de zege die HSC’21 zo hard nodig had en die weer wat lucht geeft op de ranglijst, waarin de verschillen nog erg klein zijn. De groenwitten kunnen nu ontspannen en met een heerlijk gevoel vooruitkijken naar het bekertreffen met Go Ahead Eagles.

Wedstrijddetails

SWZ Boso Sneek Minuut HSC '21
5   Erwin Nieuwboer
13   Bas ter Hogt
34   Stef Ottink
Daniel Zwart 36  
Tjeerd Andries Andringa Age Hains Boersma 46  
65   Bas Postma Rick Bouwmeister
Getuar Derguti Eric Nederhoed 66  
Kevin Huitema Daniel Bennik 66  
69   Leon van Dijk Kelvin Veensma
71   Cenk Uguz
72   Bas ter Hogt
75   Bas ter Hogt Yeftha Nyamsangya
81   Rick Bouwmeister
84   Stef Ottink

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!