Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SWZ Boso Sneek - JVC Cuijk

Uitslag 0 - 3 (0 - 2)

Datum zondag 20 december 2015 om 14:00

Scheidsrechter Steeg A.M.

Aantal toeschouwers 300

Wedstrijdverslag

JVC Cuijk op derde plaats bij winterstop

Het is maar de vraag of de spelers en de technische begeleiding van JVC Cuijk zo blij zijn met de winterstop. Juist nu het elftal van trainer Arno Arts een ‘mooie serie’ neerzet en in een flow zit, volgt een gedwongen pauze van tenminste vier weken. Daarna is het nog maar de vraag of koning Winter zich niet gemeld heeft en het voetballen naar de achtergrond dringt. Overigens kan uit het verre Sneek uit betrouwbare bron gemeld worden dat van enige actie op het koude front nog geen sprake is; de rayonhoofden zaten in ieder geval zondagmiddag niet bij elkaar om ‘de tocht der tochten’ voor te bereiden. Het zou trouwens geen luxe zijn wanneer de Friese notabelen zich verdiepen in de gemoedstoestand van de Zaterdag en Zondag Topklassers uit Sneek. Beide ploegen dreigen de Tweede divisie te zullen missen, gezien hun huidige plaats op de ranglijst.

Voor JVC Cuijk gloort die promotie wél aan de horizon. Nog maar enkele weken terug leek de Cuijkse Topklasser in de anonimiteit weg te zakken, maar sinds het debacle tegen De Treffers in Groesbeek is geen punt meer verloren. Vier mooie overwinningen met een doelsaldo van 10 – 1 konden worden bijgeschreven. Dankzij die opleving eindigt JVC Cuijk de eerste periode van het seizoen op een mooie derde plaats, kort achter koploper WKE, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld, en De Treffers. Daarnaast doet de ploeg van Arno Arts het goed in de tweede periode stand; met nog een viertal wedstrijden te gaan, lijkt die titel binnen de mogelijkheden te liggen.

Toch ging het in Sneek niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden. De gasten uit Brabant kwamen al in de tweede minuut op voorsprong, toen Frank Hol in de diepte werd aangespeeld en Sneek – keeper Kevin van der Meulen verraste. Twintig minuten later krulde Boy Visser een knap genomen vrije trap mooi in de rechter bovenhoek en leek er voor JVC Cuijk geen vuiltje aan de lucht. Een domme terugspeelbal leidde echter een gevaarlijke situatie in, waarbij de JVC verdediging aan de noodrem moest trekken. De toegekende strafschop werd door Age Heins Boersma ingeschoten, maar tot opluchting van al wat JVC Cuijk was, door keeper Bart Tinus gekeerd. Een mogelijke treffer zou de ommekeer in de wedstrijd geweest kunnen zijn, maar nu haalden de bezoekers ongeschonden de rust.

In de tweede helft dwong JVC Cuijk de thuisclub meer terug op de eigen speelhelft en kwam de ploeg eigenlijk niet meer in gevaar. Toen Boy Visser zijn tweede goal na een schitterende aanvalscombinatie binnenschoot, was de wedstrijd gespeeld en de winterstop bereikt met het geruststellende aantal van 28 wedstrijdpunten.

Opvallend was verder nog de vroege wissel van Sam Nijpels na een blessure; in zijn plaats kwam Robin Custers. Tien minuten voor tijd ging Boy Visser naar de kant ten faveure van Jurre Grotenhuis. Opvallend was het verder dat de beide stand-ins voor respectievelijk Chefrino Eind en Rik Renirie, Frank Hol en Boy Visser beiden scoorden. Boy Visser zelfs twee keer.

website JVC Cuijk

Wedstrijddetails

SWZ Boso Sneek Minuut JVC Cuijk
3   Frank Hol
12   Sam Nijpels Robin Custers
14   Ilias Zaimi
Wesley Tankink 22  
23   Boy Visser
Age Hains Boersma(Gemiste penalty) 35  
Tjeerd Andries Andringa Sean de Ruiter 65  
67   Boy Visser
83   Boy Visser Jurre Grotenhuis
Pascal Hettinga Freerk de Jong 84  
Getuar Derguti Erolind Derguti 84  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!