Amateurvoetbalopzondag.nl
Volg ons op twitter

SWZ Boso Sneek - Koninklijke HFC

Uitslag 2 - 2 (2 - 0)

Datum zondag 6 maart 2016 om 14:00

Scheidsrechter D'Onorio G.

Aantal toeschouwers 550

Wedstrijdverslag

Slechte beurt in Sneek

Nigel Castien beperkt met twee doelpunten de schade voor matig HFC

In een week die louter slecht nieuws bracht wendde Koninklijke HFC in Friesland ternauwernood een nederlaag af. Na een bedroevend slechte eerste helft sleepten de Haarlemmers toch nog een puntje uit het vuur bij SWZ Boso Sneek: 2-2.

Na maanden van voorspoed weten ze in Haarlem weer dat het ook wel eens tegen kan zitten. Deze week moest HFC vanwege het faillissement van WKE niet alleen drie punten inleveren, maar raakte het ook Mike van den Ban met een spierblessure kwijt. Daarnaast was Rachid el Yaakoubi de hele week verre van fit en zondagochtend meldde Gertjan Tamerus zich ook nog eens te laat voor de wedstrijdbespreking.

Of die zaken directe invloed hadden op de zeer matige eerste helft die HFC afleverde, zal nooit duidelijk worden. Feit was dat HFC niet zichzelf was. Alsof de ploeg van trainer Pieter Mulders dacht dat het allemaal op halve kracht ook wel goed zou komen.

Dat de Friese thuisploeg met een 2-0 voorsprong mocht rusten, was een voortvloeisel van de Haarlemse gelatenheid. Zonder honderd procent inzet is HFC een fletse ploeg die nooit aanspraak op de titel in de topklasse kan maken.
Met hervonden krachten en een flinke dosis doorzettingsvermogen hield de Koninklijke de schade beperkt maar dat kon de trainer totaal niet bekoren. ,,Of ik alsnog blij ben met een puntje? Nee, totaal niet. Ik ben heel teleurgesteld. Vooral over de eerste helft.’’

Mulders is een trainer die zijn ploeg het liefst zolang mogelijk intact houdt. Wisselen doet hij bij voorkeur pas in het laatste kwartier. In Sneek stuurde hij Tamerus en El Yaakoubi al na de rust het veld in. De aanvallers Wouter Haarmans en Koen Beeren bleven in de kleedkamer achter. ,,Mijn aanvallers deden het niet eens zo slecht maar in deze wedstrijd hadden we voorin andere type spelers nodig’’, aldus Mulders.

Hoewel HFC in het tweede bedrijf niet groots speelde, werd de marge van twee doelpunten wel gedicht. Beide keren was de makkelijk scorende Nigel Castien de gevierde man. Eerst op aangeven van Jeffrey Sam Sin en een paar minuten voor tijd na voorbereidend werk van El Yaakoubi en Jeroen de Bruijn.

HFC zette in de ultieme slotfase alles op alles om de overwinning uit het vuur te slepen. Mulders: ,,We spelen altijd om te winnen. En niet om onze ongeslagen status te verlengen. We kwamen hier niet voor een punt.’’
Met vier aanvallers en drie verdedigers slaagde de ploeg zelfs bijna in die opzet. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Haarlemmers geen recht op drie punten hadden.

De slechte beurt in Sneek, plus de puntenaftrek, heeft er met een schuine blik op de ranglijst stevig ingehakt. TEC is de nieuwe koploper en De Treffers en AFC zijn de Haarlemmers op basis van verliespunten voorbij gestreefd. Wat dat betreft kreeg HFC in Friesland een leerzaam lesje in nederigheid.
Toch was het niet allemaal kommer en kwel in Sneek. Het basisdebuut van de 19-jarige Tim van Soest was een lichtpunt op een grijze middag. De aanvaller debuteerde eerder dit jaar in het bekerduel bij Heracles maar mocht tot voor gisteren nooit starten. ,,De trainer vond dat ik goed getraind had en zei vrijdag dat ik in de basis stond’’, aldus Van Soest. ,,Ik heb er zoveel mogelijk proberen uit te halen. Het ging best aardig, al was het wel een dompertje dat we bij de rust met 2-0 achter stonden.’’

Toen Tamerus en El Yaakoubi zich in de rust moesten klaar maken, dacht Van Soest dat zijn basisdebuut tot drie kwartier beperkt bleef. ,,Ik was blij dat ik mocht blijven staan, ja. Ik speelde de tweede helft aan de buitenkant maar daar kan ik ook wel uit de voeten’’, aldus de aanvaller die als C-junior bij HFC terecht kwam toen HFC Haarlem failliet was gegaan. Daarvoor speelde hij als pupil bij TYBB en Alliance.
Van Soest kon de teleurstelling over het gelijkspel in Sneek beter relativeren dan zijn trainer. ,,Ach, beter één punt dan helemaal geen punt.’’

website Kon. HFC

Wedstrijddetails

SWZ Boso Sneek Minuut Koninklijke HFC
Erolind Derguti 6  
Tjeerd Andries Andringa 34  
46   Wouter Haarmans Rachid El Yaakoubi
46   Koen Beeren Gertjan Tamerus
51   Tim van Soest
63   Nigel Castien
64   Nigel Castien
Age Hains Boersma Tjeerd Andries Andringa 65  
Alwin Velds 72  
76   Hidde Prijs Jeroen de Bruijn
83   Nigel Castien
Nickel Nzoko Freerk de Jong 85  

Opstelling

Alle uitslagen, standen en programma's van het zondagvoetbal.
Verder transfers van de zondag Topklasse en Hoofdklasse, nieuws en overige achtergronden van het zondag amateurvoetbal!